Folkteatern söker nya foajévärdar

Vill du bli en av oss?

Som foajévärd är du ansiktet utåt för Folkteatern. Vill du vara med och jobba för vår vision och fylla teaterhuset av kultur, folk, mat och musik fem dagar i veckan?

OM FOLKTEATERN
Folkteaterns foajé är en levande och dynamisk plats med flera olika användningsområden och dess yta delas av Folkteatern och restaurang Folk. I denna miljö ställs krav på flexibilitet, professionalism, hög social kompetens och ett positivt och respektfullt bemötande, samt ett gediget service- och säkerhetstänk. I foajén möter publiken verksamheten, kanske för första gången, och det mötet är av största vikt för teaterns förhållande till publiken. Folkteatern ska vara plats där alla människor ska känna sig välkomna och det är vår vision att teaterhuset ska fyllas av kultur, folk, musik och mat fem dagar i veckan.

ARBETSUPPGIFTER
Som foajévärd ansvarar du bland annat för kontroll av biljetter till kvällens föreställning, du har ansvar över garderob, att dela ut program eller andra trycksaker samt inte minst att ha ett helhetstänk kring komfort, tillgänglighet och säkerhet i våra lokaler. Foajévärdar hjälper också restaurangpersonalen inför paus med påfyllning och pausbeställningar. Vid en utrymning är det du tillsammans med ansvarig på plats som leder publik genom utrymningsväg.

Förutom teaterföreställningar finns också arbetspass på exempelvis konserter, publiksamtal, föreläsningar eller uthyrningar. Arbetspassen förläggs oftast kvällstid och helger. Arbetspassen är normalt 3-5 timmar. Du förväntas jobba ungefär två-sex pass i månaden. Folkteatern har kollektivavtal enligt Teaterförbundet/Svensk Scenkonst. Anställningen är en intermittent visstidsanställning.

Vi söker dig som har förmåga att:

  • Förstå Folkteaterns vision och mål och arbeta för att på bästa sätt uppnå dessa
  • Kunna hantera viss teknisk utrustning (mikrofoner, projektor, dator, I-pad etc)
  • Visa en hög grad av social kompetens med publiken och kollegorna
  • Vara lyhörd, samt kunna visa förmåga att se saker ur andra människors perspektiv
  • Acceptera de regler och normer som gäller på arbetsplatsen
  • Att vara trygg med att tala inför en grupp 
  • Kunna ta initiativ samt fatta egna snabba beslut, för publikens bästa, under press.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt flerspråkighet, gärna ett utomeuropeiskt språk. Upplärning sker i februari månad.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 Obs! Kort ansökningstid!

Mejla din ansökan senast 31 januari till: info@folkteatern.se

För frågor, vänligen kontakta kommunikationschef Linda Isaksson via mejl: linda.isaksson@folkteatern.se.

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär