På scen

Nya internationella verk får premiär i vår på Fjärde Scenen på Folkteatern
För att förhindra smittspridningen av covid-19 har många teatrar tvingats att ställa in sin publika verksamhet. Men i tider av global kris finns också ett globalt engagemang. Därför har Folkteatern Göteborg kontaktat dramatiker från hela världen, och bett dem reflektera över den rådande situationen.

Verken visas på Fjärde Scenen våren 2020

Fri entré
Samtliga föreställningar och andra evenemang är inställda hela våren
Folkteatern förlänger nu speluppehållet som pågått sedan 12 mars 2020 till att gälla våren ut. Samtliga föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda tills vidare.

Vi erbjuder presentkort eller återköp av biljetter

Ett digitalt konstverk av Cha Blasco
Cha Blasco utforskar luftkvalitet och föroreningsindex i realtid. Datainformation omvandlas till ljud och musik och publiken får en interaktiv och känslomässig upplevelse av den luft vi andas. En webbplatsbaserad audiovisuell installation som visas på Fjärde Scenen.

Visas på Fjärde Scenen. Se och lyssna var du än är!

Fri entré
En digital scen för konstnärliga experiment.
Fjärde Scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. En digital scen där vi producerar och beställer verk. Och en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer. Se alla verk på Fjärde Scenen - bara ett klick bort!

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Fri entré
av Charlie Chaplin i en fri bearbetning av Erik Holmström
"Moderna tider" blir en förtätad helaftonsföreställning med extra allt som kommer att kretsa kring synen på arbete, hur denna förändrats och hur detta påverkar våra liv och relationer. Med ohärmbar Erik Holmström-humor och helt utan dockor tar han sig nu an ett av filmhistoriens mest ikoniska verk.

Urpremiär 26 september 2020 Stora Scenen

av Malin Axelsson, fritt efter Rachilde
En maximalistisk, gotisk, dekadent fantasi, kantad av sång, mörker och mystik. För dramatisering och regi svarar Malin Axelsson, tidigare konstnärlig ledare på Sveriges Radio Drama och ung scen/öst. Göteborgs-baserade Malin Dahlström från Niki & The Dove står bakom den nykomponerade musiken.

Urpremiär 28 november 2020 Stora Scenen

av Jens Ohlin
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda tills vidare med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi undersöker alla tänkbara möjligheter för att kunna återuppta ”Misantroperna” och erbjuda publiken nya möjligheter längre fram.

OBS! INSTÄLLT hela våren pga coronaviruset, covid-19.

Kent Werne och Mattias Hagberg i ett samtal apropå ”Misantroperna”
Konspirationsteorierna sprider sig som en löpeld, inte minst på nätet och i sociala medier. Och i politikens toppskikt. Hur uppstår och sprids teorierna? Vilka tror på dem och varför? Varför är de så vanliga just nu? Mattias Hagberg samtalar med Kent Werne, aktuell med boken Allt är en konspiration.

Publiksamtal 7 april 2020 Foajén. INSTÄLLT pga covid-19.

med Åldras tillsammans - internationell kulturförening och ABF
Våren 2020
Levande möten och berättelser kan förvandla främlingar till vänner. Under några eftermiddagar tillsammans får vi ta del av personliga livshistorier, erfarenheter och tankar. 3 mars Tema: Kvinnor i musiken. 7 april Tema: Zimbabwe. 5 maj Tema: Kuba.

Berättar-träffar 7 april, 5 maj 2020 Foajén. INSTÄLLT pga covid-19.

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Estradpoesi 8 april, 6 maj 2020 Foajén. INSTÄLLT pga covid-19.

Fabian Kallerdahl, Michael Edlund, Josef Kallerdahl med flera.
Fenomenet och pianotrion Musicmusicmusic släpper sin nionde platta “Oversized”. Det energifyllda, tajta och sömlösa soundet som tagit MMM runt världen i 18 års tid är intakt, men nu läggs ytterligare en färg och klangvärld till.

Konsert 15 april 2020 Foajén. INSTÄLLT pga covid-19.

Solos + Duo
Den tyske saxofonisten Peter Brötzmann förändrade frijazzen och improvisationsmusiken in till benet med sin intensiva platta ”Machine Gun” 1968. Heather Leigh från USA och Skottland spelar pedal steel och sjunger på sina uppmärksammade och djupt personliga soloplattor ”I Abused Animal” och ”Throne”.

Konsert 18 april 2020 Lilla Scenen. INSTÄLLT pga covid-19.

Releasefest för Sara Granérs nya bok
På scen: Det Brinner + Parbildning
Trams och vansinne, melankoli och vrede. I hyllade serieskaparen Sara Granérs nya bok "Allas lika mellangärde" möts förvrängda ordvitsar, oändligt slapp satir och ren konst. Dessutom live: Det Brinner (Matilda Sjöström från Steget) + utdrag ur "Parbildning – En föreställning om begär och besvär".

Releasefest 21 april 2020 Foajén. INSTÄLLT pga covid-19.

Nyskrivna monologer + samtal
Hur ser den nya dramatiken ut idag? AMFI vill i serien "Det är ett jag som talar" utveckla och utmana svensk samtidsdramatik och ge utrymme för litterära röster att skriva för scen. Lone Aburas och Balsam Karam kommer med nya alster till Folkteatern under våren. Regi och koncept: Saga Gärde.

Monolog och samtal 23 april 2020 Lilla Scenen. INSTÄLLT pga covid-19.

Releasekonsert: ”Basement music”
Rytmiskt kantig och melodiskt vild musik som töjer och tänjer i sig själv, är fylld av harmoniska spänningar och samtidigt vacker. Viktor Skokic sextett skivdebuterar våren 2020 på det alltid lika intressanta Jazzland Records (NO). Nu ska det firas!

Konsert 28 april 2020 Foajén. INSTÄLLT pga covid-19.

Med åtta album och ett otal internationella turnéer, har New Tide Orquesta utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. Med Per Störby Jutbring, Livet Nord, Josef Kallerdahl, Johanna Johanna Dahl och Thomas Gustavsson.

Konsert 1-2 maj 2020 Lilla Scenen. INSTÄLLT pga covid-19.

av PotatoPotato Scenkonst
Där vetenskapen slutar börjar metafysiken, där mödravårdscentralen slutar börjar Rosemarys Babyshower. En filosofisk föreställning om att bära och föda barn. PotatoPotato Scenkonst är ett ständigt utmanande, experimentellt scenkonstkollektiv baserat i Malmö och Stockholm.

Gästspel 7-8 maj 2020 Lilla Scenen. INSTÄLLT pga covid-19.

Teg Publishing firar 10 år med litterära salonger.
Final! Teg avslutar sin programserie med en helgjuten poesiafton. Att föra fram röster som inte vanligen hörs, och med en poetisk skärpa, ligger Teg särskilt varmt om hjärtat.

Poesikväll 13 maj 2020 Lilla Scenen. INSTÄLLT pga covid-19.

av och med Mariam The Believer
En sångcykel och konsertföreställning
Ett nyskrivet röstverk som utforskar vår mörkaste längtan och djupaste önskan. En omslutande musikföreställning där vi vävs in i en visuell värld av ljus, video och rörelser. Mariam Wallentin är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i storbandsjazzexplosionen Fire! Orchestra.

Gästspel 15 maj 2020 Stora Scenen. INSTÄLLT pga covid-19.

Boka din AW-grupp på Folkteatern
Boka din AW-grupp och få bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork till Misantroperna våren 2020.

Våren 2020 i Foajén innan Misantroperna. INSTÄLLT pga covid-19. 

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela 2020 i Foajén & Baren

Vårt spelår handlar om misstro och tillit, avundsjuka, begär, aldrig sinande lögner och bekräftelsebehov. Om att aldrig vara nöjd. Och om kärlek. Inte helt olikt världen utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2019/2020 på Folkteatern

Filtrering
tis
07
apr
13:00
tis
07
apr
19:00
ons
08
apr
18:30
ons
15
apr
19:00
ons
15
apr
19:30
tors
16
apr
19:00
fre
17
apr
19:00
lör
18
apr
19:00
lör
18
apr
19:30
tis
21
apr
19:00
ons
22
apr
19:00
tors
23
apr
18:30
tors
23
apr
19:00
fre
24
apr
19:00
lör
25
apr
19:00
tis
28
apr
19:00
fre
01
maj
19:30
lör
02
maj
19:30
tis
05
maj
13:00
ons
06
maj
18:30
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär