av Saga Björklund Jönsson och Amanda Elsa Larsson
Vad skulle du säga om alla lyssnade?

Röst är en undersökning. Tidningar, kungen, دوست, Facebook, grannen, θεός, Sarah Dawn Finer eller mamma - vilken röst hör du? Vem lyssnar på dig?

Berättelser samlas i gathörn, på Facebook, i Biskopsgården, Bollebygd, teaterfoajén och på spårvagnen där emellan. Det blir grunden för skapandet och genomförandet av en föreställning i två akter. Föreställningen knyts ihop efter en fyra veckor lång paus, då vi tillsammans reflekterar, diskuterar och undersöker det vi hörde eller inte hörde, vilket ger röst åt Akt 2. Du kan välja att bara se en akt eller föreställningen i sin helhet.

I rörelser, tal, bilder, tystnad och sång frågar vi:

Este posibil pentru toată lumea să-și facă vocea auzită?*

Följ och var en del av föreställningens process på: http://rost2014.tumblr.com/

*Har alla möjlighet att göra sin röst hörd? [Rumänska]

............................................................................

Göteborgs Stadsmission, Folkteatern och Unga Folkteatern utvecklar och utvidgar sitt samarbete kring att skapa ett mänskligare samhälle.

Genom att framför allt skapa teaterföreställningar tillsammans, där ensemblen består av människor med olika livserfarenhet, vill samarbetet mellan Göteborgs Stadsmission, Folkteatern och Unga Folkteatern bidra till att låta nya grupper komma till tals. Genom produktionerna skapas nya möten mellan människor. Möten som annars inte hade uppstått. Styrkan ligger i mångfalden. Istället för att skymma, förkasta och döma utifrån bakgrund och tidigare erfarenheter, tas olikheter till vara. Oberoende av tidigare erfarenheter ska man kunna ingå i verksamheten både på och runt scen. Arbetet syftar till att fler människor ska får ta del och vara en del av teatern.

Teatersamarbetet är unikt i Sverige och handlar om att engagera Stadsmissionens besökare (från bl.a. S:t Johanneskyrkan, CrossRoads, Gatljuset och Drottningatan) tillsammans med medlemmar i Folkteaterns amatörteaterförening Unga Folkteatern. Syftet är att skapa möten men även att erbjuda kulturupplevelser, både för publik och för utövare.

BilagaStorlek
Fil RÖST Akt 1 - Bakom kulisserna0 byte

Produktion

Ett samarbete mellan Folkteatern,
Unga Folkteatern och
Göteborgs Stadsmission

 

Medverkande: Vi vet inte. Vi har inte träffat alla ännu.

Idé / Regi:
Saga Björklund Jönsson
och Amanda Elsa Larsson
Regiassistent:
Stina Landahl

 

Foto: Amanda Elsa Larsson, Stina Landahl
och Linnea Björndahl

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär