Releasekonsert: ”Basement music”

Viktor Skokic sextett skivdebuterade under våren 2020 med albumet ”Basement music” på det alltid lika intressanta Jazzland Records (NO). Nu ska det firas!

Viktor Skokic har under de senaste åren, medan han har spelat med allt och alla, med jämna mellanrum begett sig ner i en källare vid Hornstull i Sthlm, för att kasta alla tankar och all logik åt sidan och efter bästa förmåga skriva ned sitt hjärta och sina innersta tankar på ett notpapper. Nu får vi äntligen höra resultatet – rytmiskt kantig och melodiskt vild musik som töjer och tänjer i sig själv, är fylld av harmoniska spänningar och samtidigt vacker och i slutändan alldeles logisk. Musiken är distinkt personlig men någonstans i bakgrunden kan man uppfatta tankar från några av Viktor husgudar: Jan Johansson, Olivier Messiaen och Meshuggah.

För att ta sig an materialet har Viktor satt samman en ensemble bestående av briljanta och personliga musiker som våghalsigt har kastat sig över repertoaren.

Emil Strandberg - trumpet
Thomas Backman - träblås
Alberto Pinton - träblås
Rasmus Borg - piano
Viktor Skokic - kontrabas och kompositioner
Cristopher Cantillo - trummor

Lyssna och läs mer

Foto: Mattias Björklund


Folkteatern håller för närvarande stängt på grund av skärpta nationella föreskrifter med anledning av coronapandemin. Vi kontaktar all berörd publik och köpta biljetter återbetalas. Läs mer om Folkteatern under coronapandemin! 

Ta hand om varandra. Folkteatern ❤️ publiken

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär