På scen

av Jens Ohlin
Det farligaste som finns är att säga sanningen.
Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här flyger klyschorna genom luften. Varför säger ingen som det egentligen är? Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det uppenbara hyckleriet?

Urpremiär 15 februari 2020 Stora Scenen

Publiksamtal
Nu har du möjlighet att få inblick i processen bakom den nyskrivna pjäsen ”Misantroperna” – en storslagen, grotesk saga om tilltro, hycklare och jakten på Sanningen. Kom och träffa föreställningens dramatiker och regissör Jens Ohlin samt scenograf och ljusdesigner Susanna Hedin.

Publiksamtal 22 januari 2020 Stora Scenen  Fri entré

Fri entré
Smygtitta på Misantroperna innan premiär!
Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiären av Misantroperna. Missa inte en exklusiv inblick i den konstnärliga processen. På nattrepet flyttar dessutom baren in till scenen!

Öppna rep och nattrep 11, 22, 31 januari 2020

Fri entré
av Erik Holmström efter Charlie Chaplins filmmanus
"Moderna tider" blir en förtätad helaftonsföreställning med extra allt som kommer att kretsa kring synen på arbete, hur denna förändrats och hur detta påverkar våra liv och relationer. Med ohärmbar Holmström-humor och helt utan dockor tar han sig nu an ett av filmhistoriens mest ikoniska verk.

Urpremiär 26 september 2020 Stora Scenen

av och med Helmon Solomon
Drottningar, hur känns det att bära kronan?
Vi kallar oss drottningar, men jag har aldrig frågat mina systrar hur det känns att bära kronan och om det är sant att de aldrig går sönder. / De sista fyra föreställningarna spelas i januari!

Spelas till 25 januari 2020 Stora Scenen / Lilla Scenen

Boka din AW-grupp till Misantroperna
Boka din AW-grupp och få bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork till Misantroperna våren 2020.

Våren 2020 i Foajén innan Misantroperna 

Ett digitalt konstverk av Cha Blasco
Premiär av ett nytt verk på Fjärde Scenen.
Cha Blasco utforskar luftkvalitet och föroreningsindex i realtid. Datainformation omvandlas till ljud och musik och publiken får en interaktiv och känslomässig upplevelse av den luft vi andas. En webbplatsbaserad audiovisuell installation som även visas på Fjärde Scenen.

Premiär, performance, presentation, samtal 7 februari 2020 Lilla Scenen

Fri entré
En digital scen för konstnärliga experiment
Fjärde Scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. En digital scen där vi producerar och beställer verk. Och en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer. Se "Inga Trubbél räddar teatern från sin egen tragedi". Bara ett klick bort!

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Fri entré
I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.
Gästpoeter 22 jan: Jila Mossaed, Fredrik Høyer, Joel Landberg
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Estradpoesi 22 jan, 19 feb, 18 mars, 8 april, 6 maj 2020 Foajén

Fri entré
Release av diktsamlingen ”mörkret inuti och fukten”.
Arazo Arif är poet, manusförfattare och multimedial konstnär. Arifs språk och bilder väjer inte för vare sig det skrämmande hårda, drypande äckliga eller kyligt vackra. Kvällens gäster är Jenny Tunedal, Ylva Perera, Segal Mohamed och Ziko Hama.

Bokrelease 23 januari 2020 Foajén

Fri entré
Teg firar 10 år med litterära salonger.
Kartan är en saklig, rolig, pedagogisk och milt provocerande föreläsning. Utifrån Sverigekartan pratar journalisten Po Tidholm om ekonomi, geografi och de skilda förväntningar som finns på staden och landet. Introduktion: Andrea Edwards läser ur "En uppstoppad hund" av Staffan Göthe.

Föreläsning 29 januari 2020 Lilla Scenen

Konfrontativa, monotona och malande punklegender
BRAINBOMBS är bandet som aldrig har dragit någon medhårs. Musiken är rå och en slags grundläggande energi utan krusiduller. Det är rakt, direkt och kraftfullt. Altar of Flies kom ur 90-talets hardcorescen, men gör på egen hand statisk och kall industrielektronik.

Konsert 1 februari 2020 Lilla Scenen

av David Greig
Ett samarbete mellan Folkteatern Göteborg, Lundby församling och Unga Folkteatern
Av vad består ett samhälle? Vem är innanför och vem är utanför? Kim, en samhällsengagerad präst, får hela sin världsbild omkullkastad när hans kyrkokör blir måltavla för en masskjutning. / "... visar regissör Kim Lantz med ”Kören” på en osviklig förmåga att välja just rätt pjäs för vår samtid." GP

Nypremiär 8 februari 2020 Biskopsgårdens kyrka

av Ulf Stenberg och Emil Rosén Adsten
En vittnesmålsbaserad föreställning om kriminalitet, machokultur och vägen därifrån.
Manligheten så som vi känner den är under förändring. I 'Bye Bye Bror' får vi en inblick i vardagen för dem som är i en kriminell miljö och vad det faktiskt innebär att lämna, samt vad den nya verkligheten kräver av en.

Gästspel 18-19 februari 2020 Lilla Scenen

av Jérôme Delbey
En dansad iscensättning av Marguerite Duras roman med samma namn.
En man, en kvinna, ett rum, en säng ... Mycket tårar och ibland begär ... Föreställningen ställer frågor kring kärlek mellan två personer som inte har samma sexuella preferenser. Hur kan man stå ut med att den andre aldrig kommer åt sina egna begär?

Gästspel 21-22 februari 2020 Lilla Scenen

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Fem kvällar i vår förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Filmvisning 25 feb och 3, 10, 17, 31 mars 2020 Lilla Scenen

Pop från Umeå med färg av jazz och visa.
En duo som låter popen färgas av jazz och visa och med klanger av drömmar och moln. Resultatet är vackert och eget. / "Varje ton känns äkta när det strömmar vispop med jazzklang från orglar, stråkar, lätta trummor och blåsinstrument." Gaffa

Konsert 29 februari 2020 Lilla Scenen

Teg firar 10 år med litterära salonger.
I ett samtal får vi möta författarna Marit Kapla och Mats Jonsson som har gjort liknande bokprojekt, men med helt olika resultat.

Författarsamtal 4 mars 2020 Lilla Scenen

I samarbete med Clandestino Festival.
Lula Pena är sångerska, kompositör, gitarrist och poet född i Lissabon. Lea Bertucci är från New York. Två artister som delar intresset och nyfikenheten för musikens kraft, men från olika håll.

Konsert 25 mars 2020 Lilla Scenen

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela 2019/2020 i Foajén & Baren

Vårt spelår handlar om misstro och tillit, avundsjuka, begär, aldrig sinande lögner och bekräftelsebehov. Om att aldrig vara nöjd. Och om kärlek. Inte helt olikt världen utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2019/2020 på Folkteatern

Filtrering
tors
23
jan
20:00
Fri entré
fre
24
jan
20:00
Stora Scenen
lör
25
jan
20:00
Stora Scenen
fre
31
jan
22:00
Stora Scenen
Fri entré
fre
07
feb
18:30
Lilla Scenen
Fri entré
lör
08
feb
19:00
Annan
sön
09
feb
18:00
Annan
lör
15
feb
15:00
Annan
lör
15
feb
18:00
Stora Scenen
tis
18
feb
18:30
Lilla Scenen
ons
19
feb
18:30
Lilla Scenen
tors
20
feb
19:00
Stora Scenen
fre
21
feb
19:00
Stora Scenen
fre
21
feb
19:30
Lilla Scenen
lör
22
feb
19:00
Stora Scenen
lör
22
feb
19:30
Lilla Scenen
tis
25
feb
18:30
Lilla Scenen
ons
26
feb
19:00
Stora Scenen
tors
27
feb
19:00
Stora Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär