På scen

av Manda Stenström fritt efter en bok av Jenny Jägerfeld
En story som måste skrivas.
Penny har slagit igenom stort med sin debutroman. Nu ska hon bara skriva en lika bra bok igen. Men istället fastnar hon i en vansinnesresa med Youtube-stjärnan Lola. Penny vet inte längre vem hon är – bara att hon måste hitta en story. Kosta vad det kosta vill. "underhållande och äckligt samtida" DN

Spelas till 9 december 2020 Lilla Scenen

av Malin Axelsson, fritt efter Rachilde
Konst värd att döda för.
När den otroligt uttråkade adelskvinnan Raoule träffar den unge Jaques kan hon inte hålla sig från att förvandla honom till ett livs levande konstverk. Och när hon väl börjar finns det inget slut. Välkommen in i Monsieur Venus värld. Här styr begäret och kreativiteten helt utan hämningar.

Urpremiär 28 november 2020 Stora Scenen

Så här besöker du Folkteatern under coronapandemin
Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse. Folkteatern följer direktiven för att minska smittspridningen av covid-19 och reglerar alla delar av verksamheten efter detta. Läs mer om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin!
Publiksamtal med Lydia Sandgren apropå ”Blixtra, spraka, blända!”
Idén om kreativitet och skapande har nog gäckat de flesta konstnärer. Som samtalsgäst till regissören Emma Roswall och skådespelaren Emma Österlöf möter vi denna kväll psykologen och författaren Lydia Sandgren. Hennes debutroman ”Samlade verk” värkte fram under ett decennium.

Publiksamtal 3 november 2020 Lilla Scenen

Smygtitta på Monsieur Venus innan premiär!
Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiären av Monsieur Venus. Missa inte en exklusiv inblick i den konstnärliga processen. På nattrepet flyttar dessutom baren in till scenen!

Öppna rep 7, 11 nov och nattrep 13 nov 2020 Stora Scenen

Fri entré
Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela. Vi kommer att möta vår publik på alla de sätt vi kan och vi kommer att gestalta berättelser. Sorgliga, humoristiska, mörka, romantiska, konstiga berättelser om vad det innebär att vara människa.

Spelåret 2020/2021 på Folkteatern

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam.
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren.

Estradpoesi 28 okt, 25 nov, 16 dec 2020 Foajén / Lilla Scenen

Releasekonsert: Sånger att brinna till
Jonathan Hilli är en prisbelönt finlandssvensk sångare, gitarrist och låtskrivare. Expressionist, målare i ord och toner. Hans sånger kännetecknas av tätt vävda textrader och uttrycksfulla arrangemang.

Konsert 6 november 2020 Lilla Scenen

Gustafsson Soovik / Wättring / Svensson / Nilsson
Klangfulla möten
Klubb Kom In lyser återigen upp höstmörkret. Denna glittrande premiärkväll bjuder på improvisationsfest; fyra hyllade musiker som inte spelar ihop till vardags möts i musiken och improvisera över olika teman. På scen: Jenny Gustafsson Soovik, Malin Wättring, Harald Svensson och Cornelia Nilsson.

Konsert 7 november 2020 Lilla Scenen

Konstnärssnack med Caroline Mårtensson, Thomas Laurien & Theo Ågren
Mixed Minds är en mötesplats och ett mingel för konstnärer, kreatörer och kulturarbetare. Kom och fika, diskutera, dras med i samtal, få inspiration och kanske träffa nya kollegor!

Konstnärssnack 10 november 2020 Lilla Scenen

Två intima spelningar i Foajén
I år är det femton år sedan debutalbumet ”Look! It's El Perro del Mar!” släpptes, vilket kommer att firas med en serie intima spelningar under hösten. Konserterna kommer att ta fasta på materialet från albumet och utforska hur de kan låta i en modern kontext. En unik upplevelse som inte bör missas.

Konsert 12 november 2020 Foajén

En konsert som skakar liv i alla dina sinnen
Oljud, punk, rock och en släng av dödsmetall. Teaterprojektet Don Quijotes musikaliska följeslagare Cecilia Nordlund (gitarr/sång) och Lotta Wenglén (bas/sång) utgör tillsammans med sin vapendragare Carolina Carlbom (trummor) Det Döda Köttet.

Konsert 14 november 2020 Lilla Scenen

med Don Gnu
En tragikomisk föreställning om konsten att misslyckas.
Äntligen kommer det hyllade danska gästspelet till Sverige! En intim, underhållande och uttrycksfull föreställning där dans, video, musik och publikinteraktion samspelar.

Gästspel 18-19 november 2020 Lilla Scenen.

Ny konst vid toaletterna och på Folk
Folks och Folkteaterns toalettutrymmen fått sig en rejäl makeover. Konstnären Ekta har gett varje bås ett unikt utseende efter en gemensam färgpalett. Han kallar själv utsmyckningen ”ett genomarbetat slarv” och har inspirerats av lappteknik. I höst kommer konst av Ekta även att sitta uppe på Folk.

Se Ektas konstverk de dagar vi har öppet

Fri entré
"Samlade djur"
Hösten 2020 har konstnären Mikel Nilsson fått fria händer i foajén in mot Lilla Scenen. Resultatet, väggmålningen ”Samlade djur”, finns att beskåda hela säsongen. Motiven, de instängda, söta djuren, är ett tema Mikel Nilsson sysslat med tidigare.

Konst av Mikel Nilsson i Foajén vid Lilla Scenen

Fri entré
av PotatoPotato Scenkonst
Där vetenskapen slutar börjar metafysiken, där mödravårdscentralen slutar börjar Rosemarys Babyshower. En filosofisk föreställning om att bära och föda barn. PotatoPotato Scenkonst är ett ständigt utmanande, experimentellt scenkonstkollektiv baserat i Malmö och Stockholm.

Gästspel 2-3 december 2020 Lilla Scenen

Teg Publishing firar 10 år med litterära salonger.
Lägg dig ner. Låt tankarna vandra bort eller somna helt till ett framträdande om tillståndet mellan dröm och vakenhet. Verket består av improvisatorisk pianomusik och liveteckning som projiceras i rummet.

Musik + liveteckning 11 december 2020 Lilla Scenen

Releasekonsert: ”Basement music”
Rytmiskt kantig och melodiskt vild musik som töjer och tänjer i sig själv, är fylld av harmoniska spänningar och samtidigt vacker. Viktor Skokic sextett skivdebuterade våren 2020 på det alltid lika intressanta Jazzland Records (NO). Nu ska det firas!

Konsert 19 december 2020 Lilla Scenen

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Fem kvällar i höst förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Filmvisning 1, 8 sep och 13, 20, 27 okt Lilla Scenen

En serie digitala scener som speglar tillståndet i världen just precis nu.
Urgent Drama är en akutinsats. Lika snabbt som viruset sprider sig, ville vi fånga den nya situationen världen genomlever. Vi samlade in ett tjugotal korta scener från dramatiker över hela världen. / "Jag blir riktigt upprymd av ”Urgent drama” ... jag blir brydd, road och överraskad." Expressen

Se scenerna när och var du vill via Fjärde Scenen

Fri entré
av August Strindberg
Inte som verkligheten. Mer än verkligheten.
Välkommen till Strindbergs drömspel. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på, är att det är synd om människorna.

Premiär 20 februari 2021 Stora Scenen

av Alejandro Leiva Wenger
Hemligheterna får liv när vi dör.
Klaras pappa har nyligen dött i en fruktansvärd sjukdom. Risken är 50/50 att hon själv har den. Nu vill hon bara flytta hem till sin mamma igen, men då vill mamma Yvonne inte ha henne där. Varför inte? Det verkar som om pappa har lämnat betydligt mer efter sig än en obotlig sjukdom.

Spelas 21 april – 21 maj 2021 Stora Scenen

av Valerie Solanas
Scum-manifestet är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Det här är inte ”stor konst”, ”djupa grejer” eller att ”sluka kultur”. Det här är en ”ishacka i patriarkatets arsle”. Orden är Valerie Solanas egna. Kom an bara.

Premiär våren 2021 Lilla Scenen

Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag?
Johannes Anyurus Augustprisbelönade science fiction-thriller iscensatt av Unga Klaras Farnaz Arbabi.
”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” gestaltar den rädsla som många känner för växande populism och extremism. Det är en högaktuell berättelse om nationalism, rädsla och radikalisering.

Gästspel 9-10 mars 2021 Stora Scenen

Folkdans som du aldrig upplevt den förut
Solitude är ett verk som berör konflikten mellan kollektiv och individ i ett samhälle där människan uppmanas till oberoende men samtidigt går under av ensamhet. Med puls och rytm som drivkraft skapar fyra dansare samt två folkmusiker en föreställning med både groove och vibration.

Gästspel september 2021 Lilla Scenen

av Jens Ohlin
Det farligaste som finns är att säga sanningen.
Det är med stor glädje vi nu kan meddela att succéföreställningen ”Misantroperna” av Jens Ohlin kommer att ha nypremiär på Stora Scenen hösten 2021 - med biljettsläpp inom kort! Folkteatern ställde in flera föreställningar av Misantroperna våren 2020 pga risken för smittspridning av covid-19.

Nypremiär 28 augusti 2021 Stora Scenen

av Charlie Chaplin i en fri bearbetning av Erik Holmström
"Moderna tider" blir en förtätad helaftonsföreställning med extra allt som kommer att kretsa kring synen på arbete, hur denna förändrats och hur detta påverkar våra liv och relationer. Med ohärmbar Erik Holmström-humor och helt utan dockor tar han sig nu an ett av filmhistoriens mest ikoniska verk.

Urpremiär våren 2022 Stora Scenen

En digital scen för konstnärliga experiment.
Fjärde Scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. En digital scen där vi producerar och beställer verk. Och en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer. Se alla verk på Fjärde Scenen - bara ett klick bort!

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Fri entré
Ett digitalt konstverk av Cha Blasco
Cha Blasco utforskar luftkvalitet och föroreningsindex i realtid. Datainformation omvandlas till ljud och musik och publiken får en interaktiv och känslomässig upplevelse av den luft vi andas. En webbplatsbaserad audiovisuell installation som visas på Fjärde Scenen.

Visas på Fjärde Scenen. Se och lyssna var du än är!

Fri entré
Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela 2020 i Foajén & Baren

Välj datum
tors
29
okt
19:30
fre
30
okt
19:30
tis
03
nov
18:30
ons
04
nov
19:30
tors
05
nov
19:30
fre
06
nov
19:30
Lilla Scenen
fre
06
nov
21:30
Lilla Scenen
lör
07
nov
13:00
Fri entré
lör
07
nov
19:30
Lilla Scenen
tis
10
nov
18:00
Lilla Scenen
ons
11
nov
18:30
Fri entré
ons
11
nov
19:30
tors
12
nov
19:00
tors
12
nov
21:00
fre
13
nov
22:00
Fri entré
lör
14
nov
21:00
Lilla Scenen
ons
18
nov
19:30
tors
19
nov
19:30
fre
20
nov
19:30
lör
21
nov
21:30
ons
25
nov
18:30
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär