I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

 

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med stans bästa bokade akter och en öppen scen för poesi!

Fyra kvällar i höst hör vi fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Tidsbegränsningen är fem minuter, och du säkrar din plats genom att skicka ett mail till: gbgpoetryslam@gmail.com


Kvällens poeter tisdag 1 oktober: Fredrik Høyer, Jenny Wrangborg och Tswi Hlakotsa

Kvällens poeter tisdag 19 november: Jila Mossaed, Alma Kirlic och Andra Anna

Kvällens poeter onsdag 4 december: Sofie Frost, Ester Berg och Ismael Ataria


Kvällens poeter onsdag 11 september:
Göran Greider - Debattören och chefredaktören, författaren och poeten, eller helt enkelt anständighetens fackla i decennier och den vardagsnära detaljrikedomens mästare, med en närmast strindbergsk produktionshastighet och ett enkelt språk flödande av värme och respekt för det sköraste i livet. I år fyller han 60 år, och är rykande aktuell med den poetiska självbiografin En dag ska du stiga upp sjungande, herregud. Det är en oerhörd ära att få presentera Göran Greider!
Malin Jakobsson - Estradpoeten, skådespelaren och den flerfaldiga SM-finalisten kommer som ett yrväder vart än hon gör entré, med svordomar, rim och sprudlande glad bitterhet på den bredaste västerbottniska. Den mesta mästaren i detta land på att använda också kroppsspråket, och med 20 år på scen finns inte en publik hon inte kan charma med vad hon själv kallar tragibuskis på vers. Det är naket, ärligt, frejdigt och alldeles underbart. Det är en stor ära att få presentera Malin Jakobsson!
Erik Svensson - Ett välkänt ansikte på Göteborgs slamscener de senaste åren och en av dess klaraste lysande stjärnor, som från början med självklarhet funnit det alla söker - en alldeles egen ton. Ingen har hittills skrivit scendikter med sådan densitet, att varje rad tåls att höras igen och igen och igen. Det är dråpligt, intelligent, hejdlöst rimmat och lägger sig som en varm omfamning runt allt det besvärliga det innebär att vara människa här och nu. Vi presenterar det finaste som någonsin kommit från västgötaslätten - Erik Svensson!

Datum och tider
tis
01
okt
18:30
Foajén
tis
19
nov
18:30
Foajén
ons
04
dec
18:30
Foajén

Med stöd av Göteborgs Stad kulturnämnd.      Läs mer om Göteborgs Poetry Slam

Foto Göran Greider: Sofia Runarsdotter. Foto Malin Jakobsson: Sven Johansson. Foto Erik Svensson: Maja Karlsson

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär