Releasekonsert med trumsynthduon SOLAR och djduon Lilium!

 

Jonas Stojiljkovic Pedersen och Magnus Borgkvist Johansson har förberett sig för den här stunden i över ett decennium. Under åren har de försökt mötas i det gemensamma musikintresset genom att utforska en rad genres tillsammans, utan resultat. Tills nu. Med SOLAR har duon löst den gordiska knuten och skapat ett helt nytt universum, ett universum där de traditionella genrernas fallgropar inte existerar.

Tankarna förs till hur det skulle kunna låta om nutida postrock och ledmotivet till ”Stranger Things” drogs i en mixer till en kosmisk smoothie. Bubblande monosynthar och tunga pads blandas med uttrycksfullt och suggestivt trumspel. Struktur möter passion, ömsinta melodier sammanfogas med episka ljudlandskap. Det är lika kompromisslöst som det är uppfriskande i en värld där allt är uppdelat och genrebestämt. 

SOLAR har bjudit in Lilium som är en experimentell DJ-duo bestående av Loljud och Baby Sage från Malmö. Deras ljudvärld är drömsk, mörk och lekfull. Synthar, samplingar och beats mixas live till en dansant resa. Dom har spelar på legendariska Fusion Festivalen i Tyskland, Gudrun Schymans 70årskalas, Roskilde Warm Up och är en del av kollektivet Synth Babes. Dom släpper sin debut EP under 2019.


Solar: Jonas Stojiljkovic Pedersen & Magnus Borgkvist Johansson

Lilium: Charlotte Fahlén & Miranda Gjerstad

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär