Konsert i scenografin på Stora Scenen

 

Träden bjuder på en storslagen spelning hos Folkteatern på Stora Scenen. Under denna kväll förvandlas det som annars är scenografin till pjäsen Rövarna, till en musikscen utöver det vanliga. Mitt i allt ihop finns baren, som också är en del av scenografin, där du under konsertens gång kan beställa dryck och tilltugg. Sittplatserna består av såväl bekväma, murriga soffor som av ståplatser i baren – välj själv vad som passar dig bäst.

Träd, Gräs & Stenar har överlevt sig själva flera gånger om och transformerades nyligen (i deras tidräkning) till Träden för att markera sin senaste pånyttfödelse. Ursprunget bildades 1969 ur det psykedeliska bandet Pärson Sound som bildats två år tidigare. Pärson blev International Harvester som förvandlades till Träd, Gräs & Stenar. Sedan dess har bandet hunnit med att spela in en rad stilbildande plattor, turnerat världen över, lagt ned och återuppstått med medlemmar som har kommit och gått. Idag räknas bandet som ett av de mest inflytelserika på den experimentella rockscenen både i Sverige och internationellt.

Träden spelar en tidlös, organisk musik som kommer ur ett fritt skapande. En urkraft. Deras betydelse för den svenska musiken är enorm. Trädens konsertkväll på Stora scenen kommer bli något alldeles extra!

Jakob Sjöholm - gitarr, sång
Reine Fiske - gitarr, sång
Hanna Östergren - trummor
Sigge Krantz - bas

Lyssning och mer info: Spotify Bandcamp

Läs mer i vårt pressmeddelande


Scenografi: Charlotta Nylund


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Den 1 december 2021 infördes krav på uppvisande av vaccinationsbevis för alla besökare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus för över 100 personer. Läs mer här

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär