Folkteatern söker teknisk chef

Vi söker nu dig som vill vara med att utveckla teatern både strategiskt och operativt tillsammans med oss. Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner. Som teknisk chef är du delaktig i hela teaterns utveckling.

Folkteatern är mitt i en spännande utveckling där vi djupdyker i vårt uppdrag att vara den samtida teatern för den breda publiken. Vi vill vara en teater där människor från olika samhällsklasser, olika delar av Göteborg och Västra Götalandsregionen i olika åldrar får uppleva specifika berättelser som angår, ställer frågor och speglar allt det samtida som ibland är svårt att formulera. Som kärleksfullt brottas med teaterkonstens urgamla traditioner och bjuder in till skratt, tårar och tanke. Många glädjande saker händer på Folkteatern. Vi får fin respons på våra föreställningar, vi har haft ett fantastiskt starkt konstnärligt år med många omtalade förställningar, gästspel, konserter och många spännande samtal i vår foajé. Vi utvecklar vår fjärde scen, den digitala, där vi producerar föreställningar och ställer frågor om konstens roll i den digitala världen. Vår teater är en kollektiv arbetsplats där många yrkeskunskaper samsas för att skapa konst på våra scener. Folkteatern har fantastiska medarbetare och spetskompetensen är hög inom alla områden. Vi sätter stort värde på att ständigt arbeta med vår gemensamma arbetsmiljö.

Vi söker nu dig som vill vara med att utveckla teatern både strategiskt och operativt tillsammans med oss. Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner. Som teknisk chef är du delaktig i hela teaterns utveckling.

I rollen som teknisk chef har du det övergripande ansvaret för den tekniska avdelningen, scenteknik och verkstadsutrustning samt för investeringar och fördelning av dessa resurser. Den tekniska avdelningen består av scenteknik, mask, kostym och verkstad. Du har personalansvar för 17 medarbetare samt ett antal visstidsanställda. Du ingår i ledningsgruppen, är direkt underställd VD och kommer att arbeta nära konstnärlig ledare och producenter. Du är länken mellan gästande konstnärer och den tekniska personalen i arbetet med att förverkliga de konstnärliga visionerna. Andra viktiga delar är strategiskt arbete, budgetansvar, prioriteringar och beslutsfattande samt det viktiga ledarskapet för medarbetarna.

Du har kunskap om olika material och konstruktion, du har god kännedom om teaterproduktion eller liknande arbete och du gillar utmaningen i att lösa produktionstekniska problem. Du trivs med att arbeta långsiktigt, är lösningsfokuserad, prestigelös och bra på att samarbeta och bygga relationer. Du tycker om att arbeta i en arbetssituation där många olika yrkeskompetenser och behov ska hitta en gemensam väg framåt. Det är viktigt att du är en inspiratör och drivkraft för människors utveckling.

Arbetsuppgifter:

 • Leda och samordna verksamheten inom tekniska avdelningen
 • Ansvara för arbetsmiljön
 • Personalansvar för avdelningen, vilket bl.a. innebär medarbetarsamtal, lönesättning, lönesamtal och kompetensutveckling
 • Ansvarig för personal- och investeringsbudget
 • Ansvar för samarbete och kommunikation med övriga avdelningar
 • Övergripande ansvar för förläggning av arbetstid och närvaro för medarbetare inom tekniska avdelningen. 
 • Ansvarig för att tillsammans med ledningsgruppen utforma strategiskt utvecklingsarbete

Vi söker dig med följande bakgrund:

 • Har kännedom och förståelse för den konstnärliga processen inom scenkonst
 • Du har relevant utbildning för befattningen, gärna teaterteknisk eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet av att vara ansvarig för produktionsprocess och teknisk framtagning av föreställning
 • Du har erfarenhet av arbetsledning, schemaläggning, personalansvar, miljö- och säkerhetsarbete
 • Har erfarenhet inom området teknisk produktion eller liknande
 • Du har erfarenhet av budgetering, investering och uppföljning
 • Verka i lång planeringshorisont och samtidig kunna hantera förändringar med kort varsel
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Goda datorkunskaper och gärna branschspecifika programvaror
 • B-körkort är ett krav. C-körkort är en merit

Som person är du drivande, kommunikativ, flexibel och utvecklingsorienterad. Du får samarbetet inom avdelningen att fungera effektivt och i ett gott arbetsklimat. Du är problemlösare, lyhörd och har en förändringsvilja som motiverar och inspirerar dina medarbetare. Du är utåtriktad och trivs med att knyta externa kontakter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ledaregenskaper, såsom förmåga att tydliggöra och förmedla teaterns mål, vara en god kommunikatör både internt och externt samt att vara lyhörd för medarbetarnas idéer och förslag.


Låter detta som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande. Söker gör du på www.novarepropell.se. Klicka på "Ansök nu" så guidar vi dig fram. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Malmström hos vår rekryteringspartner Novare på mail anna.malmstrom@novare.se eller mobil: 0735 233014.


Folkteatern är den samtida teatern för den breda publiken. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Vi samarbetar tätt med restaurang Folk och tillsammans vill vi erbjuda publiken kvalitativ mat och kultur fem dagar i veckan. Folkteatern strävar efter att vara en av norra Europas mest intressanta scener. 

Vi vill vara en tillgänglig teater i ordets vida bemärkelse. Alla ska känna sig välkomna här. Konsten vi sätter upp på våra scener ska hålla hög kvalitet och processen till färdig produktion kännetecknas av kompetens och professionalism. Konstnärlig integritet och konstens potential att experimentera och utmana står i centrum. Vi eftersträvar öppna dörrar och sänkta trösklar till teaterrummet.

Folkteatern är en länsteater med placering i Göteborg, vi får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Folkteatern har omkring 45 anställda som arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg och vår konstnärliga ledare är Frida Röhl.

Folkteatern är mitt i en spännande utveckling där vi djupdyker i vårt uppdrag att vara den samtida teatern för den breda publiken. Vi vill vara en teater där människor från olika samhällsklasser, olika delar av Göteborg och Västra Götalandsregionen i olika åldrar får uppleva specifika berättelser som angår, ställer frågor och speglar allt det samtida som ibland är svårt att formulera. Som kärleksfullt brottas med teaterkonstens urgamla traditioner och bjuder in till skratt, tårar och tanke. Många glädjande saker händer på Folkteatern. Vi får fin respons på våra föreställningar, vi har haft ett fantastiskt starkt konstnärligt år med många omtalade förställningar, gästspel, konserter och många spännande samtal i vår foajé. Vi utvecklar vår fjärde scen, den digitala, där vi producerar föreställningar och ställer frågor om konstens roll i den digitala världen. Vår teater är en kollektiv arbetsplats där många yrkeskunskaper samsas för att skapa konst på våra scener. Folkteatern har fantastiska medarbetare och spetskompetensen är hög inom alla områden. Vi sätter stort värde på att ständigt arbeta med vår gemensamma arbetsmiljö. Vi söker nu dig som vill vara med att utveckla teatern både strategiskt och operativt tillsammans med oss. Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner. Som teknisk chef är du delaktig i hela teaterns utveckling.

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär