Hoppa till huvudinnehåll

Spirit World Rising

En djupdykning i det ockulta med PotatoPotato

Två karaktärer befinner sig i ett svindlande tomrum mellan två världar, vår verklighet och andevärlden. De har sökt upp oss för att påkalla uppmärksamhet. De vill göra upp med vår andefattiga samtid - för att kunna gå över till andra sidan.

Hösten 2023 vill PotatoPotato med föreställningen Spirit World Rising skapa perspektiv på samtida esoterism och det ökade intresset för det ockulta. I en mörk tid präglad av osäkerhet ägnar sig allt fler unga åt andliga praktiker som tarot, astrologi, seanser och magiska ritualer. Inte minst WitchTok har blivit en enormt populär virtuell plats för denna motkultur. Även konstnärer som kommunicerade med andevärlden i sina konstnärliga praktiker under sekelskiftet 1900 uppmärksammas på ett helt nytt sätt idag, kanske upplever vi just nu ett nytt ockult sekelskifte! Men vad berättar detta ökade intresse om vår samtid?

Genom esoteriska praktiker som ritual magi, seanser, instant writing, spells och Electronic Voice Phenomenon undersöker projektets medverkande samtida mystik. Med tanke på vart världen är på väg närmar vi ju oss alla dödens till synes oövervinneliga tomrum. Men är det verkligen tomt där på andra sidan?

Kom om du vågar!

 

Medverkande: 
Idé och Regi: Linda Forsell
Skådespelare/Medskapare: Madeleine Ferraud och Victor Iván
Scenografi och Kostym: Tilda Aspelin (Praktikant från SKH)
Ljuddesign: Ambrose Watts
Produktion: PotatoPotato Scenkonst

Med stöd av: Konstnärsnämnden, Region stockholm, Kulturrådet, Stockholm Stad, Malmö stad, Region Skåne 

Föreställning

26 & 27 oktober

Speltid ca 1 tim och 5 min

Kl 18.30

Lilla Scenen

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar