Folkteatern söker scenmästare

Vi söker en scenmästare med bred kompetens och erfarenhet av teaterprocessen, med en vilja till att utveckla och förbättra metoder och arbetssätt. Välkommen med din ansökan senast 28 november!

Om arbetsplatsen

Folkteatern ligger på Järntorget i Göteborg. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Vi vill vara en samtida teater för en bred publik och vi strävar efter att bli en av norra Europas mest intressanta scener. Konstens potential att experimentera och utmana står i centrum, och vi eftersträvar sänkta trösklar till teaterrummet.

Folkteatern drivs i form av ett aktiebolag, helägt av en ekonomisk förening. Vi är en länsteater som får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Teatern har omkring 45 anställda. Lotta Lekvall är VD och Frida Röhl är konstnärlig ledare.


Arbetsbeskrivning

Som scenmästare på Folkteatern följer du produktion från idéstadie till färdig föreställning, där du ansvarar för det scentekniska arbetet för alla scener. Det innebär samordning av scenteknik, inköp och beställningar, planering av produktion, repetition och föreställningsarbete, underhåll av utrustning och lokaler samt arbetsledning. 

Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

-       Ansvarar för riggning

-       Ansvarar för säkerhetsarbete

-       Ansvara för scentekniska lösningar

-       Arbetsledning

Vid denna rekrytering kommer stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Din bakgrund

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av scentekniskt arbete. Du skall ha relevant scentekniskutbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet. Erfarenhet från arbete inom institutionsteater är meriterande.

Du är van vid att självständig driva ditt eget arbete och bidra till produktionsprocessen. Med hög noggrannhet och sinne för detaljer bidrar du såväl till verksamheten som till gruppen. Du har lätt för att lära och är nyfiken till din natur. Med din breda tekniska kompetens och goda beslutsförmåga delar du med dig av din kunskap på ett prestigelöst sätt.
För att lyckas i rollen krävs att du är självständig och säker i din yrkesroll och att du kan arbeta under tidspress och trivs med att arbetsbelastningen varierar.

Du har minst B-körkort, datorvana, talar god svenska och engelska, och gärna fler språk.

 

Vad kan Folkteatern erbjuda dig?

Vi är en spännande, ansvarstagande och framåtblickande arbetsplats. Vårt teaterhus är en levande mötesplats och ett kulturellt nav på en dynamisk plats i staden. Vi erbjuder rätt person ett ansvarsfullt och varierat arbete på en av de största teaterinstitutionerna i Västra Götaland. Vi omfattas av kollektivavtal.

 

Om tjänsten

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning: 100%, 40 tim/veckan. Arbetstiderna varierar och kan förläggas mellan 7–23 både vardag och helg.

Tillträde: Tillsättning enligt överenskommelse men helst senast 2022-02-01

 

Ansök
Skicka din CV och personligt brev till jobb@folkteatern.se och märk ämnesraden med: Scenmästare FT2021. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 28 November.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta någon av våra kontaktpersoner:

Stefan Lundgren, Teknisk chef
E-post: stefan.lundgren@folkteatern.se

Tele: 073-045 03 31.

Sara Osbeck, HR
E-post: sara.osbeck@folkteatern.se
Tele: 073-661 90 90

Viktor Wendin, Belysningsmästare och Facklig företrädare Scen och Film, Avd 6
Mail: viktor.wendin@folkteatern.se
Telefon: 073-6121253

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär