Don Quijote: Outside the Box – 2-3 oktober

Don Quijote såg en annan verklighet än de flesta. Häng med på utomhusteater och upplev en gömd värld, du också.

Don Quijote såg en annan verklighet än de flesta. Där andra såg väderkvarnar, såg han jättar. En skock med får blev en hel riddararmé och ett sjabbigt värdshus tornade upp sig som en mäktig borg i hans ögon.

Vi bjuder nu in publiken att uppleva en parallell verklighet bakom vardagen. I den femte världspremiären av Don Quijote på Folkteatern får du följa med ut från teaterhuset, till ett alldeles vanligt torg i närheten. Det vi till vardags ser är bara ytan av ett djupt hav av hemligheter. Bakom dimridåer, konventioner och förutfattade meningar bubblar det av hemligheter, konspirationer, strider och poesi, mitt på torget. Där ute - och i dina hörlurar - kommer en dold värld att uppenbara sig.

Kan vi locka dig att se det vi ser? Sätt på dig varma kläder, följ med på utomhusteater och upplev en hemlig värld mitt i Göteborg.

Outside the box: Fredag 2 oktober kl 20 och lördag 3 oktober kl 16 och kl 20.00
Samling på Stora Scenen, Folkteatern och sedan utomhusteater i närområdet. Glöm inte kläder efter väder!


Regi: Erik Holmström

Scenografi och kostymdesign: Maja Kall

Ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl och Sofie Anderson (Lumination of Sweden AB)

Komposition och livemusik: Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén

Medverkande: Andrea Paddington Edwards, Pelle Grytt, Sanna Hultman, Anna Lundström*, Malin Morgan, Lena B Nilsson och Jonas Sjöqvist. (*praktikant från Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet)

Foto: Lina Ikse

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär