På scen

av Charlotte Brontë
Är du galen kvinna?
Jane är galen som drömmer. Bertha är galen och inspärrad på vinden. Charlotte Brontë var rasande galen när hon skrev. Och nu krockar hennes klassiska text med Tone Schunnessons galna penna./ "förhäxande" GP / "vacker, nästintill magisk" SR / "ett genidrag" DN / "stimulerande vitalitet" Kulturbloggen

Spelas våren 2019 Stora Scenen

Folkteatern i samarbete med Teater Fryshuset / Fryshuset Göteborg och Unga Dramaten.
Våra barn skjuter ihjäl varandra.
"Klipp han" är en inblick rakt in i verkligheten, i dödsskjutningarna som drabbar unga i landets utsatta områden. Hör berättelserna från de som är inblandade i skjutningarna. / "övertygande spel" "obarmhärtigt osentimental" "självklar precision" GP / "starkt berörande tragedi" Skånska Dagbladet

Spelas till 28 mars 2019 Lilla Scenen

En digital scen för konstnärliga experiment
Den här scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. Och också en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer som inte kan uppföra sina verk i den verkliga världen. Fjärde Scenen är bara ett klick bort.

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Succén fortsätter ...
Boka din AW-grupp och få bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork till Jane Eyre.

Våren 2019 i Foajén 

av Erik Holmström, fritt efter Christopher Marlowe
För alla som bara vill ha mer. Och mer.
Doktor Faustus är tillbaka! Grattis publiken som bara vill ha mer och mer. Succéföreställningen Doktor Faustus skriven och regisserad av Erik Holmström är tillbaka i höst. / "djävulsk komedi med stor känslighet" DN / "blänker och blixtrar utav bara fan" GP / "utmanande och underhållande" Expressen

Nypremiär 9 november 2019 Lilla Scenen

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Här trängs teater, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, samtal, diskussioner, performance och dans. I vår: Doc Lounge, Nationalsången, Spoken Word , Mariam the Believer, Nationalparken, Frieda x 3 och mycket, mycket mer.

Lilla Scenen våren 2019

Nu släpper vi lös och ger er allt i ett! Kom och njut av Bowies liv och konst, och testa samtidigt dina kunskaper i vad som behövs göras för vår överlevnad. Du kommer att gå ut från Folkteatern som en rockstjärna eller domedagsprofet – eller kanske både och!

Quiz 27 mars 2019 Foajén

Fri entré
Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Fyra kvällar i vår förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Filmvisning våren 2019 Lilla Scenen

Maya Gallus / 75 min
Folkteatern blir fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. I 'The Heat - a kitchen (r)evolution' reser vi runt i världen och möter sju kvinnliga kockar i jakten på förändring. Eftersamtal: Sofia B.Olsson & Alice Brax

Dokumentärfilm 2 april 2019 Lilla Scenen

Ett samtida drama inspirerat av vittnesmål från döva människor på flykt
Att lämna sitt hemland och sina rötter för att hitta ett nytt hem och bygga nya rötter är det svåraste en människa utsätts för. Hem handlar om verkliga människor och deras flyktberättelser i modern tid. Ett gästspel från Riksteatern.

Gästspel 4-5 april 2019 Lilla Scenen

Lockrop och lovsång från gänget bakom succéshowen Fäboland
Följ med in i de djupa skogarna, in i byalagsgubbarnas, skogsmaskinernas och de mjuka mossbäddarnas land. Och gammelskogen får agera metafor för mångfald: en hyllning till tusentals sätt att leva. Ett gästspel från Riksteatern.

Gästspel 9 april 2019 Lilla Scenen

Regi: Gustav Ahlgren och Emelie Jönsson / 90 min
Folkteatern blir fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. / Gör dig redo för en kväll med höga toner! Det blir inte mer extravagant än detta, plats på scen för 'Sivandivan'!

Dokumentärfilm 10 april 2019 Lilla Scenen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
Under fem kvällar i vår hör vi fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Estradpoesi 10 apr, 2 maj 2019 Foajén

Fri entré
Ett poetiskt, rörelsebaserat och humoristiskt scenverk om konstnären Frida Kahlo
Frieda x 3 är baserad på Frida Kahlos brev och konst. Om att leva med kronisk smärta och ofrivillig barnlöshet, om dödens närhet och sprudlande livsglädje. Ett vackert, smärtsamt och visuellt scenverk om en av historiens största konstnärer, ett fritt porträtt av Frida Kahlo; personen och konsten.

Gästspel 12-13 april 2019 Lilla Scenen 

av Osynliga Teatern
En föreställning om konfrontationen mellan liv och död
I den dokumentära föreställningen "Slutet" får du följa med in i livets slutskede. Osynliga teatern bjuder in till en hemlig plats där du tillsammans med ett slutet sällskap kommer få ta del av ett kollage av röster om relationen till döden. / "eftertänksamt och värdigt" Aftonbladet /

Spelas 25, 26, 27 april 2019 Foajén / Lilla Scenen / annat rum

Malande frijazzrock med tyngd, skärpa och energi.
Med en stabil rytmsektion i Andreas Werliin på trummor och bassisten Johan Berthling kan Mats Gustafsson fritt röra sig mellan melodi och improvisation på saxofon och elektronik. Sättningen är unik. Soundet är unikt. Energin är unik.

Konsert 26 april 2019 Foajén

Fri entré
Releasekonsert för genreöverskridande albumet ”OCEANS”
”OCEANS”. Här möts experimentell pop, elektronika, improvisation, jazz, och noise på ett naturligt och organiskt sätt. Det är musik där det söndriga möter det vackra, akustiskt möter elektroniskt.

Konsert 2 maj 2019 Lilla Scenen

Fri entré
På besök: Malmö inre. En minibuss, fyra bokstavskombinationer och en nyupptäckt rytm.
Malmö Inre är ett skivbolag, konstprojekt och tillstånd med folk som hittats i massa fina projekt i södern. I kväll får vi möta dom i olika skepnader. En ren inspiration helt enkelt.

Konsert 3 maj 2019 Lilla Scenen 

Skivrelease och konsert där världen möter musiker via projiceringar.
Nils Berg Cinemascope är tre musiker och en projektor. Gäster från hela världen projiceras på duken bakom bandet. Extravaganza-release-konsert med gästartister och färgsprak utlovas!

Konsert 4 maj 2019 Lilla Scenen

med Danskompaniet Spinn
Förbjudna kroppar och rörelser i kjol
Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. "Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.” – Carl Olof Berg, koreograf

Dansgästspel 10-11 maj 2019 Stora Scenen

Maxad kväll med tre akter med djup historik.
Minifestival där uråldrig musik från de marockanska bergen möter brittisk, stilbildande legend och svensk, progressiv magi.

Minifestival 10 maj 2019 Foajén

Vårt spelår handlar om svåra saker som galenskap, ondska, hämnd, maktkamp och svartsjuka men även fake news, dödsskjutningar och total arrogans. Inte helt olikt det som sker utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2018/2019 på Folkteatern!

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2018/2019 i Foajén & Baren

Filtrering
lör
23
mar
15:00
Lilla Scenen
lör
23
mar
19:00
Stora Scenen
tis
26
mar
18:30
Lilla Scenen
ons
27
mar
18:30
Lilla Scenen
ons
27
mar
19:30
Fri entré
tors
28
mar
18:30
Lilla Scenen
fre
29
mar
19:00
Stora Scenen
lör
30
mar
19:00
Stora Scenen
tors
04
apr
19:00
Stora Scenen
tors
04
apr
19:00
Lilla Scenen
fre
05
apr
19:00
Stora Scenen
fre
05
apr
19:00
Lilla Scenen
lör
06
apr
19:00
Stora Scenen
tis
09
apr
19:00
Lilla Scenen
ons
10
apr
18:30
Lilla Scenen
ons
10
apr
19:00
Fri entré
fre
12
apr
18:30
Lilla Scenen
fre
12
apr
19:00
Stora Scenen
lör
13
apr
15:00
Stora Scenen
lör
13
apr
18:30
Lilla Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär