med Danskompaniet Spinn
Förbjudna kroppar och rörelser i kjol

 

Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad. Skirtpower är en studie kring förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol, om sexualitet och om makt. Och om ömhet.

”Jag vill berätta om hur kjolen koreograferar våra kroppar men också vår blick på den som bär den. Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.”Carl Olof Berg, koreograf

På scenen möter vi dansarna Felicia Sparrström, Izabell Makiela och Aristide Rontini samt musikern och kompositören Lisen Rylander Löve som både skrivit och framför all musik live under föreställningen.

Läs mer i vårt pressmeddelande

Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med bas i Göteborg: 

”Vi brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om olika kroppar och nya sätt att skapa och presentera danskonst. I vår värld är alla välkomna. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör." 

Reportage i Scenkonstguiden:

"Skirtpower andas alltifrån det allra sköraste till rå sexualitet och publikkontakten är ibland rentav trotsig. Vad jag såg på scenen var styrka, skönhet och sublim sensualitet i sin allra vackraste form. Det var tre professionella dansare som bjöd oss på en suveränt bra föreställning, helt enkelt."

Skirtpower - trailer 2018

Produktion

Koreograf: Carl Olof Berg

Dansare: Izabell Makiela, Aristide Rontini, Felicia Sparrström

Livemusik: Lisen Rylander Löve

Visuellt koncept: Tove Berglund och Carl Olof Berg

Masker: Matt Lambert

Tekniker: Johann Nordqvist

 

Foto: Chrisander Brun

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär