På scen

av och med Kardo Razzazi
ETT LÖFTE SOM SVEK
"Mamma, de applåderar mig på scen. Klappar du också dina händer nu?” En personlig monolog om att mista någon man älskar.

Urpremiär 20 maj på Lilla Scenen

Fängslande, irriterande och bisarrt
"Best Theater Performances on Berlin Stages" Zitty Magazine Den hyllade föreställningen Fear Industry blandar fiktion med verklighet, teater med sång, stand-up med rörelse. Med en internationell ensemble visas ett levande arkiv av 2000-talets rädslor upp.

Gästspel 13 maj på Stora Scenen

Rasha Alqasem, Elisabeth Hjorth, Sara Mannheimer, Kholod Saghir
Clandestino Institut arrangerar en kurs i kreativt skrivande för nyanlända på temat ”Rätten att berätta”, som också är namnet på den serie öppna föreläsningar och samtal.

Författarkväll 2 maj på Lilla Scenen Fri entré

I samarbete med Kultur i Väst
TEMA: SKAV
I ett samtal med Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl delar Peter Apelgren med sig av de tankar och metoder som ligger till grund för hans kreativitet, inom konst, radio, rörlig bild, scenografi och live-show.

Samtal 4 maj i Foajén Fri entré

Ett samtal med anledning av föreställningen ”Allt som blev kvar”
Ett utdrag ur skådespelaren Kardo Razzazis monolog ”Allt som blev kvar”, som bl a handlar om förlust av en närstående. Kanske finns det några som känner igen sig? Vad gör man med alla tankar, alla dessa brutna löften?

Samtal 5 maj i Foajén Fri entré

Eftersamtal till Fear Industry
Efter föreställningen hålls ett publiksamtal med regissören Achim Wieland och Ida Hallgren, doktorand i praktisk filosofi vid Göteborgs Universitet, samt skådespelaren Marios Ioannou. Vi försöker tillsammans att svara på var rädslan kommer ifrån, varför den är ett så verksamt maktmedel.

Samtal 13 maj på Stora Scenen Fri entré

av Alfred Jarry
Med Kvinnofolkhögskolans kurs Feministiskt Fokus: Teater
En gammal förlegad och helt inaktuell pjäs om en maktfullkomlig, egocentrisk, faktaresistent jättebebis - förlåt, kung - som älskar att leka krig. Maskulinitet, när den är som sämst.

Gästspel 5-6 maj på Lilla Scenen

VAD HÄNDER I HUVUDET PÅ FOLKTEATERN?
Fredag 19 maj får du veta! Då släpper vi kommande spelår och berättar om alla nya föreställningar. Kom förbi klockan 17, vi bjuder på godsaker, överraskningar och musik.

Programsläpp 19 maj kl 17 i Foajén

WESTPRIDE PÅ FOLKTEATERN
Normal? En riktig kvinna? Manlighet? För tjock? Följ med Da Suss på en föreläsningsföreställning genom könsroller, normer och kroppshets, från man till kvinna.

Gästspel 8 juni på Lilla Scenen Fri entré

WESTPRIDE PÅ FOLKTEATERN
A Luta Continua - Kampen fortsätter. Ett queerfeministiskt performance-kollage där vi behöver din hjälp. Vi vill ha videor, texter och bilder; det som får din fighting spirit att väckas till liv. Maila länkar eller bifogade filer till: Alutafolkteatern@gmail.com

Gästspel 9 juni på Lilla Scenen Fri entré

WESTPRIDE PÅ FOLKTEATERN
Poptrion Wildhart gjorde sin debut i etern i början av 2015, med sin första singel ”Stuck in a Second” med tillhörande video. Den fick ett gediget genomslag i cyberrymden på diverse sajter. Många pekade på att ett nytt svensk elektroniskt popfenomen hade fötts.

Konsert 10 juni på Foajéscenen Fri entré

WESTPRIDE PÅ FOLKTEATERN
Lägg vad du vill i ordet queer, men vi välkomnar alla sexualiteter/ickesexualiteter, kön/ickekön och uttryck.

Klubb 7 juni på Folk Fri entré

DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2017 i Foajén / Baren

En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2017

Filtrering
02
maj
18:00
Lilla Scenen
04
maj
18:30
Foajén
05
maj
19:00
Lilla Scenen
06
maj
15:00
Lilla Scenen
06
maj
19:00
Lilla Scenen
13
maj
18:00
Stora Scenen
20
maj
18:30
Lilla Scenen
23
maj
18:30
Lilla Scenen
24
maj
18:30
Lilla Scenen
26
maj
18:30
Lilla Scenen
27
maj
18:30
Lilla Scenen
07
jun
21:00
Foajén
09
jun
18:30
10
jun
22:00
Foajén

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär