Samtal med anledning av Den goda människan i Sezuan

Med anledning av pjäsen Den goda människan i Sezuan (av Bertolt Brecht) är filosofen Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi, inbjuden att reda ut, eller kanske snarare krångla till, våra idéer om godhet. Existerar den? Hur var det nu med det personliga ansvaret? Är det verkligen tanken som räknas? Situationsanpassad godhet, anyone?

Torbjörn Tännsjö är en av Sveriges mest tongivande filosofer och har gett ut en mängd artiklar och böcker, exempelvis Global Democracy och Filosofisk tröst: En bok om döden. I år utkom Vänsterdocenten, den första delen av hans memoarer. Som populär föreläsare och kontroversiell debattör tänjer han på vår syn på samtida frågor inom politik, etik, sjukvård, miljö och personliga dilemman.

Medverkar gör även regissören och Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl samt skådespelare som bjuder på smakprov ur pjäsen. Det finns naturligtvis även tid för frågor.

Den goda människan i Sezuan

av Bertolt Brecht

Spelar det någon roll om du är god om det inte spelar någon roll?
Har du varit en god människa idag? Ja, jag pratar med dig. Den här världen hyvlar bort dina mänskliga drag ett drag i taget. Vad spelar det för roll om du är god när så många av de som spelar roll inte är det?

Spelas till 10 dec 2017 på Stora Scenen   Läs mer    Boka biljetter 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär