av och med Helmon Solomon
Drottningar, hur känns det att bära kronan?

 

Till er som inte är sorglösa. Som kallas skrämmande innan ni ens har talat. Ni som inte låter er besegras, vars tårar är obekväma, vars depression går obemärkt förbi och vars ångest misstas för dramatiska utspel. Till er som pratar högt för att någon till slut ska lyssna. Som stålsätter er och säger: jag har rätt att finnas här. Till er vars mormor gav och gav tills det inte fanns något kvar. Till er vars mamma aldrig litade på någon.

Vi kallar oss drottningar, men jag har aldrig frågat mina systrar hur det känns att bära kronan och om det är sant att de aldrig går sönder.

Datum och tider
lör
23
nov
18:00
Stora Scenen

Skådespelaren Helmon Solomons nyskrivna monolog Vi går aldrig sönder handlar om unga människor, identitet, uppoffringar och frihet. Om att rasifieras och om konsekvenserna av detta.

- Jag vill skapa ett rum där vi kan få vara i vår sårbarhet. I de bästa av världar kanske hitta ett språk för den sårbarheten, allt som inte får sägas och allt som kanske avslöjar att vi inte orkar. Det kanske inte bara är jag som känner mig galen, säger Helmon Solomon.

Frida Röhl, konstnärlig ledare på Folkteatern, har tidigare erbjudit plats åt skådespelarna Evin Ahmad och Kardo Razzazi för att arbeta med personliga monologer och projekt på Folkteatern.

- Jag ser det som en enorm tillgång att vi har skådespelare som vill pröva och labba med konstnärliga idéer, det gör hela teatern vital. Helmon vill utforska frågor som inspirerar och manar till samtal, vilket ger energi till hela repertoaren, säger Frida Röhl.

Vi på scenen

Helmon Solomon
Skådespelare
Läs mer

Produktion

Medverkande: Helmon Solomon

Text: Ali Derwish & Helmon Solomon

Regiöga: Andrea Edwards

Visuals: Jen Tamayo Jörfjord

Ljusdesign: Ludde Falk

Affischbild: Valentin Experience
Affischfotograf: Jonatan Fernström

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär