På scen

av Isabel Cruz Liljegren
Om kärlek, kvinnor och Karin Boye.
De har varit tillsammans i sju år. Sen bara försvinner en av dem. Där sitter Margot vid radion och hör hur de efterlyser poeten Karin Boye. Nattklubbsdrottningen Karin. Naturkraften Karin. Karin dricker andras beundran och sveper sig i andras lakan, medan Margot väntar för sista gången.

Urpremiär 28 september 2019 Stora Scenen

efter en roman av Gustave Flaubert
Lyssna på en influencer: bota tristessen, köp dig fri.
Emma drömde om ett liv rivet ur ett modemagasin, une vie d’influenceur; och brände allt hon hade på att bli en av alla de unika … på festerna där alla filtrerats i samma filter. Hon sökte efter lycka till salu och slukade allt i sin väg tills tingen slukade henne. Året var 1856.

Premiär 26 oktober 2019 Stora Scenen

av Erik Holmström, fritt efter Christopher Marlowe
För alla som bara vill ha mer. Och mer.
Grattis publiken som bara vill ha mer och mer. Succéföreställningen Doktor Faustus, skriven och regisserad av Erik Holmström, är tillbaka på Folkteatern. / "djävulsk komedi med stor känslighet" DN / "blänker och blixtrar utav bara fan" GP / "utmanande och underhållande" Expressen

Nypremiär 9 november 2019 Lilla Scenen

av och med Helmon Solomon
Drottningar, hur känns det att bära kronan?
Vi kallar oss drottningar, men jag har aldrig frågat mina systrar hur det känns att bära kronan och om det är sant att de aldrig går sönder.

Urpremiär 23 november 2019 Stora Scenen / Lilla Scenen

av Jens Ohlin
Det farligaste som finns är att säga sanningen.
Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här flyger klyschorna genom luften. Varför säger ingen som det egentligen är? Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det uppenbara hyckleriet?

Urpremiär 15 februari 2020 Stora Scenen

Vårt spelår handlar om misstro och tillit, avundsjuka, begär, aldrig sinande lögner och bekräftelsebehov. Om att aldrig vara nöjd. Och om kärlek. Inte helt olikt världen utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2019/2020 på Folkteatern

En förberedelse, en ceremoni, en dans och en fest.
JUCK har blivit förälskade i den feministiska arketypen Lilith. I en värld av sammet finns både hysteri och mjukt omhändertagande, helig skönhet och demoniskt raseri. / JUCK är en rörelse, JUCK är aktivism, JUCK är makt, JUCK är inte 'Oops I did it again', JUCK är dans. JUCK är.

Gästspel 26, 27, 28 september 2019 Lilla Scenen

Boka din AW-grupp till Madame Bovary
Boka din AW-grupp och få bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork till Madame Bovary.

Hösten 2019 i Foajén 

Publiksamtal apropå Nakna som foster och gudar
Isabel Cruz Liljegren, författare och Helena Sandström Cruz, regissör berättar om processen med "Nakna som foster och gudar" och diskuterar de ämnen som föreställningen berör - kärlek, konst och politik.

Publiksamtal 27 september 2019 Foajén

Fri entré
En digital scen för konstnärliga experiment
Den här scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. Och också en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer som inte kan uppföra sina verk i den verkliga världen. Fjärde Scenen är bara ett klick bort.

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Fyra kvällar i höst förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Filmvisning 17 sep, 1 okt, 8 okt, 15 okt Lilla Scenen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Estradpoesi 11 sep, 1 okt, 19 nov, 4 dec 2019 Foajén

Fri entré
Tre olika musikaliska och performativa uttryck som utmanar in till benet!

Konsert och performance 4 oktober 2019 Lilla Scenen

av och med Lee-Yuan Tu och Ján Špoták
Dynamik, fysiskt överflöd och underfundighet.
It Takes Two to Tango baseras på tangons humoristiska och fysiska samspel och på dansarnas längdskillnader. Tillsammans med en tekopp och dans på hög nivå blir detta ett verk där dynamik, fysiskt överflöd och underfundighet skapar en högst engagerande upplevelse!

Dansgästspel 5 oktober 2019 Lilla Scenen

- ett samtal om Sveriges mest älskade poet
Publiksamtal apropå 'Nakna som foster och gudar' med Ulrika Knutson och Eva Borgström
Samtal om författaren Karin Boyes liv och verk, om Boyebilden och synen på samkönad kärlek i svensk litteratur under 1900-talet.

Publiksamtal 8 oktober 2019 Foajén

Fri entré
Smygtitta innan premiär!
Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiären av Madame Bovary. Missa inte en exklusiv inblick i den konstnärliga processen. På nattrepet flyttar dessutom baren in till scenen!

Öppet rep 17 sep & Nattrep 11 okt 2019 Stora Scenen

Fri entré
av Robin Jonsson
Ett dansant verk som undersöker vad som är mänskligt, närvaro och autenticitet.
Människa möter robot. Dansaren Ludvig Daae är uppväxt i Nesbyen i Norge och humanoieden Alex har växt upp hos IDA på Linköpings Universitet. De leds av koreografen Robin Jansson som låter dansarna jämställt ta lika plats.

Dansgästspel 18-19 oktober 2019 Lilla Scenen

Postpunk, industri, dub, drömsk pop.
Carla dal Forno har mutat in sitt eget hörn in den mer visionära musiken. Med lika delar postpunk, narkotisk dub och drömsk pop låter hon som inget annat. Monokultur är Julius och Elin från punkiga gruppen Skiftande Enheter. Det är rytmiskt, popigt och skevt på rätt sätt.

Konsert 23 oktober 2019 Foajén

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela 2019/2020 i Foajén & Baren

Alla bär på en berättelse – kom och lyssna, kom och berätta!
Internationella kulturföreningen "Att åldras tillsammans" arrangerar under hösten tre träffar där levande möten och berättelser förvandlar främlingar till vänner.

Berättar-träffar 24 sept, 29 okt, 26 nov 2019 Foajén

Fri entré
Filtrering
tis
24
sep
13:00
Fri entré
tors
26
sep
18:30
Lilla Scenen
fre
27
sep
18:30
Lilla Scenen
lör
28
sep
15:00
Lilla Scenen
lör
28
sep
19:00
tis
01
okt
18:30
Fri entré
tis
01
okt
18:30
ons
02
okt
19:00
tors
03
okt
19:00
fre
04
okt
19:00
lör
05
okt
18:30
Lilla Scenen
lör
05
okt
19:00
tis
08
okt
18:30
tis
08
okt
18:30
Fri entré
fre
11
okt
22:00
Stora Scenen
Fri entré
tis
15
okt
18:30
fre
18
okt
18:30
Lilla Scenen
lör
19
okt
15:00
Lilla Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär