av Willy Russell
Succén är tillbaka!

Om Rita, som istället för att arbeta som damfrisörska vill växa, hitta sig själv, lära sig tala, lära sig tänka – lära sig kräva mera av livet. Därför anmäler hon sig till en kvällskurs i litteratur och får den något alkoholiserade universitetsläraren Frank som handledare. 

Folkteaterns uppsättning av Timmarna med Rita hade premiär på Folkteaterns caféscen 1999. Föreställningen blev en stor publik- och kritikersuccé och den första spelperioden förlängdes fyra gånger. Efter 80 föreställningar flyttades Timmarna med Rita till Stora  Scenen, där den också förlängdes i omgångar. Efter påstötningar från arrangörer runt om i landet gav sig ensemblen sedan ut på en turné som skulle komma att utvecklas till en av de största i landets teaterhistoria. Efter fjorton år hade Timmarna med Rita spelats över 300 gånger och setts av nära 20.000 personer.

Turnébokning/Information:

bengt.funseth@folkteatern.se
031-60 75 64 eller 0707-80 75 81

Turnéinformation / Priser (pdf)

 

Spelplan våren 2013 (pdf)

Spelplan hösten 2012 (pdf)

Spelplan våren 2012 (pdf)

”Camilla är en av de bästa Ritorna någonsin” GP

”Timmarna med Rita rekommenderas varmt.” Arbetet

”Det är en sann fröjd att se Kim Lantz” Radio P4

”Släng dig i väggen, Michael Caine, tänkte jag efter att ha njutit en stund av Kim Lantz i rollen som den skåpsupande professorn i Willy Russells pärla till pjäs”  Radio P4

Vi på scenen

Kim Lantz
Skådespelare
Läs mer

Produktion

Regi och översättning: Kim Lantz

Medverkande: Kim Lantz och Camilla Hansson

Teknik: Jacob Berndes

 

Foto: Richard Hansson

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär