I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mail till: gbgpoetryslam@gmail.com 


Program 28 oktober:

Mona Monasar 
Poeten och skribenten Mona Monasar är född 1998. Hon är nybliven Malmöbo och student på Skurups folkhögskolas Skrivarlinje. Hon har vunnit Tensta Konsthalls textpris för sitt skrivande. Hon har också deltagit i spoken word-tävlingen ”Ortens bästa poet”. Hennes diktsamling Modersmål utkom på Natur & Kultur 2019 och rör sig tematiskt kring psykisk ohälsa, rasism och fördomar, den afrikanska diasporan och vad det innebär att växa upp som svart, muslimsk flicka i 2000-talets Sverige.

Josefin Sîlan Karlsson 
Josefin Sîlan Karlsson är en svensk-kurd-norrbottnisk tusenkonstnär och tvåbarnsmamma. Likt henne själv är hennes poesi en salig blandning av högt och lågt, humor och allvar, det i högsta grad personliga och det fullkomligt allmänmänskliga. Hon är tvåfaldig sverigemästare i poetry slam; individuellt (2016) och tillsammans med det queerfeministiska poesikollektivet Det Nya Gardet (2018). 

Louise Halvardsson 
Författaren och poeten Louise Halvardsson debuterade med prisbelönta romanen Punkindustriell hårdrockare med attityd. Förra året kom Punkpoet med svensk brytning och hon har även gett ut diktsamlingen Hejdå tonårsångest samt reportageboken Svenglish. Att stå på scen är en central del av författarskapet och hon sysslar även med performance. Teman hon utforskar är identitet, sexualitet, relationer och känslostormar med en ton av absurditet, humor och punkanda. Hon är också en drivande kraft i nätverket och mikroförlaget Poesiwerken.


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

Datum och tider
ons
28
okt
18:30
Foajén
ons
25
nov
18:30
Foajén
ons
16
dec
18:30
Foajén

Läs mer om Göteborgs Poetry Slam

Med stöd av Göteborgs Stad kulturnämnd. 

Fotograf Louise Halvardsson: Ulrika Mohlin / Fotograf Mona Monasar: Jon Aagaard

 

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär