Dela/Skriv ut

På scen

av William Shakespeare
Dåren är tillbaka
Vansinnig eller vanlig? Rubbad eller revolutionär? Vem är vår tids stora dåre? Den evigt grubblande danske prinsen ges helt ny gestalt och orden möter dansen. Talet får kropp, kroppen tal. Blod, gift, intriger ... / "lekfullt, fartfyllt och underhållande" GP / "härlig teaterfest" Kulturnytt P1

Spelas till 
19 april
Stora Scenen

av Kristian Hallberg
Bakom den putsade fasaden
Brna behöver pengar. Olof och Gurli behöver mer än någon av dem kan säga. Vad är det för fel med att erbjuda en människa jobb och bostad och samtidigt få mer tid för varandra? "Igenkänningen ... balanserar den existentiella tyngden." GP

Spelas till
22 april 

Lilla Scenen

av och med Kardo Razzazi
Ett löfte som svek
"Min mamma bar en AK-47 och min pappa en mikrofon. Jag pallade äpplen i Bredäng, hade en Hollywoodroll i Marocko och köpte bostadsrätt i Göteborg. Mellan allt detta hände något märkligt, låt mig berätta…”

Urpremiär 
20 maj 
Lilla Scenen

led by Bachir Attar
Legendarisk sufimusik från de marockanska bergen! Ett band med tusenåriga traditioner och som nu står på Folkteaterns Foajéscen.

Konsert
13 april
 
Foajén

Alla bär på en berättelse
I ”Berätta mera” delar människor från olika kulturer med sig av sina livshistorier och erfarenheter. Även dansunderhållning och miniutställning med hantverk från olika regioner i Mexiko. Fikamingel!

Tis 28 mars
Lilla Scenen

Rasha Alqasem, Elisabeth Hjorth, Sara Mannheimer, Kholod Saghir
Clandestino Institut
Våren 2017 arrangerar Clandestino Institut en kurs i kreativt skrivande för nyanlända, på temat ”Rätten att berätta”, som också är namnet på den serie öppna föreläsningar och samtal som arrangeras i Göteborg, vid fyra tillfällen på Lilla Scenen.

Författarkväll
2 maj

Lilla Scenen
Fri entré

En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten när dramatikern Kristian Hallberg följde utställningen ”Vi är romer” i Västra Götalandsregionen. Pjäserna är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer 
under 2016-2017

DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

2017
Foajén/Baren