I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

 

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för litteratur och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren. Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com


Medverkande 20 oktober:

Sara Garib
Aldrig har väl någon vunnit en spoken wordtävling med sådan självklarhet som när Sara Garib vann Göteborgsfinalen i Ortens bästa poet 2018. Detta tog henne sedan till en tredje plats i riksfinalen samma år. Hennes dikter är politiska och välkonstruerade, och de levereras med pondus, allvar och glöd. Den första diktsamlingen Bakom höghus kom våren 2020 och hon finns också representerad i utställningen Grejen med Göteborg på stadsmusee, nu kommer hon också till Folkteatern med Göteborgs Poetry Slam!

Oskar Hanska
Svensk spoken words själva pulsåder, som i närmare två decennier turnerat världen runt och erövrat alla titlar som kan erövras som scenpoet: svensk-, nordisk- och europeisk mästare i Poetry slam, samt prisad vid galor som Manifest och Folk & Världsmusik. Inte konstigt det, han lämnar ingen oberörd, man skrattar genom tårarna och gråter genom fnittret, med texter som rör våra ömmaste gemensamma smärtpunkter och en närvaro som pressar sig igenom alla försvarsmekanismer!

Judith Kiros
Judith är doktorand i engelsk litteratur vid Karlstad universitet. Hon är landets skarpaste vänsterskribent, en av grundarna till plattformen Rummet, med både Biskops Arnö- och Valandsutbildning bakom sig, känd från tv och radio, men framför allt en helt ljuvlig poet! Intelligent, bildad, rå och vacker i ett, inte är det konstigt att debuten O tokhyllades och nominerades till ett flertal priser!

Fotograf: Jonathan Jarl (Sara Garib), Carla Orrego Veliz (Judith Kiros), Oskar Hanska (Oskar Hanska)


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

Datum och tider
ons
20
okt
18:30
Foajén
ons
15
dec
18:30
Foajén

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär