Folkteatern söker inspicient

Nu söker vi en inspicient till vår tekniska avdelning.

 

Om arbetsplatsen

Folkteatern ligger på Järntorget i Göteborg. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Vi vill vara en samtida teater för en bred publik och vi strävar efter att bli en av norra Europas mest intressanta scener. Scenkonstens möjligheter att experimentera och utmana står i centrum, och vi eftersträvar sänkta trösklar till teaterrummet.

Folkteatern drivs i form av ett aktiebolag, helägt av en ekonomisk förening. Vi är en länsteater som får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Teatern har omkring 45 anställda. Lotta Lekvall är VD och Frida Röhl är konstnärlig ledare.


Arbetsbeskrivning

Som inspicient på Folkteatern arbetar du med teaterns produktioner från repetitionsstart till sista föreställning. Du ansvarar för att repetitioner och föreställningar genomförs enligt plan och följer våra produktionsprocesser. I repetitionsarbetet bildar inspicienten ett nav tillsammans med producent, konstnärligt team och tekniskt ansvariga. Som inspicient besitter du produktionsledaransvaret och har mandat att avbryta repetition vid förekomna brister. I föreställningsläge arbetar du i nära samarbete med det tekniska teamet, publikvärdar och ensemble. 
Huvudsakliga arbetsuppgifter:

-        Ansvarar för att vår produktionsplan följs

-       Ansvarar för att kontroll och säkerställande av lagt repetitionsschema

-       Ansvarar för rapportering (föreställningsrapport, tillbud- & arbetsskaderapportering)

-       Ansvara för tidrapportering och bokning av kostym- och maskprov

-      Förbereda lokalen till repetition/säkerställa föreställningsspecifika krav


Din bakgrund

Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning inom teaterteknik, gärna med inriktning inspicient eller närliggande område. Du har flerårig vana från arbete som inspicient eller så har du fått relevant erfarenhet exempelvis från arbete som arbetsledare inom föreställningsteknik, som producent eller regiassistent. Erfarenhet från arbete inom institutionsteater är meriterande.

Du har också goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet samt har erfarenhet av arbetsledning.
Du är van vid att självständig driva ditt eget arbete och bidra till produktionsprocessen. Med hög noggrannhet och sinne för detaljer bidrar du såväl till verksamheten som till gruppen. Du har lätt för att lära och är nyfiken till din natur. Med din breda kompetens och goda beslutsförmåga delar du med dig av din kunskap på ett prestigelöst sätt.

För att lyckas i rollen krävs att du är självständig och säker i din yrkesroll och att du kan arbeta under tidspress och trivs med att arbetsbelastningen varierar.

Som inspicient arbetar du högt och lågt vilket kräver att du gillar snabba vändningar och är flexibel i ditt arbetssätt. Arbetet kräver att du är lösningsfokuserad och har goda förmågor att bedöma och välja mellan flera möjliga alternativ vilket kräver kreativ och analytisk förmåga. Du är en central person för att lösa alla de utmaningar och problem som uppstår i en produktion. Vi tror att du därför gillar att hjälpa till när det behövs.

 

Vad kan Folkteatern erbjuda dig?

Vi är en spännande, ansvarstagande och framåtblickande arbetsplats. Vårt teaterhus är en levande mötesplats och ett kulturellt nav på en dynamisk plats i staden. Vi erbjuder rätt person ett ansvarsfullt och varierat arbete på en av de största teaterinstitutionerna i Västra Götaland. Vi omfattas av kollektivavtal.

 

Om tjänsten

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning: 100%, 40 tim/veckan. Arbetstiderna varierar och kan förläggas mellan 7–23 både vardag och helg.

Tillträde: Tillsättning enligt överenskommelse men helst senast 2022-03-01

 

Ansök
Skicka din CV och personligt brev till jobb@folkteatern.se och märk ämnesraden med: Inspicient FT2021. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 januari 2022.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta någon av våra kontaktpersoner:

Stefan Lundgren, Teknisk chef
E-post: stefan.lundgren@folkteatern.se

Tele: 073-045 03 31.

Sara Osbeck, HR
E-post: sara.osbeck@folkteatern.se
Tele: 073-661 90 90

Viktor Wendin, Belysningsmästare och Facklig företrädare Scen och Film, Avd 6
Mail: viktor.wendin@folkteatern.se
Telefon: 073-612 12 53

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär