I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mail till: gbgpoetryslam@gmail.com 


Folkteatern ställer in samtliga planerade föreställningar t o m 31 december på grund av regeringens förslag att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta personer förbjuds. Vi kontaktar all berörd publik och köpta biljetter återbetalas. Har du frågor om din biljett, vänligen kontakta biljettkassan genom att maila till biljett@folkteatern.se. Läs mer om Folkteatern under coronapandemin! 

Ta hand om varandra. Folkteatern ❤️ publiken


Program 28 oktober:

Mona Monasar 
Poeten och skribenten Mona Monasar är född 1998. Hon är nybliven Malmöbo och student på Skurups folkhögskolas Skrivarlinje. Hon har vunnit Tensta Konsthalls textpris för sitt skrivande. Hon har också deltagit i spoken word-tävlingen ”Ortens bästa poet”. Hennes diktsamling Modersmål utkom på Natur & Kultur 2019 och rör sig tematiskt kring psykisk ohälsa, rasism och fördomar, den afrikanska diasporan och vad det innebär att växa upp som svart, muslimsk flicka i 2000-talets Sverige.

Hanna Haag
Hanna är flerfaldig SM-medaljör i Poetry Slam. Teaterproducent till vardags och scenpoet till fest. Hanna skriver om det som brinner - i världen, i människan och människor emellan. Om systerskap, kallprat, släktband och blandband fyllda av skämsmusik. För henne är poesiscenen en plats för reflektion, reaktion och revolution. Hanna är även en del av det queerfeministiska poesikollektivet Det Nya Gardet, svenska lagmästare i Poetry Slam 2018.

Louise Halvardsson 
Författaren och poeten Louise Halvardsson debuterade med prisbelönta romanen Punkindustriell hårdrockare med attityd. Förra året kom Punkpoet med svensk brytning och hon har även gett ut diktsamlingen Hejdå tonårsångest samt reportageboken Svenglish. Att stå på scen är en central del av författarskapet och hon sysslar även med performance. Teman hon utforskar är identitet, sexualitet, relationer och känslostormar med en ton av absurditet, humor och punkanda. Hon är också en drivande kraft i nätverket och mikroförlaget Poesiwerken.

Läs mer om Göteborgs Poetry Slam

Med stöd av Göteborgs Stad kulturnämnd. 

Fotograf Louise Halvardsson: Ulrika Mohlin / Fotograf Mona Monasar: Jon Aagaard

 

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär