med Forced Entertainment

Den internationellt erkända ensemblen Forced Entertainments senaste föreställning visualiserar en mångfald av hypotetiska möjliga framtider. Två skådespelare, höljda i färgglatt ljus likt en märklig marknadsattraktion, spekulerar i vad morgondagen har att erbjuda.

Publiken bärs fram på en våg av samband, möjligheter och drömmar under det att utopiska och dystopiska visioner, science fiction scenarier, politiska mardrömmar och absurda fantasier undersöks. De två aktörerna frossar i spekulerandets fröjder, ibland i samarbete, ibland i konflikt, medan deras antaganden tar dem i olika riktningar.

Tomorrow’s Parties är Forced Entertainment i sitt mest intima och komiska läge – ett lekfullt, intensivt och emellanåt deliriskt framåtblickande med både tänkbara och omöjliga framtida utvecklingar.

................................................................

Samtal om skådespelarprocesser

Forced Entertainment och Gruppen i ett samtal om skådespelarprocesser

Forced Entertainment som gästspelade på Folkteatern den 13 juni är en legendarisk teatergrupp från England som under många år varit ett världsnamn inom den nyskapande teaterkonsten. På Folkteatern gästspelade också Gruppen som består av Bianca Kronlöf, Elin Söderquist och Nina Haber. Gruppen har fått ett stort genomslag de senaste åren med sina prisade, skarpa föreställningar. Nu möts skådespelare från dessa två grupper i ett samtal om skaparprocesser och vägen fram till en föreställning. 
Moderator är Magnus Lindman, dramaturg.

Fredag 13 juni ca kl 20.30, efter föreställningen Tomorrow's Parties.

Folkteatern i samarbete med The Art Consulate

Gruppen är var aktuell på Folkteatern med föreställningen Gruppen kartlägger den svenska teatern!

The Guardian:

”Jag kunde gladeligen fortsätta titta på dessa skådespelare i flera timmar. Denna minimala iscensättning växer snart till att omfamna alla möjligheter i världen medan ett skådespelarpar funderar runt vad framtiden har att erbjuda. Strandsatta på en plattform och badande i ett färgglatt ljus likt en märklig marknadsattraktion erbjuder en man och en kvinna en lång lista med förutsägelser om framtidens innehåll. De spänner från science fiction till banaliteter via sägnens antagande, utopier, komiska möjligheter och obehagliga spådomar.”

Produktion

Tomorrow’s Parties
är en del av
The Art Consulates
program. Läs mer

 

Läs mer om
Tomorrow's Parties / 
Forced Entertainment

 

Medverkande:
Forced Entertainment

Regi: Tim Etchells
Scenografi: Richard Lowdon
Ljusdesign: Francis Stevenson
Produktion: Ray Rennie, Francis Stevenson och Jim Harrison
Medproduktion: Belluard Bollwerk

 

Foto: Hugo Glendenning

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär