Hoppa till huvudinnehåll

Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka för höstens första kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. I sommarens sista varma andetag bjuder de på årets svenska mästare, en mycket poetisk battlerappare och en engagerad dåre!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

 

På scen 24 augusti

Henry Bowers
Artisten, battlerapparen, översättaren och poeten - det finns de som utgör fundament för en hel scen - och vad skulle svensk spoken word vara utan Henry Bowers? Rimstrukturer, rytm, historieberättande och framförande, ingen kan som han sömlöst röra sig från hiphop till spoken word och ta vilken publik som helst med en klackspark. Svensk mästare i poetry slam redan 2003. Han turnerar jorden runt och nu kommer han äntligen till Foajén!

Malin Gustavsson
Under den första SM-finalen i Poetry slam sen världen blev ett smittoläger var det egentligen givet från första stund vem som skulle stå som vinnare. Med skarp humor som blottar livets allra mörkaste bråddjup och en språklig känsla för tillvarons både största och minsta ting, insmugna rim och tydlig rytm. Hon är den senaste stjärnan på spoken wordhimlen, en småländsk språkvetare direkt från Malmö, en av de mest litterära och en av de allra roligaste svenska mästarna någonsin!

Stefan Jarl

Sveriges bästa, mesta och främsta dokumentärfilmare, som rakryggad stått på de mest utsattas sida under hela sin långa karriär, med strålkastaren riktad mot de mörkaste skrymslena i vårt gemensamma. Prisad både här hemma och internationellt, med ett flertal titlar som gått till filmhistorien (Modstrilogin, Underkastelsen, Godheten osv). Femtio år i yrket och över åttio i livet och ovanpå allting också skrivande! Senaste boken (En engagerad dåres näst sista suck) kom 2021 och nu kommer han till Foajén!

Plats: Foajén
Fri entré

Spoken Word + Öppen scen

24 augusti, 19 oktober, 22 november och 14 december 2022

Foajén

Fri entré
Datum och tider

aug. 24 ons

18:30

Spoken Word

Spoken Word + Öppen scen

Foajén

okt. 19 ons

18:30

Spoken Word

Spoken Word + Öppen scen

Foajén

nov. 22 tis

18:30

Spoken Word

Spoken Word + Öppen scen

Foajén

dec. 14 ons

18:30

Spoken Word

Spoken Word + Öppen scen

Foajén

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

folkteatern inessebalj

Ge bort lite dramatik

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se.
Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

Vi på scenen