Folkteatern söker producent

 

Är du en erfaren producent som brinner för scenkonst och vill hjälpa oss att bli en av norra Europas mest intressanta scener? Folkteatern ligger på Järntorget i Göteborg. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Vi vill vara en samtida teater för en bred publik. Konstens potential att experimentera och utmana står i centrum, och vi eftersträvar sänkta trösklar till teaterrummet.

Folkteatern drivs i form av ett aktiebolag, helägt av en ekonomisk förening. Vi är en länsteater som får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Teatern har omkring 45 anställda. Lotta Lekvall är VD och Frida Röhl är konstnärlig ledare.

Då vår producent går vidare för studier söker vi en erfaren vikarierande producent.

 

Arbetsbeskrivning

Som producent på Folkteatern Göteborg ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av de produktioner och projekt som du tilldelas. Du arbetar tvärfunktionellt och gränsöverskridande, vilket innebär att du ansvarar för flera produktioner och ibland gästspel parallellt. Du ansvarar även för arbetstidsplanering av personal från konstnärliga teamet samt för skådespelare.

Du arbetar på uppdrag av konstnärlig ledare i nära samarbete med chefsproducent, teknisk samordnare och teknisk chef. Som producent rapporterar du till chefsproducent.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Producentens huvuduppgift är att inneha det totala budget- och planeringsansvaret för tilldelade produktioner, vilket innebär förprojektering, planering, genomförande och uppföljning samt att utveckla helhetssynen i det dagliga arbetet och verka för att uppfylla teaterns övergripande målsättning.
  • Producenten skall vidare sträva efter att utveckla lagarbete och skapa positiva relationer mellan all personal i produktionen.
  • Producenten håller sig uppdaterad med utvecklingen inom sitt kompetensområde och i scenkonstbranschen generellt.
  • Producenten ansvarar för genomförandet av ett flertal gästspel på Folkteaterns scener i samråd med konstnärlig ledare och curator. I rollen ingår också att ha ett konstnärligt öga i det uppsökande arbetet att hitta de gästspel som passar vår verksamhet.


Kvalifikationer

Du besitter kunskap om och har en förståelse för konstnärliga, tekniska, och kommunikationsprocesser i scenkonstproduktion. Arbetet kräver att du är proaktiv och lösningsfokuserad. Du har förmåga och erfarenhet av att snabbt skifta mellan strategiskt och operativt fokus. Du kan arbeta självständigt och är van att driva och skapa planering för projekt och produktioner. Som producent har du det ekonomiska ansvaret för projektet eller produktionen vilket kräver att du har erfarenhet av budget och ekonomihantering inom scenkonstproduktion. Är du dessutom van att arbeta i verksamhetssystem är även det ett plus.

 

Formella krav

  • För tjänsten krävs utbildning inom scenkonstproduktion om minst 3 år eller om du har skaffat denna kompetens på annat sätt.
  • Minst 5 års yrkeserfarenhet av scenkonstproduktion och meriterande med erfarenhet av arbete på institutionsteater. 
  • Minst 5 års erfarenhet av arbetsledande roller.
  • Du är väl insatt i avtal och lagar och du besitter både kunskap och erfarenhet av lagstadgad arbetsrätt men även branschspecifika kollektivavtal och lokala avtal. 
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Talar du dessutom annat/andra utomeuropeiska språk så är det en tillgång.
  • Tjänsten kräver mycket god social förmåga där du prestigelöst kan interagera med olika människor och med interna och externa samarbetspartners.

 

Vad kan Folkteatern erbjuda dig?

Vi är en spännande, ansvarstagande och framåtblickande arbetsplats. Vårt teaterhus är en levande mötesplats och ett kulturellt nav på en dynamisk plats i staden. Vi erbjuder rätt person ett ansvarsfullt och varierat arbete på en av de största teaterinstitutionerna i Västra Götaland.

 

Om tjänsten

Anställningsform: Vikariat. Vikariatet kan komma att övergå till en tillsvidareanställning

Omfattning: 100%, 40 tim/veckan. Arbetet är i huvudsak förlagd till vardagar dagtid, men kvällar och helger förekommer.

Tillträde: Tillsättning enligt överenskommelse, dock senast 2022-03-01 och t o m 2024-05-31.

 

Ansökan

Urval sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till: jobb@folkteatern.se

Sista ansökningsdatum: 2021-11-07

 

Kontaktuppgifter

Tina Grahn, Chefsproducent

E-post: tina.grahn@folkteatern.seTel: 076-135 32 15

Sara Osbeck, HR

E-post: sara.osbeck@folkteatern.se Tel: 073-661 90 90

Monika Wade, Publikstrateg och facklig representant

E-post: monika.wade@folkteatern.se Tel: 076-180 99 50

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär