På scen

av Erik Holmström, fritt efter Christopher Marlowe
För alla som bara vill ha mer. Och mer.
Har du hört historien om Faustus? Du kan se den på Folkteatern. Om du vill. Du kan göra vad du vill. Du kan blunda och tänka på det du åtrår allra mest och knäppa med fingrarna och så har du det i din hand. Under den här pjäsen är allt möjligt. Du behöver bara falla för frestelsen och betala priset.

Spelas till 21 april 2018 Lilla Scenen 

Dansteater av Birgitta Egerbladh
Med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt
Detta är en Birgitta Egerbladh-föreställning. Vad den handlar om? Det vet vi inte. Det vet inte ens Birgitta. Men vi vet att det blir poetisk och humoristisk dansteater för åtta skådespelare. Hennes utgångspunkt är alltid det mänskliga kroppsspråket och en rörelse föder en annan.

Urpremiär 3 mars 2018 Stora Scenen 

av och med Rasmus Lindgren och Sandra Medina
Ett scenkonstverk för alla som någonsin längtat hem.
Det finns experiment som vi alla är med i. Japp, du också. Hur skapar vi ett land och vad behöver vi för ingredienser? Och vad för slags ”sjuka” är hemlängtan? Ett scenkonstverk om misslyckade experiment, en kvarlämnad apelsin och en begravningsblomma från Byggnads.

Urpremiär 5 april 2018 Lilla Scenen 

Frågesport apropå föreställningen Prat och människor
Folkteaterns quizmasters bjuder tillsammans in till gammal hederlig frågesport. Denna kväll handlar det om språk, kroppspråk och musik. Men framförallt kommer dina gôttebosska kunskaper att sättas på prov.

Onsdag 21 februari 2018 Foajén Fri entré

Smygtitta innan premiär!
Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiär på Doktor Faustus och Prat och människor. Se ett öppet rep - eller ett nattrep med baren vid scenen.

Nattrep 23 feb Stora Scenen Fri entré

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Sju kvällar i vår förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Filmvisning våren 2018 Foajén

Akustisk konsert i Foajén
Ossler är en unik gitarrist som har sin grund som strängbändare i klassiska rockbandet Wilmer X men som gick vidare solo som rundgångsälskande sidekick till Thåström. Men ikväll möter vi honom i en akustisk trio i Folkteaterns foajé.

Torsdag 22 februari 2018 Foajén

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
Göteborgs Poetry Slam öppnar scenen för såväl nybörjare som rutinerade poeter. Kvällen utlovar ett brett spektrum av stilar och ämnen.

Onsdag 28 februari och 21 mars Foajén Fri entré

 

av Lars Norén med David Fukamachi Regnfors
Ett gästspel från Jupither Josephsson Theatre Company
20 november är på samma gång ett porträtt av en ensam pojke som försöker återskapa sitt värde, som det är en inblick i oss alla – människans behov att känna mening och höra till.

Gästspel 18-19 maj 2018 Lilla Scenen 

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, works-in-progress, samtal, diskussioner, performance och dans. Nu har vi släppt det mesta av höstens program!

Lilla Scenen våren 2018

Fjärde Scenen är ett digitalt rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet. Folkteatern kommer både att producera och beställa scenkonst skräddarsydd för denna scen.

Ett rum för digital scenkonst - välkommen in!

Det står ett nytt spelår för dörren. Det handlar om skönhetsideal, frestelse kontra moral, nationsgränser, om mänsklighet och omänsklighet. Det är tunga grejer. Som tur är har vi filtrerat allt allvar i en mjukglassmaskin och blåst in humoristiska brainfreezevindar i varje pjäs. Välkommen!

Spelåret 2017/2018 på Folkteatern!

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2018 i Foajén / Baren

Roadtrip i regionen temabild
En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2018

Filtrering
ons
21
feb
18:30
Lilla Scenen
ons
21
feb
19:00
Foajén
tors
22
feb
18:30
Lilla Scenen
tors
22
feb
21:00
Foajén
fre
23
feb
18:30
Lilla Scenen
fre
23
feb
22:00
lör
24
feb
18:30
Lilla Scenen
ons
28
feb
18:30
Lilla Scenen
ons
28
feb
19:00
Foajén
tors
01
mar
18:30
Lilla Scenen
fre
02
mar
18:30
Lilla Scenen
lör
03
mar
18:00
Stora Scenen
lör
03
mar
18:30
Lilla Scenen
mån
05
mar
18:30
tis
06
mar
18:30
Lilla Scenen
ons
07
mar
18:30
Lilla Scenen
ons
07
mar
19:00
Stora Scenen
tors
08
mar
19:00
Stora Scenen
fre
09
mar
19:00
Stora Scenen
lör
10
mar
18:00
Stora Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär