Folkteatern och Folk bjuder på helkväll med spelårspresentation, musik, poesi och överraskningar.


Folkteatern och Folk bjuder in till VÅRfest!
En fullspäckad helkväll med smakprov från kommande spelår, poesi, performance, cake sitting, konserter, tårta och musik in i sena natten. Vi vill att Folkteatern och Folk ska vara din plats. En plats du alltid känner dig välkommen till. En plats som har något för alla. Allas VÅR plats, allas VÅR teater!

Kvällens program:


Spelårspresentation Folkteatern
Nästa spelår på Folkteatern står snart för dörren. Skådespelare, regissörer och andra kreatörer kommer på olika sätt att presentera smakprov från säsongen 2019/2020’s smörgåsbord. Sedan tidigare har Folkteatern kunnat berätta om samarbetet med Riksteatern med pjäsen Nakna som foster och gudar om Karin Boye, att Frida Röhl ska regissera Madame Bovary och att publik- och kritikersuccén Doktor Faustus kommer tillbaka. Denna försommarkväll kommer fler nyheter att presenteras och kanske andra överraskningar!

Poesiläsning Arazo Arif 
Arazo Arif är poet, manusförfattare, multimedial konstnär och filmarbetare med bakgrund i aktivism och journalistik. Hon har en masterexamen från Akademin Valand och driver konstprojektet "whitefeministmeme" på instagram. Hennes debutbok "Mörkret inuti och fukten" utkommer på Albert Bonniers förlag våren 2020.

Konsert Skander 
Hiphop/R&B-artisten Skander släppte sitt debutalbum 2017 och medverkade året innan som en av gästartisterna i ”De skyddsbehövande ” på Folkteatern. ”2017 års debut ’Hon’ är bland de vackraste svenska verken som släppts senaste åren. Ett eget språk, förtrollande produktioner från parhästen Nibla och uppmärksammade samarbeten med artister som Ikhana, Seinabo Sey och Mwuana gör Skander till en av landets mest unika artister.” Amel Suljevic (So&Such/P3)

Konsert Ikhana 
Ikhana är i år mer aktuell än någonsin. Hon har redan hunnit släppa singeln ”Flightmode” och EP:n ”Townie”, där hon ännu en gång visar på en enorm talang som både producent och vokalist. Ikhana är en av landets mest spännade nykomlingar inom R&B och hiphop. Med sina melodier och trapinfluerade takter suddar Ikhana ut gränserna mellan olika genrer och skapar sig istället en egen. Efter flertalet nomineringar i ryggen, succéartade spelningar runtom i Sverige och samarbeten så finns det inte så mycket mer att säga än att 2019 helt klart kommer bli Ikhanas år. Var först på bollen och missa inte denna stjärna live!

DJ Tone Schunnesson och Tommie X 
Tone Schunnesson är en starkt lysande stjärna på den litterära midnattshimlen som författare, poet och dramatiker, nu senast aktuell med Folkteaterns succéuppsättning av Jane Eyre. Tommie X är en kreatör inom Stockholms nattklubbsscen och som musikvideoregissör och stylist. Tillsammans är de en DJ-duo som inte ger sig förrän alla dansar. Som verktyg använder de sig av vintage disco, modern R&B, camp classics och svulstig tjej & gay-musik. 

Vinsafari Folk 
Under kvällen erbjuds också stora vinsfarin på Folk, även kallat prova-på-många-glas-för-liten-peng. Ge dig in i vin-djungeln där goda och spännande naturviner växer tätt. På den stora vinsafarin har du möjligheten att njuta av fem små vinglas med sällsynta viner du kanske aldrig smakat förut. Antingen väljer du fem viner själv från en massa roliga flaskor som vi öppnar, eller så låter du dig guidas av Blenda-Lars i baren. Dessutom serveras de snart legendariska ostronen på Folk.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär