I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

 

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för litteratur och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren. Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Och vilken lineup det blir på premiärkvällen 29 september!
Inte mindre än två gånger Ajvide och en gånger svensk mästare.

John Ajvide Lindqvist
Skräckmästare och succéförfattare och allt vad det är — men också en scenperson av guds nåde! Vi är så stolta att vi smäller av och slår volter att vi får inleda hösten med ingen annan än John Ajvide Lindqvist som kvällen till ära läser en för scenen specialskriven novell (den kommer alltså aldrig publiceras), med titeln ”Den är här nu”.

Mia Ajvide
Från en dikt i Jönköpings-Posten som sextonåring till Albert Bonniers förlag, poeten och författaren direkt från östkustskärgården (jorå, det finns en sån!) utanför Norrtälje, med havet och öarna som klangbotten, läser dikter med stillsam pondus, ur samlingen Om en flicka vill försvinna, samt en del nya grejer, herregud så stolta och glada vi är att få välkomna henne hit till oss!

Josefin Silan Karlsson
Socialpedagog, tusenkonstnär och flerfaldigt prisbelönt scenpoet med rötterna i Norrbotten och Kurdistan, kommer ner till oss, hela vägen ifrån Älvsbyn! Svensk mästare i Poetry slam och en del av poesikollektivet Det nya gardet, det personliga blir politiskt och det politiska personligt, det är vackert och det är roligt — vi är så glada att äntligen få välkomna Josefin Silan Karlsson hit!

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

Datum och tider
ons
29
sep
18:30
Foajén
ons
20
okt
18:30
Foajén
ons
15
dec
18:30
Foajén

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär