I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.

VIKTIG INFORMATION - INSTÄLLT! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda tills vidare med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi jobbar febrilt för att hitta alternativa datum för samtliga inställda arrangemang. Läs mer här!


Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Mars levererar inte mindre än de finaste av de fina — ifrån Örebro, Tensta och Norge!

Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mail till: gbgpoetryslam@gmail.com

Gästpoeter 19 februari 2020:
Marit Kapla - Herregud vi har bokat en Augustprisvinnare!! Och inte underligt det, debutboken Osebol är ett vindlande, mäktigt epos i journalistisk lyrik, som fyller i vita fläckar på sverigekartan. Tidigare chef på filmfestivalen, nuvarande redaktör för Ord och Bild, tilldelad Guldpennan. Hon har turnerat landet runt tillsammans med Martin Hederos, men ingen poesiturné är väl komplett utan ett besök hos oss - vi är så stolta att presentera Marit Kapla! PS. Marit Kapla kommer tillbaka till Folkteatern 4 mars, tillsammans med Mats Jonsson när Teg firar 10 år med litterära salonger. Läs mer här!
Nino Mick - Hen kom som en yrväder en deltävling i februari 2013 och vann ett par månader sedan svenska mästerskapen i Poetry slam, för aldrig har väl en SM-vinnare varit så självklar från första början! 2018 kom diktsamlingsdebuten Tjugofemtusen kilometer nervtrådar, och lika självklart som hen vann spoken wordscenen, vann hen nu också bokpoesiparnassen. Med religionen som klangbotten och den politiska aktivismen som spjutspets, vi är så stolta över att få presentera Nino Mick!
Kristine Victoria Madsen - Danmark, du ljuva land - inget är härligare än att få bjuda in en dansk mästare i Poetry slam till Folkteatern! Med skamlös, hejdlös och charmig spoken word, som inte väjer för någonting, allra minst de egna fulaste känslorna, bjuder hon på ett skrattkalas och social analys i ett! Hela vägen ifrån Odense, vi är så stolta att få presentera Kristine Victoria Madsen! (Och oroa er icke för språkförbistringen - vi kommer att ha undertexter!)

Gästpoeter 22 januari 2020:
Jila Mossaed - Hon skriver med lätt hand fram exilens tillstånd, naturens skönhet och smärtpunkterna och lugnet i livet självt, uppblandat med det brutalt dagsaktuella och allting med en alldeles särskild klarhet. Att göra ett språk till sitt eget kan ta ett liv, och ytterst få är dem som med självklarhet har två. Hon föddes i Teheran 1948 och flydde till Sverige 1986, med sex diktsamlingar på svenska i bagaget, den hyllade pjäsen Upprorets poet, romanen Ishtar och som nyligen tillträdd akademiledamot, på scen delar hon generöst med sig av sitt liv och skapar som ett rum att vila i - vi är så stolta att vi nästan smäller av att få presentera Jila Mossaed!
Fredrik Høyer - Poeten, dramatikern och författaren från Oslo, som på scen blandar ljudinstallationer, musik och lekfull poesi. Med en monologföreställning på Nationaltheatret, en diktsamling och framträdanden i tv, radio och på (i stort sett) Norges alla scener i bagaget är han något av det finaste som nånsin kommit ifrån grannlandet, finstämd, finurlig och helt underbar - det är en ära att få presentera vår norska favorit Fredrik Høyer!
Joel Landberg - Först som ständig göteborgsmästare, sedan som ständig konferencier på Hängmattan - nej, det finns nog ingen som gjort mer för denna stads poesiscen! Med en bildning som brädar de flestas och en språkkänsla som aldrig är annat än exakt och precis, mild humor, skarpt intellekt, plötsliga smärtpunkter och citatvänligast i landet - det samfälliga jublet som uppstod i Göteborgs poetry slams styrelse vid annonseringen av hans medverkan talar egentligen sitt tydliga språk: ÄNTLIGEN står Joel Landberg på en scen nära dig! 


Läs mer om Göteborgs Poetry Slam

Med stöd av Göteborgs Stad kulturnämnd.  

Foto Olivia Bergdahl: Helene Ringberg 
Foto Sofia Knudsen Estifanos: Sandra Dal / Foto Kalle Haglund: Jonte Wentzel / Foto Mona Monasar: Jon Aagaard Andersson
Foto Jila Mossaed: Eva Bergström / 
Foto Fredrik Høyer: Synne Ø. Knudsen / Foto Joel Landberg: Barbro Wallgren Hemlin
Foto Marit Kapla: Trinidad Carrillo / Foto Nino Mick: Nadim Elazzeh / Foto Kristine Victoria Madsen: Emma Cecilie Grau Terp

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär