På scen

Det står ett nytt spelår för dörren. Det handlar om skönhetsideal, frestelse kontra moral, nationsgränser, om mänsklighet och omänsklighet. Det är tunga grejer. Som tur är har vi filtrerat allt allvar i en mjukglassmaskin och blåst in humoristiska brainfreezevindar i varje pjäs. Välkommen!

Spelåret 2017/2018 på Folkteatern!

av Bertolt Brecht
Spelar det någon roll om du är god om det inte spelar någon roll?
Den här världen hyvlar bort dina mänskliga drag ett drag i taget. Vad spelar det för roll om du är god när så många av de som spelar roll inte är det? Den här pjäsen lämnar dig inte ifred, så om du känner dig trängd kan du boka platserna längst upp i salongen.

Premiär 16 september Stora Scenen

av och med Evin Ahmad
Fyra fester med film, samtal, boksläpp.
Det här är Folkteaterns fantastiska skådespelare Evin Ahmad. Nu gör hon skönlitterär debut och för att fira det bjuder hon in till fyra fester på Folkteatern. Hon kommer bland annat tolka boken i filmform och bjuda in olika konstnärer och ha ett skönt häng på en av våra scener.

Urpremiär 27 september Lilla Scenen

av Marius von Mayenburg
Om en människa som är så fruktansvärt ful.
Du tar en selfie. Du tar en till. Du tar 57 stycken och väljer ut en. Du får en like. Du får tusen till. Plötsligt ser du dig själv dyka upp överallt. Alla andra ser ut som du. Det är ju lite roligt, eftersom du var så fruktansvärt ful. Välkommen att bevittna det vackra spektaklet.

Premiär 25 november Stora Scenen

av Christopher Marlowe
För alla som bara vill ha mer. Och mer.
Har du hört historien om Faustus? Du kan se den på Folkteatern. Om du vill. Du kan göra vad du vill. Du kan blunda och tänka på det du åtrår allra mest och knäppa med fingrarna och så har du det i din hand. Under den här pjäsen är allt möjligt. Du behöver bara falla för frestelsen och betala priset.

Premiär 17 februari Lilla Scenen

Dansteater av Birgitta Egerbladh
Med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt
Detta är en Birgitta Egerbladh-föreställning. Vad den handlar om? Det vet vi inte. Det vet inte ens Birgitta. Men vi vet att det blir poetisk och humoristisk dansteater för sju skådespelare med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt. Titeln kan komma att ändras. Vi lovar att du kommer in oavsett.

Urpremiär 3 mars Stora Scenen

ett scenkonstverk av Gabriela Pichler och Rasmus Lindgren
För alla som någonsin längtat hem.
Det finns experiment som vi alla är med i. Japp, du också. Hur skapar vi ett land och vad behöver vi för ingredienser? Och vad för slags ”sjuka” är hemlängtan? Hemsjuka är ett scenkonstverk för alla som någonsin längtat hem.

Premiär våren 2018 Lilla Scenen

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, works-in-progress, samtal, diskussioner, performance och dans.

Lilla Scenen hösten 2017

Dokumentärfilm, liveakter, bar, gäster
Nio tisdagskvällar i höst förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Tisdagar hösten 2017 i Foajén

av Marwan Arkawi, Tomas Rajnai och Jens Nielsen
Marwan Arkawi flydde från Syrien och lever nu i Sverige. I Osynliga Teaterns Det levda baklänges får publiken en unik inblick i hans resa och möte med Migrationsverket genom VR-glasögon, hörlurar och ett personligt möte.

Gästspel 8-11 november Lilla Scenen

Skulle du kunna vara olydig för att förändra något?
Olydnad är ett musikaliskt och visuellt kollage som bygger på insamlade autentiska berättelser från människor som varit civilt olydiga.

Gästspel 2 december 2017 Lilla Scenen

Konsert på Lilla Scenen
Bill Orcutt från Kalifornien gör akustisk, rakbladsskarp och avantgardistisk blues på sologitarr. Göteborgska Neutral (Dan Johansson och Sofie Herner) spelar avig oljudsavantpop. En underbart punkig och jobbig kväll på Lilla Scenen.

Konsert 30 augusti Lilla Scenen

DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2017 i Foajén / Baren

av och med Kardo Razzazi
Ett löfte som svek
"Mamma, de applåderar mig på scen. Klappar du också dina händer nu?” En personlig monolog om att mista någon man älskar. "Razzazi har ett tryggt fäste i kontakten med publiken" GP / "en imponerande skådespelarinsats." Gbg:s Fria Tidning

Spelades till 30 maj på Lilla Scenen.

En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2018

Filtrering
30
aug
21:00
16
sep
18:00
19
sep
18:30
Foajén
20
sep
19:00
21
sep
19:00
22
sep
19:00
23
sep
18:00
26
sep
18:30
Foajén
27
sep
18:30
28
sep
19:00
29
sep
19:00
30
sep
18:00
03
okt
18:30
Foajén
05
okt
19:00
06
okt
19:00
07
okt
18:00
10
okt
18:30
Foajén
12
okt
19:00
13
okt
19:00
14
okt
18:00

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär