Folkteatern söker Kostymmästare

Folkteatern i Göteborg är den samtida teatern för den breda publiken. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Folkteatern strävar efter att vara en av norra Europas mest intressanta scener. 

Vi vill vara en tillgänglig teater i ordets vida bemärkelse. Alla ska känna sig välkomna här. Konsten vi sätter upp på våra scener ska hålla hög kvalitet och processen till färdig produktion kännetecknas av kompetens och professionalism. Konstnärlig integritet och konstens potential att experimentera och utmana står i centrum. Vi eftersträvar öppna dörrar och sänkta trösklar till teaterrummet.

Folkteatern är en länsteater med placering i Göteborg, vi får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Folkteatern har omkring 45 anställda som arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg och vår konstnärliga ledare är Frida Röhl.

Om rollen

Folkteaterns kostymavdelning arbetar självständigt och i nära samarbete med kostymdesignern med att hitta kreativa och innovativa lösningar, för att realisera teaterns högt ställda konstnärliga ambition.

Som kostymmästare på Folkteatern följer du produktion från idé till färdig föreställning. Det innebär kostymtillverkning från skissinlämning till premiär samt skötsel av teaterns kostymer under spelperiod. Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner. Vi vill tillvarata varje medarbetares erfarenhet och kompetens och värdesätter varierad kunskap och bakgrund.

Din bakgrund
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av kostymtillverkning, som är kunnig inom både herr- och damskrädderi, material och stilar. Du är självständig och säker i ditt arbete, gillar att arbeta med andra och har inga problem att både arbetsleda och bli arbetsledd. Du är uppfinningsrik och lyhörd. Du har erfarenhet och adekvat utbildning inom:

-          konstruktion

-          tillskärning

-          sömnad

-          provningar

-          inköp

-          epoker & stilar

Du har kunskaper i att beräkna och göra kalkyler och har god branschkännedom. Du är genuint intresserad av scenkonst och teaterns processer.

Övriga meriterande specialistkunskaper vi värdesätter är patinering, färgning, hattillverkning, goda kunskaper i dräkthistoria, korsett och krinolinsömnad samt att du har gesällbrev.

B-körkort är ett krav. Talar god svenska och engelska, och gärna flera språk.

Tjänsten
Arbetstiderna är i huvudsak förlagda vardagar dagtid. Du kommer att arbeta tillsammans med en kollega med samma arbetsuppgifter.  Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar provanställning och har kollektivavtal.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta vår tekniska chef Stefan Lundgren stefan.lundgren@folkteatern.se. Tel: 073 045 03 31.

Din ansökan med CV och personligt brev skickar du till jobb@folkteatern.se  och märk ämnesraden med: Kostymmästare FT2019. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 9 januari 2020.


 

Se video på våra kostymer i nuvarande föreställning ”Madame Bovary”:

https://www.folkteatern.se/evenemang/madame-bovary

och i en tidigare pjäs ”Marie Antoinette”:

https://www.folkteatern.se/evenemang/marie-antoinette

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär