Sonic Youths gitarrlegend möter frijazzens saxofongigant.

VIKTIG INFORMATION! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra evenemang t o m 25 mars ställs in med omedelbar verkan med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi erbjuder ombokning, presentkort eller återköp. Läs mer här!


The New Quiet är det senaste samarbetet mellan Thurston Moore och Mats Gustafsson. Tillsammans gör de elektroniska missiler med poetisk skönhet som ställs sida vid sida med energi och dynamik. Doom! Noise! Akustisk noise! Abstrakt frijazz! Splatter Jazz! Kalla det vad du vill men ingen kommer undan deras oemotståndliga kraft.

Thurston Moore var medlem i stilbildande bandet Sonic Youth och har spelat med de flesta värda att spela med. Samma grej med Mats Gustafsson som ständigt turnérar och inspirerar och inspireras. Båda spelar med musiker från olika generationer och är viktiga brobyggare stilmässigt. De träffades i början av 90-talet och har förutom i dupformat spelat tillsammans i band som Discaholics Anonymous Trio tillsammans med Jim O’Rourke och Gustafsson skrev ett verk för Sonic Youth för ett gäng år sedan.

Thurston Moore – gitarr, sång, elektronik.

Mats Gustafsson – saxofon, flöjt, liveelektronik.

Foto: Lasse Marhaug

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär