På scen

av Jens Ohlin
Det farligaste som finns är att säga sanningen.
Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här flyger klyschorna genom luften. Varför säger ingen som det egentligen är? Det är nåt ruttet i den här kommunen. / "Gå och se!" GP / "förtjänar att spelas i många år" Aftonbladet

Spelas våren 2020 Stora Scenen

Boka din AW-grupp till Misantroperna
Boka din AW-grupp och få bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork till Misantroperna våren 2020.

Våren 2020 i Foajén innan Misantroperna 

av Charlie Chaplin i en fri bearbetning av Erik Holmström
"Moderna tider" blir en förtätad helaftonsföreställning med extra allt som kommer att kretsa kring synen på arbete, hur denna förändrats och hur detta påverkar våra liv och relationer. Med ohärmbar Erik Holmström-humor och helt utan dockor tar han sig nu an ett av filmhistoriens mest ikoniska verk.

Urpremiär 26 september 2020 Stora Scenen

Edda Manga och Per Magnus Johansson i ett samtal apropå ”Misantroperna”
Begrepp som positionering, faktaresistens och radikalisering är under uppsegling. Vad sker i en människa som tappat kontakt med de andras verklighet? Idéhistorikern Edda Manga och psykoanalytikern/idéhistorikern Per Magnus Johansson gräver i vår tids psyke.

Publiksamtal 4 mars 2020 Foajén

Fri entré
Åsa Wikforss och Mikael Löfgren i ett samtal apropå ”Misantroperna”
Jag känner, alltså delar jag! Om det slår an på mina känslor behöver jag inte kolla fakta så noga. Har vårt rationella samhälle skapat ett vakuum där vi nu okontrollerat kan ösa våra känslor och lägsta impulser? Vi diskuterar dessa frågor med filosofen Åsa Wikforss och skribenten Mikael Löfgren.

Publiksamtal 31 mars 2020 Foajén

Fri entré
Kent Werne och Mattias Hagberg i ett samtal apropå ”Misantroperna”
Konspirationsteorierna sprider sig som en löpeld, inte minst på nätet och i sociala medier. Och i politikens toppskikt. Hur uppstår och sprids teorierna? Vilka tror på dem och varför? Varför är de så vanliga just nu? Mattias Hagberg samtalar med Kent Werne, aktuell med boken Allt är en konspiration.

Publiksamtal 7 april 2020 Foajén

Fri entré
av Jérôme Delbey
En dansad iscensättning av Marguerite Duras roman med samma namn.
En man, en kvinna, ett rum, en säng ... Mycket tårar och ibland begär ... Föreställningen ställer frågor kring kärlek mellan två personer som inte har samma sexuella preferenser. Hur kan man stå ut med att den andre aldrig kommer åt sina egna begär?

Gästspel 21-22 februari 2020 Lilla Scenen

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Fem kvällar i vår förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Filmvisning 25, 26 feb och 3, 10, 17, 31 mars 2020 Lilla Scenen

Nyskrivna monologer + samtal
Hur ser den nya dramatiken ut idag? AMFI vill i serien "Det är ett jag som talar" utveckla och utmana svensk samtidsdramatik och ge utrymme för litterära röster att skriva för scen. Lone Aburas och Balsam Karam kommer med nya alster till Folkteatern under våren. Regi och koncept: Saga Gärde.

Monologer och samtal 27 feb + 23 april 2020 Lilla Scenen

Pop från Umeå med färg av jazz och visa.
En duo som låter popen färgas av jazz och visa och med klanger av drömmar och moln. Resultatet är vackert och eget. / "Varje ton känns äkta när det strömmar vispop med jazzklang från orglar, stråkar, lätta trummor och blåsinstrument." Gaffa

Konsert 29 februari 2020 Lilla Scenen

Ett digitalt konstverk av Cha Blasco
Cha Blasco utforskar luftkvalitet och föroreningsindex i realtid. Datainformation omvandlas till ljud och musik och publiken får en interaktiv och känslomässig upplevelse av den luft vi andas. En webbplatsbaserad audiovisuell installation som visas på Fjärde Scenen.

Visas just nu på Fjärde Scenen

Fri entré
En digital scen för konstnärliga experiment.
Fjärde Scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. En digital scen där vi producerar och beställer verk. Och en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer. Se "Inga Trubbél räddar teatern från sin egen tragedi". Bara ett klick bort!

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Fri entré
Teg Publishing firar 10 år med litterära salonger.
I ett samtal får vi möta författarna Marit Kapla och Mats Jonsson som har gjort liknande bokprojekt, men med helt olika resultat.

Författarsamtal 4 mars 2020 Lilla Scenen

I samarbete med Clandestino Festival.
Jerusalem In My Heart är en Montréal-baserad audiovisuell duo. Lucretia Dalt har gått från experimentell indiepop till att skapa djupare nivåer av abstraktion.

Konsertkväll 6 mars 2020 Lilla Scenen

Konsert med Berthling, Küchen, Noble
Dynamiska och oväntade improvisationer med tre mästare av modern jazz. Hösten 2019 släppte trion sitt tredje album "A Paradigm Of Suspicion" (Trost Records). / "En fullständigt vital frijazz" Orkesterjournalen

Konsert 11 mars 2020 Foajén

Fri entré
Maria Kulle gör Kurt Weill
Med Maria Kulle som ciceron ger vi oss in i Kurt Weills värld, musiken är kartan och Trio Mirsidrü (Emeli Jeremias, Fredrik Lindborg och Daniel Tilling) har stakat ut vägen med nya, nutida arrangemang av några av Kurt Weills mest hyllade låtar.

Konsert och föreställning 12 mars 2020 Lilla Scenen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.
Gästpoeter 18 mars - Kalle Haglund, Mona Monasar och Sofia Knudsen Estifanos
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Estradpoesi 18 mars, 8 april, 6 maj 2020 Foajén

Fri entré
Samtal i samband med internationell dansfestival för barn och unga
STEP hålls i Göteborg 19-21 mars 2020. Folkteatern är del i branschprogrammet genom att husera två fördjupande samtal. Programmet riktar sig till alla som på något sätt arbetar med dans, scenkonst eller kultur för barn och unga i stort.

Samtal 19-20 mars 2020 Foajén

Sonic Youths gitarrlegend möter frijazzens saxofongigant.
The New Quiet är det senaste samarbetet mellan Thurston Moore och Mats Gustafsson. Tillsammans gör de elektroniska missiler med poetisk skönhet som ställs sida vid sida med energi och dynamik.

Konsert 20 mars 2020 Lilla Scenen

Klabbes Bank är något unikt från den svenska jazzscenen. Det är musik som vågar dröja sig kvar i stämningar och som med sin improvisatoriska nerv lyckats skapa ett eget sound. 2019 började med ett besök i studio och i november 2019 släppte bandet sitt sjätte album.

Konsert 21 mars 2020 Lilla Scenen

I samarbete med Clandestino Festival.
Lula Pena är sångerska, kompositör, gitarrist och poet född i Lissabon. Lea Bertucci är från New York. Två artister som delar intresset och nyfikenheten för musikens kraft, men från olika håll.

Konsert 25 mars 2020 Lilla Scenen

med Don Gnu
En tragikomisk föreställning om konsten att misslyckas.
Äntligen kommer det hyllade danska gästpelet till Sverige! En intim, underhållande och uttrycksfull föreställning där dans, video, musik och publikinteraktion samspelar.

Gästspel 26-27 mars 2020 Lilla Scenen

Releasekonsert
Efter år av uppmärksammade projekt och musikaliska samarbeten släpper den hyperkänsliga kraften Anna Ran äntligen sitt debutalbum ”Desert flower” i eget namn. Det är argt och uppfordrande men också skört, självrannsakande och en lisa för lyssnaren. Anna Rans enda göteborgsspelning med fullt band!

Releasekonsert 28 mars 2020 Lilla Scenen

Teg Publishing firar 10 år med litterära salonger.
Lägg dig ner. Låt tankarna vandra bort eller somna helt till ett framträdande om tillståndet mellan dröm och vakenhet. Verket består av improvisatorisk pianomusik och liveteckning som projiceras i rummet.

Musik och liveteckning 1 april 2020 Lilla Scenen

Fabian Kallerdahl, Michael Edlund, Josef Kallerdahl med flera.
Fenomenet och pianotrion Musicmusicmusic släpper sin nionde platta “Oversized”. Det energifyllda, tajta och sömlösa soundet som tagit MMM runt världen i 18 års tid är intakt, men nu läggs ytterligare en färg och klangvärld till.

Konsert 15 april 2020 Foajén

Teg Publishing firar 10 år med litterära salonger.
Final! Teg avslutar sin programserie med en helgjuten poesiafton. Att föra fram röster som inte vanligen hörs, och med en poetisk skärpa, ligger Teg särskilt varmt om hjärtat.

Poesikväll 13 maj 2020 Lilla Scenen

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela 2019/2020 i Foajén & Baren

Vårt spelår handlar om misstro och tillit, avundsjuka, begär, aldrig sinande lögner och bekräftelsebehov. Om att aldrig vara nöjd. Och om kärlek. Inte helt olikt världen utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2019/2020 på Folkteatern

Filtrering
tis
25
feb
18:30
Lilla Scenen
ons
26
feb
18:30
Lilla Scenen
ons
26
feb
19:00
Stora Scenen
tors
27
feb
18:30
tors
27
feb
19:00
Stora Scenen
fre
28
feb
19:00
Stora Scenen
lör
29
feb
15:00
Stora Scenen
lör
29
feb
20:00
Lilla Scenen
tis
03
mar
18:30
Lilla Scenen
ons
04
mar
17:30
Fri entré
ons
04
mar
18:30
ons
04
mar
19:00
Stora Scenen
tors
05
mar
19:00
Stora Scenen
fre
06
mar
19:00
Stora Scenen
lör
07
mar
19:00
Stora Scenen
tis
10
mar
18:30
Lilla Scenen
ons
11
mar
19:00
Foajén
Fri entré
tors
12
mar
18:30
tors
12
mar
19:00
Stora Scenen
fre
13
mar
19:00
Stora Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär