På scen

Dansteater av Birgitta Egerbladh
Med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt
En sprudlande, varm och ömsint föreställning som med musik och humor hyllar både det allmänmänskliga och det djupt personliga. / "lysande, rakt igenom" GP / "seger för koreografi och ensemble" DN / "Egerbladh lyckas ännu en gång" SvD / "humor på högsta nivå" Scenkonstguiden

Spelas till 28 april på Stora Scenen. De sista spelas nu!

av Erik Holmström, fritt efter Christopher Marlowe
För alla som bara vill ha mer. Och mer.
Har du hört historien om Faustus? Du kan se den på Folkteatern. Om du vill. Du kan göra vad du vill. / "djävulsk komedi med stor känslighet" DN / "blänker och blixtrar utav bara fan" GP

Spelas till 28 april 2018 Lilla Scenen. De sista spelas nu!

av Lars Norén med David Fukamachi Regnfors
Ett gästspel från Jupither Josephsson Theatre Company
20 november är på samma gång ett porträtt av en ensam pojke som försöker återskapa sitt värde, som det är en inblick i oss alla – människans behov att känna mening och höra till. / ”En iscensättning som drabbar alla, oavsett ålder” SvD / "Perfekt, radikal, upprorisk, med sällsynt finess" Vaucluse /

Gästspel 16-17 maj 2018 Lilla Scenen 

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, works-in-progress, samtal, diskussioner, performance och dans.

Lilla Scenen våren 2018

Fjärde Scenen är ett digitalt rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet. Folkteatern kommer både att producera och beställa scenkonst skräddarsydd för denna scen.

Ett rum för digital scenkonst - välkommen in!

Konstnärssnack: Niki Tsappos och Fanni Metelius
Mixed Minds är en mötesplats och ett mingel för konstnärer, kreatörer och kulturarbetare. Denna kväll möter vi streetdansaren Niki Tsappos och regissören, skådespelerskan och auteuren Fanni Metelius. Hur ser deras konstnärliga processer ut? I samarbete med Kultur i Väst och Art Inside Out.

Samtal 3 maj 2018 Foajén Fri entré

Konsert i Foajén
En oefterhärmlig musikalisk kväll där tre nydanande grupper möts. Frijazz, avant rock och uråldrig, grekisk musik möter modern noise, europeisk frijazz och skotska säckpipor möter psykedelisk space rock, dub och rymdrock. Xylouris White möter Luft möter In Zaire.

Torsdag 10 maj 2018 Foajén Fri entré

Gästspel från Kvinnofolkhögskolans kurs Feministiskt fokus: Teater
Kvinnofolkhögskolans kurs Feministiskt fokus: Teater står på scenen och har en övergränskommelse om göra sitt absolut yttersta för att öppna upp, gränsa till och slå tillbaka.

Gästspel 11-12 maj 2018 Stora Scenen

Två av stans centralfigurer inom jazzen firar släppet av ”The Thrill Is Gone”. En duoplatta från högkvalitativa och lokala Hoob Records, med den gränsöverskridande sångerskan Lindha Kallerdahl och den lyhörde och uppskattade pianisten Fabian Kallerdahl.

Fredag 25 maj 2018 Fri entré

Allt som blev kvar temabild
av och med Kardo Razzazi
Ett löfte som svek
"Mamma, de applåderar mig på scen. Klappar du också dina händer nu?” En personlig monolog om att mista någon man älskar. "Razzazi har ett tryggt fäste i kontakten med publiken" GP / "en imponerande skådespelarinsats." Gbg:s Fria Tidning

Gästspel 15-19 maj 2018 Kulturhuset Stadsteatern 

Alla bär på en berättelse – kom och lyssna, kom och berätta!
Nätverket "Att åldras tillsammans" arrangerar under våren tre träffar där levande möten och berättelser förvandlar främlingar till vänner.

Berättar-träffar 6 mars, 3 april, 8 maj 2018 Foajén

Folkteaterns spelår handlar om skönhetsideal, frestelse kontra moral, nationsgränser, om mänsklighet och omänsklighet. Det är tunga grejer. Som tur är har vi filtrerat allt allvar i en mjukglassmaskin och blåst in humoristiska brainfreezevindar i varje pjäs. Välkommen!

Spelåret 2017/2018 på Folkteatern!

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2018 i Foajén / Baren

Roadtrip i regionen temabild
En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2018

Filtrering
fre
27
apr
18:30
Lilla Scenen
fre
27
apr
19:00
Stora Scenen
lör
28
apr
18:00
Stora Scenen
lör
28
apr
18:30
Lilla Scenen
tors
03
maj
18:00
Foajén
tis
08
maj
13:00
Foajén
tors
10
maj
20:00
ons
16
maj
18:30
Lilla Scenen
tors
17
maj
18:30
Lilla Scenen

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär