På scen

av Charlotte Brontë
Är du galen kvinna?
Jane är galen som drömmer. Bertha är galen och inspärrad på vinden. Charlotte Brontë var rasande galen när hon skrev. Och nu krockar hennes klassiska text med Tone Schunnessons galna penna. Fundera inte på om du ska köpa biljett, bara köp biljett, köper du inte biljett är du galen.

Premiär 2 mars 2019 Stora Scenen

Våra barn skjuter ihjäl varandra.
"Klipp han" är en inblick rakt in i verkligheten, i dödsskjutningarna som drabbar unga i landets utsatta områden. Hör berättelserna från de som är inblandade i skjutningarna. Hur blir man den som tar upp en pistol och skjuter ett barn i huvudet? / "djupt gripande" Kristianstadsbladet

Göteborgspremiär 15 mars 2019 Lilla Scenen

av Kristian Hallberg
Ryktet hinner alltid ikapp dig.
Det spelar ingen roll hur mycket du anstränger dig och anpassar dig. Om du är en del av utanförskapet hinner ryktet alltid ikapp dig. "Svartvita närbilder smyger tätt intill, beröringen är skör och vackert gestaltad" GP "villkor och mod för att nå delaktighet i samhället." GP

Göteborgspremiär 26 februari Lilla Scenen. Spelas även i VG-regionen.

Amie Bramme Sey och Tone Schunnesson diskuterar runt föreställningen Jane Eyre
Vem är ”den galna kvinnan på vinden” 2019? Författaren och dramatikern Tone Schunnesson och programledaren och kulturjournalisten Amie Bramme Sey diskuterarar dessa frågor tillsammans med samtalsledaren Monika Wade. P.S. Missa inte heller nattrepet av Jane Eyre kl 22, direkt efter samtalet.

Publiksamtal 22 februari 2019 Foajén

Fri entré
Smygtitta innan premiär!
Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiären av Jane Eyre. Missa inte en exklusiv inblick i den konstnärliga processen och att komma riktigt nära föreställningen.

Nattrep 22 februari 2019 Stora Scenen

Fri entré
En digital scen för konstnärliga experiment
Den här scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. Och också en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer som inte kan uppföra sina verk i den verkliga världen. Fjärde Scenen är bara ett klick bort.

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Succén fortsätter ...
Boka din AW-grupp och få bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork till Jane Eyre.

Våren 2019 i Foajén 

av Erik Holmström, fritt efter Christopher Marlowe
För alla som bara vill ha mer. Och mer.
Doktor Faustus är tillbaka! Grattis publiken som bara vill ha mer och mer. Succéföreställningen Doktor Faustus skriven och regisserad av Erik Holmström är tillbaka i höst. / "djävulsk komedi med stor känslighet" DN / "blänker och blixtrar utav bara fan" GP / "utmanande och underhållande" Expressen

Nypremiär 9 november 2019 Lilla Scenen

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Här trängs teater, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, samtal, diskussioner, performance och dans. I vår: Doc Lounge, Nationalsången, Spoken Word , Mariam the Believer, Nationalparken, Frieda x 3 och mycket, mycket mer.

Lilla Scenen våren 2019

Jazzkonsert
Lina Nyberg är utan tvekan en av landets mest innovativa och kreativa jazzsångerskor. I 25 år har hon gått från klarhet till klarhet utan att tulla på sin integritet och stil. Denna kväll möter vi hennes band som består idel toppnamn ur den svenska jazzen.

Konsert 21 februari 2019 Foajén

av och med Malin Morgan
Om idiotin med intelligens ... inkl svaret på allt.
Är det för att vi är puckon som vi inte kan lösa våra problem? Nej, allt är hjärnans fel. En föreställning som inviger dig i de djupaste hemligheterna bakom de rysligaste konsekvenserna.

Gästspel 22-23 februari 2019 Lilla Scenen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
20 feb: Athena Farrokhzad, Oskar Hanska, Frej Haa
Under fem kvällar i vår hör vi fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Estradpoesi 22 jan, 20 feb, 20 mar, 10 apr, 2 maj 2019 Foajén

Fri entré
Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Fyra kvällar i vår förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Filmvisning våren 2019 Lilla Scenen

Karen Winther / 93 min / Norge
Folkteatern blir fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. 'Exit: leaving extremism behind' handlar om att hitta vägen ut ur extremismens grepp.

Dokumentärfilm 12 mars 2019 Lilla Scenen

Releasekonsert med trumsynthduon SOLAR och djduon Lilium!
Nu, mindre än ett år efter att de öppnade dörren till det musikaliska universum som skulle komma att bli S O L A R, släpper de sitt debutalbum ”Things We Found, but Left Behind” på Rundgång Rekords och firar detta med en releasespelning!

Konsert 13 mars 2019 Foajén

Fri entré
Maya Gallus / 75 min
Folkteatern blir fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. I 'The Heat - a kitchen (r)evolution' reser vi runt i världen och möter sju kvinnliga kockar i jakten på förändring.

Dokumentärfilm 2 april 2019 Lilla Scenen

Ett samtida drama inspirerat av vittnesmål från döva människor på flykt
Att lämna sitt hemland och sina rötter för att hitta ett nytt hem och bygga nya rötter är det svåraste en människa utsätts för. Hem handlar om verkliga människor och deras flyktberättelser i modern tid. Ett gästspel från Riksteatern.

Gästspel 4-5 april 2019 Lilla Scenen

Lockrop och lovsång från gänget bakom succéshowen Fäboland
Följ med in i de djupa skogarna, in i byalagsgubbarnas, skogsmaskinernas och de mjuka mossbäddarnas land. Och gammelskogen får agera metafor för mångfald: en hyllning till tusentals sätt att leva. Ett gästspel från Riksteatern.

Gästspel 9 april 2019 Lilla Scenen

Regi: Gustav Ahlgren och Emelie Jönsson / 90 min
Folkteatern blir fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. / Gör dig redo för en kväll med höga toner! Det blir inte mer extravagant än detta, plats på scen för 'Sivandivan'!

Dokumentärfilm 10 april 2019 Lilla Scenen

Ett poetiskt, rörelsebaserat och humoristiskt scenverk om konstnären Frida Kahlo
Frieda x 3 är baserad på Frida Kahlos brev och konst. Om att leva med kronisk smärta och ofrivillig barnlöshet, om dödens närhet och sprudlande livsglädje. Ett vackert, smärtsamt och visuellt scenverk om en av historiens största konstnärer, ett fritt porträtt av Frida Kahlo; personen och konsten.

Gästspel 12-13 april 2019 Lilla Scenen 

Förbjudna kroppar och rörelser i kjol med Danskompaniet Spinn
Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. "Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.” – Carl Olof Berg, koreograf

Dansgästspel 10-11 maj 2019 Stora Scenen

Vårt spelår handlar om svåra saker som galenskap, ondska, hämnd, maktkamp och svartsjuka men även fake news, dödsskjutningar och total arrogans. Inte helt olikt det som sker utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2018/2019 på Folkteatern!

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2018/2019 i Foajén & Baren

Roadtrip i regionen temabild
En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2019

Filtrering
ons
20
feb
19:00
Fri entré
tors
21
feb
19:30
fre
22
feb
18:30
fre
22
feb
20:00
Fri entré
fre
22
feb
22:00
Fri entré
lör
23
feb
18:30
tis
26
feb
19:00
ons
27
feb
19:00
tors
28
feb
19:00
fre
01
mar
19:00
lör
02
mar
18:00
Stora Scenen
tis
05
mar
19:00
ons
06
mar
19:00
ons
06
mar
19:00
Stora Scenen
tors
07
mar
19:00
tors
07
mar
19:00
Stora Scenen
fre
08
mar
19:00
fre
08
mar
19:00
Stora Scenen
lör
09
mar
15:00
lör
09
mar
19:00
lör
09
mar
19:00
Stora Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär