På scen

Det står ett nytt spelår för dörren. Det handlar om skönhetsideal, frestelse kontra moral, nationsgränser, om mänsklighet och omänsklighet. Det är tunga grejer. Som tur är har vi filtrerat allt allvar i en mjukglassmaskin och blåst in humoristiska brainfreezevindar i varje pjäs. Välkommen!

Spelåret 2017/2018 på Folkteatern!

av Marius von Mayenburg
Om en människa som är så fruktansvärt ful.
Du tar en selfie. Du tar en till. Du tar 57 stycken och väljer ut en. Du får en like. Du får tusen till. Plötsligt ser du dig själv dyka upp överallt. Alla andra ser ut som du. Det är ju lite roligt, eftersom du var så fruktansvärt ful. Välkommen att bevittna det vackra spektaklet.

Premiär 25 november 2017 Stora Scenen

av Bertolt Brecht
Spelar det någon roll om du är god om det inte spelar någon roll?
Den här världen hyvlar bort dina mänskliga drag ett drag i taget. Vad spelar det för roll om du är god när så många av de som spelar roll inte är det? / "Självklart och lekfullt" "verkligen alldeles utmärkt gestaltat." SvD "Ett gott pjäsval" GP / OBS! Sista 5 spelas nu.

Spelas till 10 december 2017 Stora Scenen

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, works-in-progress, samtal, diskussioner, performance och dans. Nu har vi släppt det mesta av höstens program!

Lilla Scenen hösten 2017

Hur låter singelskapet i världens mest självständiga land?
PotatoPotato presenterar en DJ-föreställning om att leva ensamstående i synk och offbeat.

Gästspel 22-23 november 2017 Lilla Scenen

Doglife + Felicia Lindgren + Skogar
Doglife spelar fri improviserad musik som rör sig över en högenergisk platå (nånstans i frijazzens utmarker) och vidare mot en hårdare, mörkare, mer odefinierad terräng. Bandet består av saxofonisten Anna Högberg, Finn Loxbo på elbas och Mårten Magnefors på trummor.

Konsert 28 november 2017 Lilla Scenen

Göteborgs Poetry Slam och Folkteatern presenterar en sprakande poesikväll.
Kvällen inleds med en öppen scen och därefter uppträder spoken word-poeterna Suad Omar, Yasmin Omar, Oskar Hanska och Evelina Varas. Konferencier är den tidigare svenska poetry slam-mästaren tillika författaren Olivia Bergdahl.

Spoken word 29 november 2017 Lilla Scenen

Iras Fajro (AKA Yamila Rios) / There Are No More Four Seasons
Geigers endagsfestival för experimentell musik presenteras nu för första gången på Folkteatern. Programmet blir lika spräckligt som skarpt.

Konsert 30 november 2017 Lilla Scenen

Av Lisa Färnström, Emma Örn och Eva-Maria Dahlin
Skulle du kunna vara olydig för att förändra något?
Olydnad är ett musikaliskt och visuellt kollage som bygger på insamlade autentiska berättelser från människor som varit civilt olydiga.

Gästspel 2 december 2017 Lilla Scenen

En kväll med Kristina Issa och Magdi Saleh
Klubb Kom In är en stämningsfull vardagsoas och jazzklubb som har funnits sedan 2012 och drivs av musik- och jämställdhetsföreningen Impra. Denna kväll medverkar skådespelaren Magdi Saleh och Kristina Issa med sitt band.

Konsert och monolog 5 december 2017 Foajén

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Nio tisdagskvällar i höst förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Tisdagar hösten 2017 Foajén

Fjärde Scenen är ett digitalt rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet. Folkteatern kommer både att producera och beställa scenkonst skräddarsydd för denna scen.

Här presenteras digital scenkonst

Allt som blev kvar temabild
av och med Kardo Razzazi
Ett löfte som svek
"Mamma, de applåderar mig på scen. Klappar du också dina händer nu?” En personlig monolog om att mista någon man älskar. "Razzazi har ett tryggt fäste i kontakten med publiken" GP / "en imponerande skådespelarinsats." Gbg:s Fria Tidning

INSTÄLLT PGA SJUKDOM!

Birgitta Ulfsson 1928-2017
För att hedra Birgitta Ulfsson och hennes konstnärliga gärning bjuder Folkteatern, i samarbete med Teaterförbundet, in till en minneskväll. Medverkar gör bland andra Iwar Wiklander, Alma och Oskar Pöysti, Anna Takanen, Stig Hansén, Stina Ekblad, Änglaspel och Frida Röhl.

Minneskväll 18 december 2017 Stora Scenen Fullbokat

av Christopher Marlowe
För alla som bara vill ha mer. Och mer.
Har du hört historien om Faustus? Du kan se den på Folkteatern. Om du vill. Du kan göra vad du vill. Du kan blunda och tänka på det du åtrår allra mest och knäppa med fingrarna och så har du det i din hand. Under den här pjäsen är allt möjligt. Du behöver bara falla för frestelsen och betala priset.

Premiär 17 februari 2018 Lilla Scenen

Dansteater av Birgitta Egerbladh
Med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt
Detta är en Birgitta Egerbladh-föreställning. Vad den handlar om? Det vet vi inte. Det vet inte ens Birgitta. Men vi vet att det blir poetisk och humoristisk dansteater för sju skådespelare med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt. Titeln kan komma att ändras. Vi lovar att du kommer in oavsett.

Urpremiär 3 mars 2018 Stora Scenen

ett scenkonstverk av Gabriela Pichler och Rasmus Lindgren
För alla som någonsin längtat hem.
Det finns experiment som vi alla är med i. Japp, du också. Hur skapar vi ett land och vad behöver vi för ingredienser? Och vad för slags ”sjuka” är hemlängtan? Hemsjuka är ett scenkonstverk för alla som någonsin längtat hem.

Premiär våren 2018 Lilla Scenen

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2017 i Foajén / Baren

Akustisk konsert i Foajén
Ossler är en unik gitarrist som har sin grund som strängbändare i klassiska rockbandet Wilmer X men som gick vidare solo som rundgångsälskande sidekick till Thåström. Men ikväll möter vi honom i en akustisk trio i Folkteaterns foajé.

Konsert 22 februari 2018 Foajén

Roadtrip i regionen temabild
En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2018

Filtrering
ons
22
nov
18:30
Lilla Scenen
tors
23
nov
18:30
Lilla Scenen
lör
25
nov
18:00
Stora Scenen
tis
28
nov
19:00
Stora Scenen
tis
28
nov
19:30
Lilla Scenen
ons
29
nov
18:30
Lilla Scenen
ons
29
nov
19:00
Stora Scenen
tors
30
nov
19:00
Stora Scenen
fre
01
dec
19:00
lör
02
dec
15:00
lör
02
dec
18:30
Lilla Scenen
tis
05
dec
19:00
Foajén
ons
06
dec
19:00
Stora Scenen
tors
07
dec
19:00
Stora Scenen
fre
08
dec
19:00
lör
09
dec
18:00
sön
10
dec
15:00
fre
15
dec
19:00
Stora Scenen
lör
16
dec
18:00
Stora Scenen

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär