På scen

av August Strindberg
Social distans på nära håll.
Vad händer bakom alla stängda ytterdörrar under karantänen? Isolerade i sitt hem genomlider vårt par sitt förgiftade äktenskap. Som en fluga på väggen tillåts du som publik, på säkert avstånd, att komma närmare än någonsin tidigare. ”svårslaget och enastående” DN

Spelas till 4 juni 2021 på hemlig spelplats

Liveteater i realtid – från en soffa till en annan.
Folkteaterns skådespelare bjuder nu in till träffar hemma hos sig själva. Vi har byggt en digital jukebox fullmatad med noveller, poesi, essäer och dramatik. Du väljer själv vilken text du önskar att skådespelarna spelar upp – live och direkt för dig.

Spelas hela våren 2021 

av Alejandro Leiva Wenger
Hemligheterna får liv när vi dör.
Klaras pappa har nyligen dött i en fruktansvärd sjukdom. Risken är 50/50 att hon själv har den. Nu vill hon bara flytta hem till sin mamma igen, men då vill mamma inte ha henne där. Varför inte? Det verkar som om pappa lämnat betydligt mer efter sig än en obotlig sjukdom. "seriöst underhållande" SR

Spelas till 21 maj 2021 Stora Scenen

I samband med Scenkonstbiennalen 2021 kan man uppleva en tillbakablick på riddaräventyret – Don Quijote: Into the Web – i en virtuell verklighet! Folkteatern arrangerar även två samtal: ”Viruset vs scenkonsten” med Frida Röhl och Mattias Andersson samt ett föreställningssamtal kring Don Quijote.

Scenkonstbiennalen 18-21 maj 2021

Dokumentärfilm i världsklass
Filmvisning i extra exklusiv inramning denna säsong. Se de hetaste dokumentärerna från hela världen i bjussig kafésittning, med max åtta personer i publiken. Fyra kvällar i vår förvandlas Lilla Scenen till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i lyxförpackning!

Filmvisning 9, 16, 23 april och 7 maj 2021 Lilla Scenen.

Folkteatern öppnar försiktigt upp för verksamhet igen
Från och med 9 april öppnar Folkteatern försiktigt upp för verksamhet igen. Utvalda föreställningar och andra arrangemang kommer att genomföras för en publik på upp till åtta personer. Vi längtar – snart blommar det på Järntorget igen!

Från och med 9 april 2021

Din digitala salong för global scenkonst.
Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Möt konstnärer, aktivister, musiker, dramatiker, filmskapare och pionjärer från hela världen, i en ny dimension av internationell scenkonst.

Fjärde Scenen – bara ett klick bort. Alltid öppet.

Fri entré
En serie digitala scener som speglar tillståndet i världen just precis nu.
Urgent Drama är en akutinsats. Lika snabbt som viruset sprider sig, ville vi fånga den nya situationen världen genomlever. Vi samlade in ett tjugotal korta scener från dramatiker över hela världen. / "Jag blir riktigt upprymd av ”Urgent drama” ... jag blir brydd, road och överraskad." Expressen

Se scenerna när och var du vill via Fjärde Scenen

Fri entré
av Jens Ohlin
Det farligaste som finns är att säga sanningen.
Det är med stor glädje vi nu kan meddela att succéföreställningen ”Misantroperna” av Jens Ohlin kommer att ha nypremiär på Stora Scenen hösten 2021 - med biljettsläpp inom kort! Folkteatern ställde in flera föreställningar av Misantroperna våren 2020 pga risken för smittspridning av covid-19.

Nypremiär 28 augusti 2021 Stora Scenen

av Charlie Chaplin i en fri bearbetning av Erik Holmström
"Moderna tider" blir en förtätad helaftonsföreställning med extra allt som kommer att kretsa kring synen på arbete, hur denna förändrats och hur detta påverkar våra liv och relationer. Med ohärmbar Erik Holmström-humor och helt utan dockor tar han sig nu an ett av filmhistoriens mest ikoniska verk.

Urpremiär våren 2022 Stora Scenen

av Malin Axelsson, fritt efter Rachilde
Konst värd att döda för.
När den otroligt uttråkade adelskvinnan Raoule träffar den unge Jaques kan hon inte hålla sig från att förvandla honom till ett livs levande konstverk. Och när hon väl börjar finns det inget slut. Välkommen in i Monsieur Venus värld. Här styr begäret och kreativiteten helt utan hämningar.
av Valerie Solanas
Scum-manifestet är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Det här är inte ”stor konst”, ”djupa grejer” eller att ”sluka kultur”. Det här är en ”ishacka i patriarkatets arsle”. Orden är Valerie Solanas egna. Kom an bara.

Nypremiär framflyttad tills vidare. Håll utkik efter mer info!

av August Strindberg
Inte som verkligheten. Mer än verkligheten.
Välkommen till Strindbergs drömspel. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på, är att det är synd om människorna.

Premiär under 2023

Ny konst vid toaletterna och på Folk
Folks och Folkteaterns toalettutrymmen fått sig en rejäl makeover. Konstnären Ekta har gett varje bås ett unikt utseende efter en gemensam färgpalett. Han kallar själv utsmyckningen ”ett genomarbetat slarv” och har inspirerats av lappteknik. I höst kommer konst av Ekta även att sitta uppe på Folk.

Se Ektas konstverk de dagar vi har öppet

Fri entré
"Samlade djur"
Hösten 2020 har konstnären Mikel Nilsson fått fria händer i foajén in mot Lilla Scenen. Resultatet, väggmålningen ”Samlade djur”, finns att beskåda hela säsongen. Motiven, de instängda, söta djuren, är ett tema Mikel Nilsson sysslat med tidigare.

Konst av Mikel Nilsson i Foajén vid Lilla Scenen

Fri entré
Folkdans som du aldrig upplevt den förut
Solitude är ett verk som berör konflikten mellan kollektiv och individ i ett samhälle där människan uppmanas till oberoende men samtidigt går under av ensamhet. Med puls och rytm som drivkraft skapar fyra dansare samt två folkmusiker en föreställning med både groove och vibration.

Gästspel september 2021 Lilla Scenen

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela året i Foajén och baren

Välj datum
fre
07
maj
16:00
Annan
fre
07
maj
18:00
Annan
fre
07
maj
18:30
Stora Scenen
fre
07
maj
18:30
Lilla Scenen
fre
07
maj
19:30
lör
08
maj
14:00
Annan
lör
08
maj
16:00
Annan
lör
08
maj
18:00
Annan
lör
08
maj
18:30
Stora Scenen
lör
08
maj
19:30
lör
08
maj
20:00
Annan
tis
11
maj
18:30
Stora Scenen
ons
12
maj
14:00
Annan
ons
12
maj
16:00
Annan
ons
12
maj
18:00
Annan
ons
12
maj
18:30
Stora Scenen
ons
12
maj
19:30
ons
12
maj
20:00
Annan
fre
14
maj
16:00
Annan
fre
14
maj
18:00
Annan
fre
14
maj
18:30
Stora Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär