Dela/Skriv ut

På scen

av William Shakespeare
Dåren är tillbaka
Vansinnig eller vanlig? Rubbad eller revolutionär? Vem är vår tids stora dåre? Den evigt grubblande danske prinsen ges helt ny gestalt och orden möter dansen. Talet får kropp, kroppen tal. Blod, gift, intriger ... Missa inte heller våra öppna rep, nattrep, workshops och qiuz!

Premiär 
4 mars 2017
Stora Scenen

Smygtitta innan premiär
Kom och smygtitta vad som händer på scenen innan premiär och se ett nattrep med bar vid scenen. Gör din egen Shakespeare-krage i vår workshop eller kom och quiza tills du dör!

16, 18, 24 feb
Stora Scenen
och Foajén
Fri entré!

av Kristian Hallberg
Bakom den putsade fasaden
Brna behöver pengar. Olof och Gurli behöver mer än någon av dem kan säga. Vad är det för fel med att erbjuda en människa jobb och bostad och samtidigt få mer tid för varandra?

Urpremiär
18 mars
 2017
Lilla Scenen

av och med Kardo Razzazi
Minnen väger tyngre än guld
"Min mamma bar en AK-47 och min pappa en mikrofon. Jag pallade äpplen i Bredäng, hade en Hollywoodroll i Marocko och köpte bostadsrätt i Göteborg. Mellan allt detta hände något märkligt, låt mig berätta…”

Urpremiär 
20 maj 
Lilla Scenen

Rasha Alqasem, Elisabeth Hjorth, Sara Mannheimer, Kholod Saghir
Clandestino Institut
Våren 2017 arrangerar Clandestino Institut en kurs i kreativt skrivande för nyanlända, på temat ”Rätten att berätta”, som också är namnet på den serie öppna föreläsningar och samtal som arrangeras i Göteborg, vid fyra tillfällen på Lilla Scenen.

Författarkväll
2 maj

Lilla Scenen
Fri entré

En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten när dramatikern Kristian Hallberg följde utställningen ”Vi är romer” i Västra Götalandsregionen. Pjäserna är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och turnerar sedan i regionen.

Tre urpremiärer 
under 2016-2017

DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

2017
Foajén/Baren