Hoppa till huvudinnehåll

Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka med vårsäsongens tredje kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Vårens allra sista kväll bjuder på en storslagen poetisk fest ingen varken vill eller bör missa!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

 

Bob Hansson
Han är ett unikum i svensk poesi. Det kan låta som en sliten fras, men bra fraser slits ju just för att de så ofta träffar rätt. Få andra har som han berört, upprört och rört upp himmel och jord i sin strävan att nå människors hjärtan. Med obändig energi, total närvaro och ett rasande kärleksbudskap har han varit en fast och lysande punkt på den svenska poethimlen i tre decennier. Värsting, bästing och Sveriges första mästare i poetry slam – det är med en känsla av pur lycka och viss stolthet Göteborgs Poetry Slam välkomnar Bob Hansson till Folkteaterns scen!

Sara Hauge
Vad kommer från Bornholm? Vind och vatten, men också en av Danmarks främsta poetiska scenupplevelser! Med egensinne, humor och espri har hon hänfört publiken sedan hon blev dansk mästare i poetry slam 2014. Teman som kroppen, samhället och psykisk sjukdom avhandlas på ett rytmiskt, rimmat språk som liksom sprakar lite i kanterna. För den som inte känner sig som en fullfjädrad skandinavist finns givetvis svenska undertexter att tillgå denna kväll på Folk. Det är med vild förtjusning Göteborgs Poetry Slam välkomnar Sara Hauge!


Nino Mick
Denna kväll bjuder vi på inte bara en utan två svenska mästare i poetry slam! 2013 dök hen upp och tog den svenska scenen med storm. Med sin sällsamma förmåga att få ett helt rum av människor att känna sig individuellt sedda är Nino Mick en upplevelse som alla borde få ta del av någon gång i livet. Ninos ord gör på något underligt vis det allvarliga enkelt, det svåra hanterbart och det sublima möjligt. Göteborgs Poetry Slam är glada så att tårna krullar sig en smula över att ge plats på scen åt en av Sveriges främsta poeter, som dessutom kan titulera sig författare, debattör och lokförare!

 

 

Foto Bob Hansson: Henrik Folkesson
Foto Nino Mick: Masa Bezra

 

Spoken Word + Öppen scen

23 maj

Foajén

kl 18.30 - 21.00

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!