På scen

Det står ett nytt spelår för dörren. Det handlar om skönhetsideal, frestelse kontra moral, nationsgränser, om mänsklighet och omänsklighet. Det är tunga grejer. Som tur är har vi filtrerat allt allvar i en mjukglassmaskin och blåst in humoristiska brainfreezevindar i varje pjäs. Välkommen!

Spelåret 2017/2018 på Folkteatern!

av Bertolt Brecht
Spelar det någon roll om du är god om det inte spelar någon roll?
Den här världen hyvlar bort dina mänskliga drag ett drag i taget. Vad spelar det för roll om du är god när så många av de som spelar roll inte är det? "Självklart och lekfullt" "verkligen alldeles utmärkt gestaltat." SvD "Karin de Frumerie spelar dubbelrollen med övertygande kontrast" GP

Spelas till 10 december 2017 Stora Scenen

av och med Evin Ahmad
Fyra fester med film, samtal, boksläpp.
Det här är Folkteaterns fantastiska skådespelare Evin Ahmad. Nu gör hon skönlitterär debut och för att fira det bjuder hon in till fyra fester på Folkteatern. Hon kommer bland annat tolka boken i filmform och bjuda in olika konstnärer och ha ett skönt häng på en av våra scener.

Urpremiär 27 september 2017 Lilla Scenen

av Marius von Mayenburg
Om en människa som är så fruktansvärt ful.
Du tar en selfie. Du tar en till. Du tar 57 stycken och väljer ut en. Du får en like. Du får tusen till. Plötsligt ser du dig själv dyka upp överallt. Alla andra ser ut som du. Det är ju lite roligt, eftersom du var så fruktansvärt ful. Välkommen att bevittna det vackra spektaklet.

Premiär 25 november 2017 Stora Scenen

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, works-in-progress, samtal, diskussioner, performance och dans. Nu har vi släppt det mesta av höstens program!

Lilla Scenen hösten 2017

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Nio tisdagskvällar i höst förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Tisdagar hösten 2017 Foajén

av och med Pedram Shahlai
Ju mer Pedram Shahlai stämde sin fiol desto mer ostämd blev han själv. Tills ingenting stämde längre. Med humor och musik bjuder han här på en kväll i livets tecken.

Urpremiär 6 oktober Lilla Scenen

Konstnärssnack: Amanda Werne och Johannes Nyholm
I ett samtal med Frida Röhl delar musikern Slowgold/Amanda Werne och regissören Johannes Nyholm med sig av tankar kring identitet, konstnärliga processer och de svårigheter man möter både hos omvärlden och i sig själv. I samarbete med Kultur i Väst.

Samtal 11 oktober 2017 Foajén

Leif Elggren & Carl Michael von Hausswolff / James Hoff / Jessica Moss / Eli Keszler / Dj Jean-Louis Huhta
De självutnämnda kungarna Leif Elggren och Carl Michael von Hausswolff firar KREVs 25-årsjubileum med gäster.

Konsert m.m. 18 oktober 2017 Lilla Scenen

Samtal med anledning av Den goda människan i Sezuan
Med anledning av Den goda människan i Sezuan är filosofen Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi, inbjuden att räta ut, eller kanske snarare krångla till, våra idéer om godhet. Frida Röhl, konstnärlig ledare, samt skådespelare som bjuder på smakprov ur pjäsen medverkar också.

Samtal 25 oktober Stora Scenen Fri entré!

 

En afton med spoken word i foajén
Göteborg Poetry Slam bjuder in till en helkväll med spoken word-poesi framförd av såväl nybörjare som regerande poetry slam-mästare.

Spoken word 25 oktober 2017 Foajén Fri entré

av Marwan Arkawi, Tomas Rajnai och Jens Nielsen
Marwan Arkawi flydde från Syrien och lever nu i Sverige. I Osynliga Teaterns Det levda baklänges får publiken en unik inblick i hans resa och möte med Migrationsverket genom VR-glasögon, hörlurar och ett personligt möte.

Gästspel 8-11 november 2017 Lilla Scenen

En helkvällsfestival för utmanande musik och performance och kontakten däremellan.
Extravagans 2017 presenterar unika framträdanden med några av världens största konstnärer inom experimentell ljudkonst och performance, bl a The Sons of God w Yan Jun, Jim O’Rourke, Anne Gillis och Daniel Löwenbrück.

Helkvällsfestival 18 november 2017 Lilla Scenen

av och med Kardo Razzazi
Ett löfte som svek
"Mamma, de applåderar mig på scen. Klappar du också dina händer nu?” En personlig monolog om att mista någon man älskar. "Razzazi har ett tryggt fäste i kontakten med publiken" GP / "en imponerande skådespelarinsats." Gbg:s Fria Tidning

Nypremiär 22 november 2017 Lilla Scenen

Av Lisa Färnström, Emma Örn och Eva-Maria Dahlin
Skulle du kunna vara olydig för att förändra något?
Olydnad är ett musikaliskt och visuellt kollage som bygger på insamlade autentiska berättelser från människor som varit civilt olydiga.

Gästspel 2 december 2017 Lilla Scenen

av Christopher Marlowe
För alla som bara vill ha mer. Och mer.
Har du hört historien om Faustus? Du kan se den på Folkteatern. Om du vill. Du kan göra vad du vill. Du kan blunda och tänka på det du åtrår allra mest och knäppa med fingrarna och så har du det i din hand. Under den här pjäsen är allt möjligt. Du behöver bara falla för frestelsen och betala priset.

Premiär 17 februari 2018 Lilla Scenen

Dansteater av Birgitta Egerbladh
Med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt
Detta är en Birgitta Egerbladh-föreställning. Vad den handlar om? Det vet vi inte. Det vet inte ens Birgitta. Men vi vet att det blir poetisk och humoristisk dansteater för sju skådespelare med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt. Titeln kan komma att ändras. Vi lovar att du kommer in oavsett.

Urpremiär 3 mars 2018 Stora Scenen

ett scenkonstverk av Gabriela Pichler och Rasmus Lindgren
För alla som någonsin längtat hem.
Det finns experiment som vi alla är med i. Japp, du också. Hur skapar vi ett land och vad behöver vi för ingredienser? Och vad för slags ”sjuka” är hemlängtan? Hemsjuka är ett scenkonstverk för alla som någonsin längtat hem.

Premiär våren 2018 Lilla Scenen

DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2017 i Foajén / Baren

En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2018

Filtrering

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär