av och med Mariam The Believer
En sångcykel och konsertföreställning

VIKTIG INFORMATION - INSTÄLLT! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda tills vidare med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi jobbar febrilt för att hitta alternativa datum för samtliga inställda arrangemang. Vi erbjuder presentkort eller återköp. Läs mer här!


Den djupa källan och våra mörka tankar.
Den virvlande pärlan och skummande drömmar.
Guldmynten på botten av ålens mage.
Sötvatten möter saltvatten.
Dina önskningar i cirklar; vattenytans vibrationer.
Vad längtar du efter?

The Wishing Well är ett nyskrivet röstverk av Mariam The Believer, ett poetiskt och musikaliskt tillstånd som utforskar vår mörkaste längtan och djupaste önskan. Som i tidigare musik skapad av Wallentin finns även här ett reflekterande kring vad mod och frihet är, och i hennes sångtexter är hjärtat ständigt närvarande – en muskel som pumpar blod – samtidigt som hon närmar sig det abstrakta och spirituella i kroppen och i naturen. The Wishing Well är en omslutande musikföreställning där vi vävs in i en visuell värld av ljus, video och rörelser som berättar om en ål i en mörk brunn, skimrande ytor, svarta hål och svävande guldmynt, en saltvattenpärla i en tyst inlandssjö och om att våga hoppas och sen släppa taget om allt.

Verket framförs av Mariam The Believer tillsammans med Wallentin Vokalensemble och musiker.


Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta, eftertänksamhet och behandlar personliga ämnen lika gärna som allmänmänskliga. Hon är som en Alice Coltrane för vår tid. Själslighet möter musik som får oss att känna och tänka. Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; Mariam är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i storbandsjazzexplosionen Fire! Orchestra. Hon har bland annat jobbat med band som Deerhof och Konono no 1, med körer, stråk-ensembler, symfoniorkestrar och varit med i en experimentell opera av Ben Frost. Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musik startade Wallentin Mariam The Believer, för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Mariam Wallentin är en artist och konstnär som vågar och som berör. Läs mer

En samproduktion av Vara Konserthus, Mariam Wallentin och Bohm Bohm Room med stöd av Musikverket och Kulturrådet. Föreställningen tas fram inom ramen för Vara konserthus Artist in Residence verksamhet.

Produktion

Medverkande:

Mariam Wallentin - kompositör och vokalist
Sofia Jernberg - vokalist
Lindha Kallerdahl - vokalist
Katinka Fogh Vindelev - vokalist
Cæcilie Trier - vokalist
Andreas Werliin - slagverk
Tomas Hallonsten – keyboards och synthar 

Josefin Hinders - scenografi
Daniel Rejmer - ljuddesign
Karl Svensson - ljusdesign
Virpi Pakhinen - koreografiöga

 

Foto: Martin Vallin

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär