I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.
Gästpoeter 19 februari: Marit Kapla, Nino Mick, Kristine Victoria Madsen

 

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med stans bästa bokade akter och en öppen scen för poesi!

Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl. Premiärkvällen 22 januari 2020 bjuder på en akademiledamot, en norsk mästare och en göteborgsk klassiker!

Vill du delta på den öppna scenen? Tidsbegränsningen är fem minuter, och du säkrar din plats genom att skicka ett mail till: gbgpoetryslam@gmail.com


Gästpoeter 19 februari - Marit Kapla, Nino Mick och Kristine Victoria Madsen

Gästpoeter 18 mars - Kalle Haglund

Gästpoeter 8 april - Buddy Wakefield och Rosanna Fellman

Gästpoeter 6 maj - Peter Dyreborg och Josefin Silan Karlsson


 Gästpoeter 22 jan - Jila Mossaed, Fredrik Høyer, Joel Landberg
Jila Mossaed - Hon skriver med lätt hand fram exilens tillstånd, naturens skönhet och smärtpunkterna och lugnet i livet självt, uppblandat med det brutalt dagsaktuella och allting med en alldeles särskild klarhet. Att göra ett språk till sitt eget kan ta ett liv, och ytterst få är dem som med självklarhet har två. Hon föddes i Teheran 1948 och flydde till Sverige 1986, med sex diktsamlingar på svenska i bagaget, den hyllade pjäsen Upprorets poet, romanen Ishtar och som nyligen tillträdd akademiledamot, på scen delar hon generöst med sig av sitt liv och skapar som ett rum att vila i - vi är så stolta att vi nästan smäller av att få presentera Jila Mossaed!
Fredrik Høyer - Poeten, dramatikern och författaren från Oslo, som på scen blandar ljudinstallationer, musik och lekfull poesi. Med en monologföreställning på Nationaltheatret, en diktsamling och framträdanden i tv, radio och på (i stort sett) Norges alla scener i bagaget är han något av det finaste som nånsin kommit ifrån grannlandet, finstämd, finurlig och helt underbar - det är en ära att få presentera vår norska favorit Fredrik Høyer!
Joel Landberg - Först som ständig göteborgsmästare, sedan som ständig konferencier på Hängmattan - nej, det finns nog ingen som gjort mer för denna stads poesiscen! Med en bildning som brädar de flestas och en språkkänsla som aldrig är annat än exakt och precis, mild humor, skarpt intellekt, plötsliga smärtpunkter och citatvänligast i landet - det samfälliga jublet som uppstod i Göteborgs poetry slams styrelse vid annonseringen av hans medverkan talar egentligen sitt tydliga språk: ÄNTLIGEN står Joel Landberg på en scen nära dig!

Läs mer om Göteborgs Poetry Slam

Med stöd av Göteborgs Stad kulturnämnd.  

Foto Olivia Bergdahl: Helene Ringberg 
Foto Jila Mossaed: Eva Bergström / Foto Fredrik Høyer: Synne Ø. Knudsen / Foto Joel Landberg: Barbro Wallgren Hemlin

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär