Konsert i scenografin på Stora Scenen

 

Träden bjuder på en storslagen spelning hos Folkteatern på Stora Scenen. Under denna kväll förvandlas det som annars är scenografin till pjäsen Rövarna, till en musikscen utöver det vanliga. Mitt i allt ihop finns baren, som också är en del av scenografin, där du under konsertens gång kan beställa dryck och tilltugg. Sittplatserna består av såväl bekväma, murriga soffor som av ståplatser i baren – välj själv vad som passar dig bäst.

Träd, Gräs & Stenar har överlevt sig själva flera gånger om och transformerades nyligen (i deras tidräkning) till Träden för att markera sin senaste pånyttfödelse. Ursprunget bildades 1969 ur det psykedeliska bandet Pärson Sound som bildats två år tidigare. Pärson blev International Harvester som förvandlades till Träd, Gräs & Stenar. Sedan dess har bandet hunnit med att spela in en rad stilbildande plattor, turnerat världen över, lagt ned och återuppstått med medlemmar som har kommit och gått. Idag räknas bandet som ett av de mest inflytelserika på den experimentella rockscenen både i Sverige och internationellt.

Träden spelar en tidlös, organisk musik som kommer ur ett fritt skapande. En urkraft. Deras betydelse för den svenska musiken är enorm och nu kommer boken om dem, det firas med en konsertkväll på Stora scenen och boksignering i Foajén.

Jakob Sjöholm - gitarr, sång
Reine Fiske - gitarr, sång
Hanna Östergren - trummor
Sigge Krantz - bas

Lyssning och mer info: Spotify Bandcamp

Läs mer i vårt pressmeddelande


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

Datum och tider
lör
11
dec
22:30
Stora Scenen

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär