Gör din egen Misantrop-tröja!

VIKTIG INFORMATION! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra evenemang t o m 25 mars ställs in med omedelbar verkan med anledning av coronaviruset, covid-19. Läs mer här!

Varför har Alices tröja så låånga ärmar? Hur fejkar man slitage? Är detta första gången det stickats för puckelrygg?? Denna lördagsförmiddag möter vi stickdesignern Katarina Segerbrand som presenterar sig och sitt arbete med Misantroperna. Inspireras av föreställningens gedigna tröjor, och passa på att sticka tillsammans med andra.

– Jag är så glad över att jag fick förverkliga kostymdesignern Matilda Hyttstens fina skisser! Välkommen till stickcafét så berättar jag mer om hur arbetet gick till, säger Katarina Segerbrand.

Här kan du köpa beskrivningar till samtliga Misantroperna-tröjor och få mer information gällande garn och stickor. Ta med detta till stickcafét. Beskrivningarna finns även till försäljning på plats. Dock finns inget garn eller stickor på plats, medtag detta själv. Du är självklart också välkommen att ta med egna mönster och påbörjade alster. Tillsammans med Katarina Segerbrand byter vi erfarenheter och tipsar varandra i stickandets värmande konst! 

Kaffe och kaka finns på plats. Föreställningen Misantroperna börjar sedan inne på Stora Scenen kl 15.00. Köp biljett till föreställningen här. Fri entré till stickcafét.


Garn till Misantroperna-tröjorna:

Karaktären Alice: Colin fg: 28107, Freja fg: 03 rundsticka 7 och 8
Karaktären Oronte: Lettlopi fg 54 och fg 58 rundsticka 9
Karaktärerna Célimène/Clitandre: Siri fg: 03, kid silk erle fg: 36116, Myk fg: 1088 rundsticka 9


Katarina Segerbrand har designat tusentals plagg för garngrossister och magazine över hela världen, tex Vouge knitting i USA, svenska Allers, norska Familien och japanska magazine. Katarina undervisar i maskinstickning på Textilhögskolan i Borås. Hon har visat sin design och hållit i workshops i bl a Japan och på Island. Katarina är utbildad på Textilhögskolan i Borås och Master of Fine Arts på HDK i Göteborg. Läs mer


Misantroperna

Det farligaste som finns är att säga sanningen. Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här flyger klyschorna genom luften. Varför säger ingen som det egentligen är? Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det uppenbara hyckleriet? Spelas våren 2020 på Stora Scenen. Manus och regi Jens Ohlin. Läs mer om Misantroperna

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär