På scen

av William Shakespeare
Om du kunde vrida tillbaka tiden, vad hade du gjort ogjort?
Det här är sagan om Kung Leontes som hade allt. Men som kastade bort allt när svartsjukan skurit honom rakt itu. Och det går ju inte att klyva tiden och vrida tillbaka klockan, eller hur? / "tät och spänstig uppsättning" "roligt och lysande exempel på människans drömmar och tillkortakommanden" GP

SISTA CHANSEN: 17, 18, 19 januari 2019 Stora Scenen

av Charlotte Brontë
Är du galen kvinna?
Jane är galen som drömmer. Bertha är galen och inspärrad på vinden. Charlotte Brontë var rasande galen när hon skrev. Och nu krockar hennes klassiska text med Tone Schunnessons galna penna. Fundera inte på om du ska köpa biljett, bara köp biljett, köper du inte biljett är du galen.

Premiär 2 mars 2019 Stora Scenen

Våra barn skjuter ihjäl varandra.
"Klipp han" är en inblick rakt in i verkligheten, i dödsskjutningarna som drabbar unga i landets utsatta områden. Hör berättelserna från de som är inblandade i skjutningarna. Hur blir man den som tar upp en pistol och skjuter ett barn i huvudet? / "djupt gripande" Kristianstadsbladet

Göteborgspremiär 15 mars 2019 Lilla Scenen

av Kristian Hallberg
Ryktet hinner alltid ikapp dig.
Det spelar ingen roll hur mycket du anstränger dig och anpassar dig. Om du är en del av utanförskapet hinner ryktet alltid ikapp dig. Det här är tredje och sista delen i Kristian Hallbergs trilogi om identitet. Du är välkommen på radioteater och filmkonst. Försök passa in.

Urpremiär 3 februari 2019. Spelas i Göteborg och VG-regionen.

En digital scen för konstnärliga experiment
Den här scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. Och också en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer som inte kan uppföra sina verk i den verkliga världen. Fjärde Scenen är bara ett klick bort.

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

Förbjudna kroppar och rörelser i kjol med Danskompaniet Spinn
Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. "Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.” – Carl Olof Berg, koreograf

Dansgästspel 10-11 maj 2019 Stora Scenen

Succén fortsätter ...
Boka din AW-grupp och få bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning! Ta med vänner, kollegor eller familj på teater-afterwork till Dogville eller En vintersaga.

Våren 2019 i Foajén 

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Här trängs teater, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, samtal, diskussioner, performance och dans. I vår: Doc Lounge, Nationalsången, Spoken Word , Mariam the Believer, Nationalparken, Frieda x 3 och mycket, mycket mer.

Lilla Scenen våren 2019

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
Under fem kvällar i vår hör vi fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

Estradpoesi 22 jan, 20 feb, 20 mar, 10 apr, 2 maj 2019 Foajén

Fri entré
Yvig, känslofylld jazz möter djupgående ambient noise.
Grand Finale är den göteborgska trumslagaren William Sooviks hjärtebarn. På senhösten 2017 frågade han om några av hans finaste musikervänner ville spela ett par av hans låtar. Nebulosa bjuder på atmosfäriska improvisationer och kaotiska oljud från Joel Fabianssons ensamma elgitarr.

Konsert 1 februari 2019 Lilla Scenen

Konsert + liveexperiment + samtal
Vetenskap möter musik och konst. Jean-Louis Huhta (modularsynt), Per Hüttner (EEG-performer) och Robert Oostenveld (EEG-controller) skapar tillsammans ett verk med fokus på feedback mellan ljud, ljus och de hjärnvågor som de mäter under performancen.

Performance 2 februari 2019 Lilla Scenen

av Eija Hetekivi Olsson
En monolog om klass och en fars kamp för sitt barn
En monolog med Zardasht Rad om det största som finns. Kärleken till sitt barn. Ett gästspel från Teatern under bron, en ny spännande teatergrupp som arbetar med dagsaktuell svensk dramatik. Manus av Augustprisnominerade Eija Hetekivi Olsson. / ”ett starkt, svart drama” SvD

Gästspel 8-9 februari 2019 Lilla Scenen

En festival för kreativ musik med en förkärlek för det experimentella och visionära
Edition är en festival i Stockholm och Tokyo som denna kväll gör en exklusiv version i Göteborg. På scen står två av den elektroniska musikscenens absolut intressantaste namn.

Konsert 13 februari 2019 Lilla Scenen

Medveten pop som vidrör jazz och experimentella uttryck
Mariam the Believer vågar och berör. Som the Believer är hon en artist med stort hjärta, eftertänksamhet, och som behandlar personliga ämnen lika gärna som världsliga. Mariam är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i storbandsjazzexplosionen FIRE! Orchestra.

Konsert 14 februari 2019 Lilla Scenen

med Sabina Wärme från Systraskap
Det här är varken ett band, en föreställning eller en performanceakt. Samtidigt är det allt det där. Det är en värld full av pumpande bas, lesbiska kärleksförklaringar, strobbande lampor, ångest och flirtig stämning. These Heavy Clouds gör musik som passar in överallt och ingenstans.

Konsert 16 februari 2019 Lilla Scenen

Jazzkonsert
Lina Nyberg är utan tvekan en av landets mest innovativa och kreativa jazzsångerskor. I 25 år har hon gått från klarhet till klarhet utan att tulla på sin integritet och stil. Denna kväll möter vi hennes band som består idel toppnamn ur den svenska jazzen.

Konsert 21 februari 2019 Foajén

av och med Malin Morgan
Om idiotin med intelligens ... inkl svaret på allt.
Är det för att vi är puckon som vi inte kan lösa våra problem? Nej, allt är hjärnans fel. En föreställning som inviger dig i de djupaste hemligheterna bakom de rysligaste konsekvenserna.

Gästspel 22-23 februari 2019 Lilla Scenen

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Fyra kvällar i vår förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Filmvisning våren 2019 Lilla Scenen

Releasekonsert med trumsynthduon SOLAR och djduon Lilium!
Nu, mindre än ett år efter att de öppnade dörren till det musikaliska universum som skulle komma att bli S O L A R, släpper de sitt debutalbum ”Things We Found, but Left Behind” på Rundgång Rekords och firar detta med en releasespelning!

Konsert 13 mars 2019 Foajén

Fri entré
Ett samtida drama inspirerat av vittnesmål från döva människor på flykt
Att lämna sitt hemland och sina rötter för att hitta ett nytt hem och bygga nya rötter är det svåraste en människa utsätts för. Hem handlar om verkliga människor och deras flyktberättelser i modern tid. Ett gästspel från Riksteatern.

Gästspel 4-5 april 2019 Lilla Scenen

Lockrop och lovsång från gänget bakom succéshowen Fäboland
Följ med in i de djupa skogarna, in i byalagsgubbarnas, skogsmaskinernas och de mjuka mossbäddarnas land. Och gammelskogen får agera metafor för mångfald: en hyllning till tusentals sätt att leva. Ett gästspel från Riksteatern.

Gästspel 9 april 2019 Lilla Scenen

Ett poetiskt, rörelsebaserat och humoristisk scenverk om konstnären Frida Kahlo
Frieda x 3 är baserad på Frida Kahlos brev och konst. Om att leva med kronisk smärta och ofrivillig barnlöshet, om dödens närhet och sprudlande livsglädje. Ett vackert, smärtsamt och visuellt scenverk om en av historiens största konstnärer, ett fritt porträtt av Frida Kahlo; personen och konsten.

Gästspel 12-13 april 2019 Lilla Scenen 

Vårt spelår handlar om svåra saker som galenskap, ondska, hämnd, maktkamp och svartsjuka men även fake news, dödsskjutningar och total arrogans. Inte helt olikt det som sker utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2018/2019 på Folkteatern!

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2018/2019 i Foajén & Baren

Roadtrip i regionen temabild
En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2019

Filtrering
tors
17
jan
19:00
Stora Scenen
fre
18
jan
19:00
Stora Scenen
lör
19
jan
18:00
Stora Scenen
tis
22
jan
19:00
Fri entré
lör
02
feb
18:30
fre
08
feb
18:30
Lilla Scenen
lör
09
feb
18:30
Lilla Scenen
tors
14
feb
19:30
lör
16
feb
19:30
Lilla Scenen
ons
20
feb
19:00
Fri entré
tors
21
feb
19:30
fre
22
feb
18:30
lör
23
feb
18:30
tis
26
feb
19:00
ons
27
feb
19:00
tors
28
feb
19:00
fre
01
mar
19:00
lör
02
mar
18:00
Stora Scenen
tis
05
mar
19:00
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär