av Valerie Solanas

Skitvarmt välkommen till en stunds avprogrammering. Manligheten har ju gjort hela världen till ett skitställe, men här skapar vi en ny plats för ohämmad vrede, kamplystnad och total kärlek. Skit i logiken.

Scum-manifestet är en av litteraturhistoriens starkaste texter. Den är hatad och älskad, ofta utan att ens ha blivit läst. Den är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Den tillåter sig att vara hög och låg, möjlig och omöjlig.

Förklaringar, ursäkter och rotande i Valerie Solanas privatliv lämnas högaktningsfullt därhän. Det här är inte ”stor konst”, ”djupa grejer” eller att ”sluka kultur”. Det här är en ”ishacka i patriarkatets arsle”. Orden är Valerie Solanas egna. Och detta är teater. Kom an bara.

Iscensättningen av Valerie Solanas bok SCUM Manifesto hade urpremiär 2011 på Turteatern och har sedan dess spelat över 300 föreställningar runtom i Sverige och Norden. Den blev mycket uppmärksammad både av hyllande publik och recensenter, men förföljdes också av näthat. 2014 gjorde Andrea Paddington Edwards en dokumentärfilm om processen för SVT.


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Vaccinationsbevis krävs för samtliga föreställningar och event i Folkteaterns regi. Läs mer här

”... det är lysande teater, stor konst”

Dagens Nyheter

”Edwards agerar med stor auktoritet och drastisk humor”

Svenska Dagbladet

”MAGNIFIKT bra”

Expressen

”Jag kan inte minnas sist en publik lämnade en föreställning så upprymd”

nummer.se

Vi på scenen

Andrea Paddington Edwards
Skådespelare
Läs mer

Produktion

Regi, ljus och scenografi: Erik Holmström

Översättare: Sara Stridsberg

Medverkande: Andrea Paddington Edwards

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär