Don Quijote: Into the Knights – 9-10 oktober

Dockor och skådespelare drabbar samman i Mäster Pedros/Erik Holmströms dockteatervärld. En storstrid i miniatyr och en minivärld i storformat.

I den sjätte världspremiären av Don Quijote på Folkteatern befinner vi oss i dockteaterns skruvade värld. Kapitlet då Don Quijote lever sig in (och går totalt bärsärk) i Mäster Pedros dockteater är en av romanens mest berömda. På Folkteatern utspelar sig handlingen i både dåtid och nutid och striden gäller såväl ridderliga och estetiska som politiska ideal.

Kulissen är snillrikt uppbyggd inuti ett klassiskt hockeyspel. Dockorna – små figurer från 30-talet skänkta av en entusiast till Malmö Dockteater – styrs som hockeyspelare i rinken. Men spelet är långt ifrån endimensionellt och går inte på räls: skådespelarna kan nämligen göra sig pyttesmå och klampa rätt in i dockornas värld. Vad ska hända när dockor och människor interagerar? Drabbningen projiceras på storbild. No dejar títere con cabeza!

Världspremiär fredag 9 oktober kl 20 på Stora Scenen.
Spelades även lördag 10 oktober kl 16 och kl 20.


Regi: Erik Holmström

Scenografi och kostymdesign: Maja Kall

Ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl och Sofie Anderson (Lumination of Sweden AB)

Komposition och livemusik: Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén

Medverkande: Andrea Paddington Edwards, Pelle Grytt, Sanna Hultman, Anna Lundström*, Malin Morgan, Lena B Nilsson och Jonas Sjöqvist. (*praktikant från Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet)

Foto: Lina Ikse

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär