Releasekonsert: ”Basement music”

Viktor Skokic sextett skivdebuterade under våren 2020 med albumet ”Basement music” på det alltid lika intressanta Jazzland Records (NO). Nu ska det firas!

Viktor Skokic har under de senaste åren, medan han har spelat med allt och alla, med jämna mellanrum begett sig ner i en källare vid Hornstull i Sthlm, för att kasta alla tankar och all logik åt sidan och efter bästa förmåga skriva ned sitt hjärta och sina innersta tankar på ett notpapper. Nu får vi äntligen höra resultatet – rytmiskt kantig och melodiskt vild musik som töjer och tänjer i sig själv, är fylld av harmoniska spänningar och samtidigt vacker och i slutändan alldeles logisk. Musiken är distinkt personlig men någonstans i bakgrunden kan man uppfatta tankar från några av Viktor husgudar: Jan Johansson, Olivier Messiaen och Meshuggah.

För att ta sig an materialet har Viktor satt samman en ensemble bestående av briljanta och personliga musiker som våghalsigt har kastat sig över repertoaren.

Emil Strandberg - trumpet
Thomas Backman - träblås
Alberto Pinton - träblås
Rasmus Borg - piano
Viktor Skokic - kontrabas och kompositioner
Cristopher Cantillo - trummor

Lyssna och läs mer

Foto: Mattias Björklund


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

 

Datum och tider
lör
19
dec
19:30
Lilla Scenen

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär