På scen

av Lars von Trier
Är du tillräckligt arrogant för att förlåta?
Det här är historien om den lilla byn Dogville. Du vet, den där filmen som ser ut som en teater och som nu äntligen får leva ut i sitt rätta element. / "visuellt vacker ... känslomässigt brutal" GP / "en stor teaterstund" DN / "otäckt och drabbande" SR Kulturnytt / "mästerligt" SVT Kulturnyheterna

Spelas till 12 december 2018 Stora Scenen

av William Shakespeare
Om du kunde vrida tillbaka tiden, vad hade du gjort ogjort?
Det här är sagan om Kung Leontes som hade allt. Men som kastade bort allt när svartsjukan skurit honom rakt itu. Och det går ju inte att klyva tiden och vrida tillbaka klockan, eller hur? Eller? Köp biljett innan det är för sent.

Premiär 1 december 2018 Stora Scenen

av Charlotte Brontë
Är du galen kvinna?
Jane är galen som drömmer. Bertha är galen och inspärrad på vinden. Charlotte Brontë var rasande galen när hon skrev. Och nu krockar hennes klassiska text med Tone Schunnessons galna penna. Fundera inte på om du ska köpa biljett, bara köp biljett, köper du inte biljett är du galen.

Premiär 2 mars 2019 Stora Scenen

Allt som blev kvar temabild
av och med Kardo Razzazi
Ett löfte som svek
En personlig monolog om att mista någon man älskar. Hur går man vidare när tomheten är allt som blir kvar? Möt en berättelse om första kärleken, första besvikelsen och en längtan om att slå sig fri. Möt Kardo. / ”en emotionell kraft som inte går att komma undan.” DN

Nypremiär 24 november 2018 Lilla Scenen

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs teater, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, samtal, diskussioner, performance och dans.

Lilla Scenen hösten 2018

Succén fortsätter ...
Boka din AW-grupp och få bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork till Dogville eller En vintersaga.

Hösten och vintern 2018/2019 i spelperioderna 

Smygtitta innan premiär!
Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiären av En vintersaga.

Öppna rep 6 och 17 nov 2018 Stora Scenen En vintersaga

 

Fri entré
Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Sex kvällar i höst förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Filmvisning hösten 2018 Lilla Scenen

av Astrid Menasanch Tobieson
En föreställning om misstänksamhet, rädsla och civilkurage.
Det skymmer. Ett nattåg går genom Europa. Alla passagerare är påväg åt samma håll. Men när natten närmar sig, tar deras resa plötsligt en ny riktning. Vad händer med människan vars världsbild styrs av misstänksamhet? Kritikerrosad i både Sverige och Spanien, nu kommer Nattpassage till Folkteatern!

Göteborgspremiär 19 oktober 2018 Lilla Scenen

Dogville med introduktion + Nattpassage till Kulturnatta-pris
Se Dogville eller Nattpassage på Kulturnatta, till finfint Kulturnatta-pris. Vi bjuder på introduktion för Dogville innan föreställningen och dj:s i baren efter. Välkommen! Dessutom premiär för ostron-aw på Folk kl 16-19, där även veganska ostron finns.

Kulturnatta fredag 19 oktober 2018

Nitesh Anjaan / 58 min / Danmark / 2017
Sex kvällar i höst förvandlas Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

23 oktober 2018 Lilla Scenen

Konstnärssnack: Andrea Östlund och Eric Magassa
Mixed Minds är en mötesplats och ett mingel för konstnärer, kreatörer och kulturarbetare. I år firar Mixed Minds Bergman-året och denna kväll möter vi regissören och manusförfattaren Andrea Östlund och konstnären Eric Magassa. Vad är deras relation till Bergman och hur ser deras processer ut?

Samtal 24 oktober 2018 Foajén

Fri entré
med Arazo Arif, Nino Mick, Segal Mohamed och Felicia Mulinari
Mer poesi åt nattklubbsfolket! Denna unika kväll presenteras några av Sveriges bästa unga poeter i den varma och stimmiga nattklubbsmiljön på Folk och i Folkteaterns foajé. Kombinera utekvällen med förstklassig, rörande, samtida poesi uppläst av morgondagens (och morgonnattens) litterära stjärnor.

Nattklubbspoesi 27 oktober 2018 Foajén

Fri entré
Alla bär på en berättelse – kom och lyssna, kom och berätta!
Internationella kulturföreningen "Att åldras tillsammans" arrangerar under hösten tre träffar där levande möten och berättelser förvandlar främlingar till vänner.

Berättar-träffar 25 sept, 30 okt, 27 nov 2018 Foajén

Fri entré
Release av fanzinet ”Den yttersta dagen” med framträdande av Pär Thörn
Författaren och elektronmusikern Pär Thörn presenterar nya numret av hans fanzine "Den yttersta dagen", samt framför ett antal nyproducerade text-ljudverk för röst, elektronik och objekt. Pär Thörn betraktas av många som en av de mest spännande och betydelsefulla samtida författarna i Sverige.

Release 31 oktober 2018 Foajén

Fri entré
Katrine Philp / 91 min / Danmark / 2018
Sex kvällar i höst förvandlas Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

6 november 2018 Lilla Scenen

Haley Fohr är Circuit des Yeux. Hennes musik spänner från indie och folk till lite mer experimentella prylar, alltid med hennes djupa och fängslande röst i centrum. Det handlar om en unik balans mellan det högst personliga och det universella.

Konsert 13 november 2018 Foajén

T Cooper / 93 min / USA / 2018
Sex kvällar i höst förvandlas Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

13 november 2018 Lilla Scenen

Våga utmana dig själv och dina vänner
Fyra onsdagar i höst bjuder våra quizmasters in till gammal hederlig frågesport. Med utgångspunkt i höstens föreställningar testas dina kunskaper i olika ämnen. Kom själv eller ta med dig alla du känner! Fina priser från biljettkassan utlovas.

Quiz 12 sept, 10 okt, 14 nov, 5 dec 2018 Foajén

Fri entré
Hösten 2018
I samarbete med Göteborg Poetry Slam
Etablerade poeter och nyfikna debutanter blandas när Göteborg Poetry Slam återigen bjuder in till öppen scen och estradpoesiläsning med några världsnamn inom genren. Under fyra onsdagskvällar i höst hör vi fängslande texter från såväl oupptäckta berättare som regerande mästare.

Estradpoesi 12 sept, 17 okt, 14 nov, 12 dec 2018 Lilla Scenen

Fri entré
Ett scenkonstverk om rädslan i samhället
Xenophobia är en fristående uppföljning av föreställningen Suffering av Alkemisterna, som spelades på Atalante 2017. Här fortsätter Alkemisterna sin undersökning av polariseringen i samhället genom fysisk teater, rörlig bild och nyskriven text.

Urpremiär 16 november 2018 Lilla Scenen

av Kristian Hallberg
Ryktet hinner alltid ikapp dig.
Det spelar ingen roll hur mycket du anstränger dig och anpassar dig. Om du är en del av utanförskapet hinner ryktet alltid ikapp dig. Det här är tredje och sista delen i Kristian Hallbergs trilogi om identitet. Du är välkommen på radioteater och filmkonst. Försök passa in.

Urpremiär i februari 2019. Spelas i Göteborg och VG-regionen.

En digital scen för konstnärliga experiment.
Den här scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. Och också en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer som inte kan uppföra sina verk i den verkliga världen. Fjärde Scenen är bara ett klick bort.

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Våra barn skjuter ihjäl varandra.
"Klipp han" är en inblick rakt in i verkligheten, i dödsskjutningarna som drabbar unga i landets utsatta områden. Hör berättelserna från de som är inblandade i skjutningarna. Hur blir man den som tar upp en pistol och skjuter ett barn i huvudet?

Göteborgspremiär 15 mars 2019 Lilla Scenen

Vårt spelår handlar om svåra saker som galenskap, ondska, hämnd, maktkamp och svartsjuka men även fake news, dödsskjutningar och total arrogans. Inte helt olikt det som sker utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2018/2019 på Folkteatern!

av och med Leif Elggren
It Is Said That No King Is A King When A Child Is Watching är ett performance som innehåller teman som Leif Elggren har arbetat med under hela sin karriär egentligen. Här finns mycket, men också litet beroende på vilken ingång man har och hur man väljer att möta verket.

Premiärvisning 25 maj 2018 Fjärde Scenen

Roadtrip i regionen temabild
En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2019

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2018 i Foajén / Baren

Filtrering
tis
23
okt
18:30
ons
24
okt
18:00
Fri entré
tors
25
okt
19:00
Stora Scenen
fre
26
okt
19:00
Stora Scenen
lör
27
okt
15:00
Stora Scenen
lör
27
okt
22:00
Fri entré
tis
30
okt
13:00
Fri entré
ons
31
okt
19:00
Fri entré
tors
01
nov
19:00
Stora Scenen
fre
02
nov
19:00
Stora Scenen
tis
06
nov
18:00
Fri entré
tis
06
nov
18:30
tors
08
nov
19:00
Stora Scenen
fre
09
nov
19:00
Stora Scenen
lör
10
nov
15:00
Stora Scenen
tis
13
nov
18:30
Lilla Scenen
tis
13
nov
21:00
ons
14
nov
18:30
Lilla Scenen
Fri entré
ons
14
nov
19:00
Fri entré
tors
15
nov
19:00
Stora Scenen
fre
16
nov
18:30
Lilla Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär