Ett publiksamtal apropå föreställningen Doktor Faustus

Först kom självhjälpen, nu kommer självoptimeringen. Låt oss effektivisera vår vardag och vårt arbetsliv, låt oss skapa helt fantastiska versioner av oss själva! Toalettbesök, träningsresultat, kaloriintag, hur du spenderar dina pengar, vilken tid på dygnet du är mest fokuserad etc. – allt i våra liv går numera att samla in data kring, och då kliar det säkert i fingrarna att också utveckla sig på alla dessa områden. I detta publiksamtal får vi träffa en person som försökt!

I föreställningen Doktor Faustus säljer huvudpersonen sin själ till djävulen, och får i utbyte allt han pekar på. Men vill man verkligen ha allt? Vad händer med själen i en totalt kontrollerad kropp? Hur mycket tid läggs på att skapa förutsättningar för effektiva och värdefulla liv, och hur mycket tid läggs på att faktiskt göra något värdefullt? Och varför skulle vi förlåta personer som nöjer sig med mindre?

Med hjälp av författaren och företagsekonomen Carl Cederström, skådespelaren Andrea Edwards och regissören, dockmakaren och dramatikern Erik Holmström vrider vi på dessa frågor. Tillsammans med André Spicer har Carl Cederström skrivit böckerna Wellnessyndromet och nyligen utgivna Den vilda jakten på ett bättre jag; en slags dagbok över författarnas test av självoptimering på alla kroppsliga och själsliga plan, under ett helt år. Samtalsledare: Monika Wade, Folkteatern.

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.


Läs mer om och av Carl Cederström:

https://www.svt.se/kultur/bok/testade-sjalvoptimering-i-ett-ar-har-blivit-valdigt-bestraffande

http://www.dagensarena.se/magasinetarena/carl-cederstrom-effektivisera-mig/

https://www.svd.se/av/carl-cederstrom

Vi på scenen

Andrea Paddington Edwards
Skådespelare
Läs mer
Erik Holmström
Regissör / Dramatiker
Läs mer

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär