Folkteatern söker vikarierande belysningsmästare

Folkteatern är den samtida teatern för den breda publiken. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Folkteatern strävar efter att vara en av norra Europas mest intressanta scener.  

Vi vill vara en tillgänglig teater i ordets vida bemärkelse. Alla ska känna sig välkomna här. Konsten vi sätter upp på våra scener ska hålla hög kvalitet och processen till färdig produktion kännetecknas av kompetens och professionalism. Konstnärlig integritet och konstens potential att experimentera och utmana står i centrum. Vi eftersträvar öppna dörrar och sänkta trösklar till teaterrummet.

Folkteatern är en länsteater med placering i Göteborg, vi får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Folkteatern har omkring 45 anställda som arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg och vår konstnärliga ledare är Frida Röhl.

Den tekniska avdelningen består av scen, belysning, rekvisita, inspicienter, mask, kostym, ljud och verkstad.

Om rollen
Som belysningsmästare på Folkteatern följer du produktion från idéstadie till färdig föreställning, där du ansvarar för det belysningstekniska arbetet för alla scener. Det innebär samordning av belysningsteknik, inköp och beställningar, planering av produktion, repetition och föreställningsarbete, underhåll av utrustning och lokaler samt arbetsledning.

Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner.

Din bakgrund
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av belysningstekniskt arbete. Vi ser gärna att du har relevant utbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet. Du är självständig och säker i din yrkesroll, har blick för detaljer, du har lätt för att arbeta i grupp och är prestigelös.

Du kan arbeta under tidspress och trivs med att arbetsbelastningen varierar. Du har erfarenhet av:
-        riggning
-        arbetsledning
-        säkerhetsarbete
-        belysningstekniska lösningar

Du har minst B-körkort, datorvana, talar god svenska och engelska, och gärna fler språk.

Tjänsten
Arbetstiderna varierar och kan förläggas mellan 7–23 både vardag och helg.
Tjänsten är på ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning. Vi har kollektivavtal.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta vår tekniska chef Stefan Lundgren stefan.lundgren@folkteatern.se Tel: 073 045 03 31.
Teaterförbundets fackliga representant: Youcef Loucif, Youcef.Loucif@folkteatern.se

Din ansökan med CV och personligt brev skickar du till jobb@folkteatern.se  och märk ämnesraden med: Belysningsmästare FT2020. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 november.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär