På scen

Fritt efter Friedrich Schiller
Häng med in i kaosets dimma.
Om upprorets energi, om ideal, makthunger, rivalitet och gemenskap. Ta ett glas ihop med rövarbandet - baren står mitt på scenen - och lockas in i sagan. ”En fröjd för ögat och örat …” - DN / ”stor komik” - GP

Spelas till 18 december 2021 Stora Scenen

av Olga Ravn
Om föräldraskapets födelse.
Mitt arbete är en pjäs efter den danska författaren Olga Ravns roman. Den utforskar relationen mellan moderskap och skrivande och går på djupet i en feministisk diskussion om förlossningsdepression och hur vi ser på föräldrarollen. ”Äckligt, roligt, befriande.” - DN

Spelas till 18 december 2021 Lilla Scenen

Boka din AW-grupp till Rövarna idag!
Boka din AW-grupp och få god dryck, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork innan föreställningen "Rövarna".

Hösten 2021 i Foajén innan "Rövarna"

Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint.
Välkommen till ett tryggt besök på Folkteatern
Den 1 december 2021 införs krav på uppvisande av vaccinationsbevis för alla besökare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus för över 100 personer. Vi gör allt vi kan för att göra ditt besök trevligt och tryggt.
Din digitala salong för global scenkonst.
Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Möt konstnärer, aktivister, musiker, dramatiker, filmskapare och pionjärer från hela världen, i en ny dimension av internationell scenkonst.

Fjärde Scenen – bara ett klick bort. Alltid öppet.

 

Fri entré
Folkteatern 2021/2022
Allt som var självklart sattes på paus. Allt detta som ersatts med distans, skydd och restriktioner. All denna längtan. Efter ett år som inget annat startar vi om. Det finns ett liv efter detta. Och det börjar nu. Välkommen tillbaka!
Är det legitimt att jobba gratis?
Vi diskuterar idealismens och ideella organisationers plats i dagens samhälle. Vad är idealism idag? Är det legitimt att jobba gratis? Vad händer när ideal och idéer ska förverkligas? Oskar Hanska uppträder med spoken word och skådespelarna Pelle Grytt och Rebecca Riggo framför en låt från Rövarna.

En kväll om idealism 7 december 2021 Stora Scenen

Fri entré
Konsert
Kristina Issas musik handlar om uppbrott, utanförskap och längtan till något nytt. Med hjälp av stora synthar, bombastiska trummor och stor röst så berättar Kristina om historier från sig själv och andra!

Konsert 9 december 2021 Lilla Scenen. Extrakonsert släppt!

Konsert i scenografin på Stora Scenen
Träden spelar en tidlös, organisk musik som kommer ur ett fritt skapande. En urkraft. Denna kväll bjuder de på en storslagen spelning hos Folkteatern på Stora Scenen. Under denna kväll förvandlas det som annars är scenografin till pjäsen Rövarna, till en musikscen utöver det vanliga.

Konsert 11 december 2021 Stora Scenen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter och författare. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren. Konferencier: Olivia Bergdahl

Spoken Word + Öppen scen 29 september, 20 oktober, 15 december 2021

Fri entré
Konsert
Hösten 2021 bjöd Anders Teglund och Sara Granér på en magisk konsert på Lilla Scenen på Folkteatern. Den 14 januari är de äntligen tillbaka, med samma drömska konsert ”Vissa somnar helt”.

Konsert 14 januari 2022 Lilla Scenen.

Konsert
Horndal har sina rötter från den lilla bruksorten Horndal i Dalarna. Musiken, som de själva beskriver som en rostig metal, är en korsning mellan metal, sludge och hardcore. Bandet skildrar sin hemorts förfall och en döende landsbygd.

Konsert 15 januari 2022 Lilla Scenen

 

Konsert
I Lena Jonsson Trio vävs Lenas kraftfulla fiolspel och Kristofers drivande bas samman av Eriks varierade och lyhörda gitarrklanger. Räkna med att det blir en briljant folkmusikkonsert präglad av innerlig spelglädje, humor, inlevelse och utstrålning!

Konsert 20 januari 2022 Foajén

Upplev tankar om nya former av berättande
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter och författare. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren. Konferencier: Olivia Bergdahl

After Work med Future Media Theaters 21 januari, 18 mars, 20 maj 2022 Foajén

Fri entré
Konsert
Monokultur gör långsam, mystisk och svävande popmusik. Inspirationen kommer från bland annat minimal wave, folk och postpunk. Deras senaste skiva "Ormens väg" har fått lysande recensioner.

Konsert 22 januari 2022 Foajén

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter och författare. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren. Konferencier: Olivia Bergdahl

Spoken Word + Öppen scen 26 januari, 23 februari, 23 mars, 18 maj 2022 Foajén

Fri entré
Konsert
Alex Zethson är en svensk pianist och keyboardist. Denna konsert är unikt tillfälle att få uppleva Zethsons egna, relativt nystartade (2021), akustiska ensemble består av tretton musiker som är aktiva på scenerna för nutida musik, jazz och improviserad musik.

Konsert 27 januari 2022 Lilla Scenen

Konsert
Efter några års väntan var det äntligen dags för Truls Mörcks soloalbum nummer två, "What A Time To Be Alive", inspirerat av 70-talets lugnare rock. Man kan höra ekon av Harry Nilsson och George Harrison blandas med drömmiga digitala keyboards och en modern, avslappnat psykedelisk produktion.

Konsert 28 och 29 januari 2022 Foajén

av Charlie Chaplin i en fri bearbetning av Erik Holmström
Ta en powerwalk på löpande bandet
"Moderna tider" blir en förtätad helaftonsföreställning med extra allt som kommer att kretsa kring synen på arbete, hur denna förändrats och hur detta påverkar våra liv och relationer. Med ohärmbar Erik Holmström-humor och helt utan dockor tar han sig nu an ett av filmhistoriens mest ikoniska verk.

Urpremiär 26 februari 2022 Stora Scenen

av August Strindberg
Hämt-teater levereras till ditt vardagsrum.
Vårens exklusiva succé, som spelades på hemlig lokal för endast fyra i publiken, återuppstår i ny kostym och levereras hem till publiken på begäran och skapar tillgänglighet på helt nya nivåer.

Spelas våren 2022

 

av Guillermo Calderón
Vad hände med Palmes dröm om Sverige?
Personliga paradoxer och sociala dilemman avhandlas oemotståndligt i denna pulserande, surrealistiska föreställning. Fyra vänner, barn till exilchilenare, spekulerar vilt kring vad Olof Palme skulle tyckt om Sverige idag.

Göteborgspremiär 11 mars 2022 Lilla Scenen

 

av Valerie Solanas
Scum-manifestet är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Det här är inte ”stor konst”, ”djupa grejer” eller att ”sluka kultur”. Det här är en ”ishacka i patriarkatets arsle”. Orden är Valerie Solanas egna. Kom an bara.

Nypremiär våren 2022

Ett uruppförande av en av Lars Noréns sista pjäser
En grupp människor, oklart hur många, står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på scenen. Det finns inga väggar som stänger in dem. De kan ändå inte ta sig därifrån, och vet inte heller varför de befinner sig där. Med den scenanvisningen inleds denna pjäs av Lars Norén.

Spelas hösten 2022 Stora Scenen

Folkdans som du aldrig upplevt den förut
Solitude är ett verk som berör konflikten mellan kollektiv och individ i ett samhälle där människan uppmanas till oberoende men samtidigt går under av ensamhet. Med puls och rytm som drivkraft skapar fyra dansare samt två folkmusiker en föreställning med både groove och vibration.

Gästspel 22–23 april 2022 Lilla Scenen

av August Strindberg
Inte som verkligheten. Mer än verkligheten.
Välkommen till Strindbergs drömspel. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på, är att det är synd om människorna.

Premiär under 2023

En serie digitala scener som speglar tillståndet i världen just precis nu.
Urgent Drama är en akutinsats. Lika snabbt som viruset sprider sig, ville vi fånga den nya situationen världen genomlever. Vi samlade in ett tjugotal korta scener från dramatiker över hela världen. / "Jag blir riktigt upprymd av ”Urgent drama” ... jag blir brydd, road och överraskad." Expressen

Se scenerna när och var du vill via Fjärde Scenen

Fri entré
Ny konst vid toaletterna och på Folk
Folks och Folkteaterns toalettutrymmen fått sig en rejäl makeover. Konstnären Ekta har gett varje bås ett unikt utseende efter en gemensam färgpalett. Han kallar själv utsmyckningen ”ett genomarbetat slarv” och har inspirerats av lappteknik. I höst kommer konst av Ekta även att sitta uppe på Folk.

Se Ektas konstverk de dagar vi har öppet

Fri entré
"Samlade djur"
Hösten 2020 har konstnären Mikel Nilsson fått fria händer i foajén in mot Lilla Scenen. Resultatet, väggmålningen ”Samlade djur”, finns att beskåda hela säsongen. Motiven, de instängda, söta djuren, är ett tema Mikel Nilsson sysslat med tidigare.

Konst av Mikel Nilsson i Foajén vid Lilla Scenen

Fri entré
Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela året i Foajén och baren

Välj datum
lör
04
dec
18:30
Lilla Scenen
lör
04
dec
19:00
Stora Scenen
tis
07
dec
13:00
Stora Scenen
tis
07
dec
18:30
Stora Scenen
Fri entré
tis
07
dec
18:30
Lilla Scenen
ons
08
dec
18:30
Lilla Scenen
ons
08
dec
19:00
Stora Scenen
tors
09
dec
19:00
Stora Scenen
tors
09
dec
19:30
Lilla Scenen
tors
09
dec
21:30
Lilla Scenen
fre
10
dec
19:00
Stora Scenen
lör
11
dec
14:00
Stora Scenen
lör
11
dec
22:30
ons
15
dec
18:30
Fri entré
tors
16
dec
18:30
Lilla Scenen
tors
16
dec
19:00
Stora Scenen
fre
17
dec
18:30
Lilla Scenen
fre
17
dec
19:00
Stora Scenen
lör
18
dec
18:30
Lilla Scenen
lör
18
dec
19:00
Stora Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär