Lediga tjänster

Folkteatern är den samtida teatern för den breda publiken. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Vi samarbetar tätt med Matsalen på Folk och tillsammans vill vi erbjuda publiken kvalitativ mat och kultur fem dagar i veckan. Folkteatern strävar efter att vara en av norra Europas mest intressanta scener.  

Vi vill vara en tillgänglig teater i ordets vida bemärkelse. Alla ska känna sig välkomna här. Konsten vi sätter upp på våra scener ska hålla hög kvalitet och processen till färdig produktion kännetecknas av kompetens och professionalism. Konstnärlig integritet och konstens potential att experimentera och utmana står i centrum. Vi eftersträvar öppna dörrar och sänkta trösklar till teaterrummet.

Folkteatern är en länsteater med placering i Göteborg, vi får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman.Folkteatern har omkring 45 anställda som arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg och vår konstnärliga ledare är Frida Röhl.


Här presenterar vi våra lediga tjänster. Välkommen med din ansökan! 

Folkteatern söker SCENMÄSTARE

Som scenmästare på Folkteatern följer du produktion från idéstadie till färdig föreställning, där du ansvarar för det scentekniska arbetet för alla scener. Det innebär samordning av scenteknik, inköp och beställningar, planering av produktion, repetition och föreställningsarbete, underhåll av utrustning och lokaler samt arbetsledning. Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner.
Välkommen med din ansökan senast 9 december 2019. Läs mer om tjänsten här

Folkteatern söker KOSTYMMÄSTARE

Folkteaterns kostymavdelning arbetar självständigt och i nära samarbete med kostymdesignern med att hitta kreativa och innovativa lösningar, för att realisera teaterns högt ställda konstnärliga ambition. Som kostymmästare på Folkteatern följer du produktion från idé till färdig föreställning. Det innebär kostymtillverkning från skissinlämning till premiär samt skötsel av teaterns kostymer under spelperiod. Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner. Vi vill tillvarata varje medarbetares erfarenhet och kompetens och värdesätter varierad kunskap och bakgrund.
Välkommen med din ansökan senast 9 januari 2020. Läs mer om tjänsten här

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär