I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Göteborgs Poetry Slam öppnar scenen för såväl nybörjare som rutinerade poeter

Kvällen utlovar ett brett spektrum av stilar och ämnen: alltifrån poesi som är för gripande och politisk för att vara stand-up, till poesi som är alltför fyndig och rimmande för att vara brandtal. Var redo att få din uppfattning om vad poesi är rejält omskakad under kvällen!

Foajén kommer att fyllas med estradpoesi av såväl nya poeter som rutinerade spoken word-poeter. Du är välkommen upp på scen! Kvällen inleds med en öppen scen där vem som helst kan läsa sina egna dikter (se anmälan). Därefter fortsätter programmet med inbjudna poeter. 

Kom som publik, kom som poet, kom som du är.

Medverkande 28 februari: 
Yolanda Bohm, Sally Jenkinson, Segal Mohamed, Edwin Safari m fl. Konferencier: Klara Kockum

Medverkande 21 mars: 
Carmen Jedrzejak, Segal Mohamed, Henry Bowers, Amer Sarsour m fl. Konferencier: Erik Malm


Amer Sarsour har de senaste sju åren varit verksam som poet i den svenska kulturvärlden. Han har framfört sina dikter och texter på några av landets främsta konstscener och medverkat i Tankar för dagen i Sveriges Radio P1. Våren 2017 var Sarsour på Cypern och representerade Sverige i en internationell poesitävling. I år åkte han till Sydafrika och läste poesi genom ett samarbete mellan svenska och sydafrikanska poeter. Nyligen hemkommen är Sarsour med oss på Folkteatern och läser sina texter.

Carmen Jedrzejak, 22 år. Regissör, dramatiker, poet, manusförfattare. Hon har bland annat skapat pjäsen Två sanningar, som nominerades till årets Spot On på Scenkonstgalan 2016 och kortfilmen I mina blöta skor som vunnit Gbgs shorts och Kultur Ungdoms filmpris under Göteborg Film Festival. I mars har pjäsen #delameddig premiär, där Carmen är en av fem författare som skrivit manus. Just nu jobbar hon med filmen Viva flickan som har premiär i maj.

Mer om Göteborgs Poetry Slam:

https://gbgpoetryslam.wordpress.com/

https://www.facebook.com/gbgpoetryslam/

Foto: Ines Sebalj, Tilly May, Trev Flash, Patrik Petroff, Casia Bromberg, Mia Herman (layout)

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär