På scen

av Olga Ravn
Går det att skriva sig ur en förlossningsdepression?
Från och med nu är det Annas arbete att vara mamma. Hon ska ha en moders naturliga omtänksamhet och instinkt men fortfarande vara självutvecklande, sensuell, vacker och djup. För att stå emot förlossningsdepressionen vänder sig Anna till litteraturen.

Sverigepremiär 23 oktober 2021 Lilla Scenen

Smygtitta innan premiär!
Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiär på Mitt arbete och Rövarna. Se ett öppet rep - eller ett nattrep med baren vid scenen.

Välkommen 23, 26, 29, 30 oktober 2021

Fri entré
Fritt efter Friedrich Schiller
Häng med in i kaosets dimma.
Om upprorets energi, om ideal, makthunger, rivalitet och gemenskap. Ta ett glas ihop med rövarbandet - baren står mitt på scenen - och lockas in i sagan.

Premiär 12 november 2021 Stora Scenen

Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint.
av August Strindberg
Hämt-teater levereras till ditt vardagsrum.
Vårens exklusiva succé, som spelades på hemlig lokal för endast fyra i publiken, återuppstår i ny kostym och levereras hem till publiken på begäran och skapar tillgänglighet på helt nya nivåer.

Spelas hösten 2021

 

Din digitala salong för global scenkonst.
Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Möt konstnärer, aktivister, musiker, dramatiker, filmskapare och pionjärer från hela världen, i en ny dimension av internationell scenkonst.

Fjärde Scenen – bara ett klick bort. Alltid öppet.

 

Fri entré
Folkteatern 2021/2022
Allt som var självklart sattes på paus. Allt detta som ersatts med distans, skydd och restriktioner. All denna längtan. Efter ett år som inget annat startar vi om. Det finns ett liv efter detta. Och det börjar nu. Välkommen tillbaka!
Konsert
Anders Boson Jazz Ensemble är namnet på sångaren och trumpetaren Anders Bosons sprillans nya grupp. En pianotrio plus tre blåsare. Själfullt, melodiskt och vackert.

Konsert 14 oktober 2021 Foajén

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter och författare. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren. Konferencier: Olivia Bergdahl

Spoken Word + Öppen scen 29 september, 20 oktober, 15 december 2021

Fri entré
En kabaret, en begravningsplats, en cirkus, en godnattvisa.
Beloveds är septetten som med stökiga instrumentlådor spelar underbara och fula toner. De kollektiva arrangemangen av svensk, rysk, palestinsk och amerikansk poesi presenterar musikaliska berättelser med spår av Liberation Music Orchestra, Victor Jara, Kurt Weill och Robert Wyatt.

Konsert 21 oktober 2021 Foajén

Konsert
BADA hämtar ljud och inspiration från många, ibland motstridiga, håll: drone, dissonanser från piporglar, stamrytmer, obskyra slidegitarrer och distade basar. Utifrån dessa olika källor kan den kreativa processen fortsätta att konstant mutera.

Konsert 30 oktober 2021 Foajén

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Fyra kvällar i höst förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Filmvisning 31 augusti, 7 september, 28 september, 4 november Lilla Scenen/Foajén

Konsert
Lägg dig ner. Låt tankarna vandra bort eller somna helt till ett framträdande om tillståndet mellan dröm och vakenhet. Verket består av pianomusik och liveteckning som projiceras i hela rummet.

Konsert 5 november 2021 Lilla Scenen.

I samarbete med Clandestino Festival.
Etran de L’Aïr: Med repetitiva rytmer och slingriga gitarrer har tuaregrocken, eller ökenbluesen, blivit ett älskat fenomen över snart sagt hela världen. Kiko Dinucci: En avskalad men intensiv samling låtar med körer och sambarytmer, inspelade med analog värme som påminner om 70-talets tropicali.

Konsert 6 november 2021 Foajén

Konsert
Avalanche Kaito bär en uråldrig musikalisk tradition som de blandar med en vild experimentlust, energi, puls, fest och energi som kommer få Foajéscenen att explodera!

Konsert 13 november 2021 Foajén

Fri entré
Konsert
Nu släpper Old Time Relijun nytt album i början av november. Musik fylld av outtröttlig energi, råa och lösa rytmer, djupa texter och en skarpt egen identitet. Öppnar kvällen gör den spanske gitarristen Victor Herrero, med musik grundad i den andalusiska folkmusiktraditionen.

Konsert 16 november 2021 Foajén.

Konsert
Vanligt Folk består av trumslagaren Jonas Abrahamsson, sångaren och röstmanipulatören Carl I Carlsson samt David Sundqvist på synthar, percussion och effekter. I kväll kommenteras Black Friday, dagen till ära, och en ny kassett släpps!

Konsert 26 november 2021 Foajén

Fri entré
Jubileumskonsert på Stora Scenen
I samband med 25-årsfirandet släpps en jubileumsskiva med både nytt och omarbetat gammalt material. Första singeln ute den 26 november. Detta kommer bli en kväll utöver det vanliga, inramad av "Rövarnas" fantastiska dekor och där New Tide Orquesta ger allt och lite till.

Konsert 27 november 2021 Stora Scenen

Konsert
Kristina Issas musik handlar om uppbrott, utanförskap och längtan till något nytt. Med hjälp av stora synthar, bombastiska trummor och stor röst så berättar Kristina om historier från sig själv och andra!

Konsert 9 december 2021 Lilla Scenen.

Konsert i scenografin på Stora Scenen
Träden spelar en tidlös, organisk musik som kommer ur ett fritt skapande. En urkraft. Denna kväll bjuder de på en storslagen spelning hos Folkteatern på Stora Scenen. Under denna kväll förvandlas det som annars är scenografin till pjäsen Rövarna, till en musikscen utöver det vanliga.

Konsert 11 december 2021 Stora Scenen

av Charlie Chaplin i en fri bearbetning av Erik Holmström
Ta en powerwalk på löpande bandet
"Moderna tider" blir en förtätad helaftonsföreställning med extra allt som kommer att kretsa kring synen på arbete, hur denna förändrats och hur detta påverkar våra liv och relationer. Med ohärmbar Erik Holmström-humor och helt utan dockor tar han sig nu an ett av filmhistoriens mest ikoniska verk.

Urpremiär 26 februari 2022 Stora Scenen

av Guillermo Calderón
Vad hände med Palmes dröm om Sverige?
Personliga paradoxer och sociala dilemman avhandlas oemotståndligt i denna pulserande, surrealistiska föreställning. Fyra vänner, barn till exilchilenare, spekulerar vilt kring vad Olof Palme skulle tyckt om Sverige idag.

Göteborgspremiär 11 mars 2022 Lilla Scenen

 

av Valerie Solanas
Scum-manifestet är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Det här är inte ”stor konst”, ”djupa grejer” eller att ”sluka kultur”. Det här är en ”ishacka i patriarkatets arsle”. Orden är Valerie Solanas egna. Kom an bara.

Nypremiär våren 2022

Folkdans som du aldrig upplevt den förut
Solitude är ett verk som berör konflikten mellan kollektiv och individ i ett samhälle där människan uppmanas till oberoende men samtidigt går under av ensamhet. Med puls och rytm som drivkraft skapar fyra dansare samt två folkmusiker en föreställning med både groove och vibration.

Gästspel 22–23 april 2022 Lilla Scenen

av August Strindberg
Inte som verkligheten. Mer än verkligheten.
Välkommen till Strindbergs drömspel. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på, är att det är synd om människorna.

Premiär under 2023

En serie digitala scener som speglar tillståndet i världen just precis nu.
Urgent Drama är en akutinsats. Lika snabbt som viruset sprider sig, ville vi fånga den nya situationen världen genomlever. Vi samlade in ett tjugotal korta scener från dramatiker över hela världen. / "Jag blir riktigt upprymd av ”Urgent drama” ... jag blir brydd, road och överraskad." Expressen

Se scenerna när och var du vill via Fjärde Scenen

Fri entré
Ny konst vid toaletterna och på Folk
Folks och Folkteaterns toalettutrymmen fått sig en rejäl makeover. Konstnären Ekta har gett varje bås ett unikt utseende efter en gemensam färgpalett. Han kallar själv utsmyckningen ”ett genomarbetat slarv” och har inspirerats av lappteknik. I höst kommer konst av Ekta även att sitta uppe på Folk.

Se Ektas konstverk de dagar vi har öppet

Fri entré
"Samlade djur"
Hösten 2020 har konstnären Mikel Nilsson fått fria händer i foajén in mot Lilla Scenen. Resultatet, väggmålningen ”Samlade djur”, finns att beskåda hela säsongen. Motiven, de instängda, söta djuren, är ett tema Mikel Nilsson sysslat med tidigare.

Konst av Mikel Nilsson i Foajén vid Lilla Scenen

Fri entré
Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela året i Foajén och baren

Välj datum
ons
20
okt
18:30
Fri entré
tors
21
okt
20:30
Foajén
lör
23
okt
13:00
Stora Scenen
Fri entré
lör
23
okt
18:30
Lilla Scenen
tis
26
okt
18:00
Stora Scenen
Fri entré
ons
27
okt
18:30
Lilla Scenen
tors
28
okt
18:30
Lilla Scenen
fre
29
okt
18:30
Lilla Scenen
fre
29
okt
22:00
Stora Scenen
Fri entré
lör
30
okt
13:00
Stora Scenen
Fri entré
lör
30
okt
18:30
Lilla Scenen
lör
30
okt
21:00
tis
02
nov
18:30
Lilla Scenen
ons
03
nov
18:30
Lilla Scenen
tors
04
nov
19:00
tis
09
nov
18:30
Lilla Scenen
ons
10
nov
18:30
Lilla Scenen
tors
11
nov
18:30
Lilla Scenen
fre
12
nov
19:00
Stora Scenen

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär