Don Quijote: FAN-fiction – 25-26 september

Publikens egen fortsättning av Don Quijote – liveinspelat inför publik och samtidigt livestreamat audiodrama. Massa ljudeffekter, livemusik och en ensemble som gör audiodrama av publikens vildaste fantasier.

Inför fjärde premiären av vårt Don Quijote-maraton släppte vi kontrollen helt och gav makten till publiken. Vi frågade helt enkelt: vill du få din scen gestaltad av oss? En drös fanfiction-texter kom in och nu blir några av dessa, i mycket fri form, gestaltade av ensemblen. Det hela livestreamas samtidigt, som ett audiodrama. Vad sägs om ”Donna Quijote och Sancha Panza i ett samtida universum”, ”En framtidsblick cirka 10 år efter bokens slut” eller ”En parodi av Folkteaterns Don Quijote: Into the Fiction”? Vi är så glada och tacksamma för alla bidrag. Välkommen till publikens egen Don Quijote!

Del ett av romanen Don Quijote kom ut 1605. Den blev en braksuccé och översattes omgående till en mängd språk. En okänd författare utnyttjade tillfället och skrev en uppföljare. Det fick originalförfattaren Cervantes att själv skriva en del två, där han på flera ställen nämner att det tidigare har kommit en falsk uppföljare. Förutom att denna omständighet blev ett roligt metalager i boken så föddes här genren Fanfiction. Det vill säga att folk skriver egna historier utifrån kända romaner och karaktärer. Den fjärde världspremiären av Don Quijote på Folkteatern byggs upp av publikens egna riddarbidrag! Läs alla bidrag från publiken här!

Världspremiär fredag 25 september kl 20. Spelas även lördag 26 september kl 16 och kl 20. Boka här!

Kommer även att livesändas som ett audiodrama här på Folkteaterns hemsida och Youtube-kanal:
fredag 25 september kl 20 och lördag 26 september kl 16 och kl 20. Inga biljetter krävs. 


Regi: Erik Holmström

Scenografi och kostymdesign: Maja Kall

Ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl och Sofie Anderson (Lumination of Sweden AB)

Komposition och livemusik: Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén

Medverkande: Andrea Paddington Edwards, Pelle Grytt, Sanna Hultman, Anna Lundström*, Malin Morgan, Lena B Nilsson och Jonas Sjöqvist. (*praktikant från Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet)

Foto: Lina Ikse

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär