I samarbete med Göteborg Poetry Slam

Etablerade poeter och nyfikna debutanter blandas när Göteborg Poetry Slam återigen bjuder in till öppen scen och estradpoesiläsning med några världsnamn inom genren. Under fyra onsdagskvällar i höst hör vi fängslande texter från såväl oupptäckta berättare som regerande mästare i den estradpoetiska tävlingsformen poetry slam.

Kvällarna inleds med en öppen scen där vem som helst kan delta. Anmäl dig här: gbgpoetryslam@gmail.com

Medverkande 12 december:

Linn Webster

Sara Garib

Det Nya Gardet: Hanna Emilia Haag, Saga Hedberg, Josefin Şîlan Karlsson, Agnes Török

Konferencier: Yolanda Aurora Bohm Ramirez


Linn Webster är en svensk-norsk poet som skriver poesi på samma sätt som en sovsäck bör packas: med mycket kraft och lite finess. På scen blandas norska, svenska och engelska med en förkärlek för teaterns färgstarka uttryckssätt. Linn smet ifrån Halland i våras och tävlade för Göteborg i Poetry Slam SM 2018. Foto: Simon Stranne

Sara Garib, nittonårig logopedstudent och språkfantast från Angered: "Min poesi är både personlig, och allmän, lika så enkel som komplicerad. Jag skriver som första, andra och tredje person, och jag regisserar mina tankar om min existens och om allt världsligt i mitt skrivande. Min poesi reflekterar mina tankar som egen individ - en person med många identiteter, och därför tar mitt skrivande uttryck på oändligt många sätt."

Det Nya Gardet, feministiskt poesicrew. Regerande SM-mästare. "Back at Folkan by popular demand." Gardet består av Hanna Emilia Haag, Saga Hedberg, Josefin Şîlan Karlsson och Agnes Török. De är spridda mellan Älvsbyn i norr och Borås i söder. 2019 gör de nationell turné med sin nya Spoken Word-teaterföreställning Det Är Lite Mycket Nu.


Medverkande 12 september: Ellienore Dahlstrand, Jon Ely Xiuming Aagaard Andersson, Nino Mick. Konferencier: Frej Haar

Medverkande 17 oktober: Olivia Bergdahl, Beloveds, Love Pascal Prelog. Konferencier: Madeleine Olsén Ingefeldt

Medverkande 14 november: Ismael Ataria, David Lindahl, Lo Lindström

Dessa kvällar finns möjlighet att ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).


Med stöd av Göteborgs Stad kulturnämnd och Kultur Ungdom.

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär