På scen

av Lars von Trier
Är du tillräckligt arrogant för att förlåta?
Det här är historien om den lilla byn Dogville. Du vet, den där filmen som ser ut som en teater och som nu äntligen får leva ut i sitt rätta element. Den som handlar om Grace och hennes nåd. Vi har svårt att förlåta dig om du inte köper biljett. Missa inte vår Boka tidigt-rabatt på 30 %!

Sverigepremiär 29 september 2018 Stora Scenen

av William Shakespeare
Om du kunde vrida tillbaka tiden, vad hade du gjort ogjort?
Det här är sagan om Kung Leo som hade allt. Men som kastade bort allt när svartsjukan skurit honom rakt itu. Och det går ju inte att klyva tiden och vrida tillbaka klockan, eller hur? Eller? Köp biljett innan det är för sent.

Premiär 1 december 2018 Stora Scenen

En digital scen för konstnärliga experiment.
Den här scenen är en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. Och också en scen för de som inte har en fysisk scen, för aktivister och konstnärer som inte kan uppföra sina verk i den verkliga världen. Fjärde Scenen är bara ett klick bort.

En förlängning av våra fysiska scener. Välkommen in!

av Charlotte Brontë
Är du galen kvinna?
Jane är galen som drömmer. Bertha är galen och inspärrad på vinden. Charlotte Brontë var rasande galen när hon skrev. Och nu krockar hennes klassiska text med Tone Schunnessons galna penna. Fundera inte på om du ska köpa biljett, bara köp biljett, köper du inte biljett är du galen.

Premiär 2 mars 2019 Stora Scenen

Allt som blev kvar temabild
av och med Kardo Razzazi
Ett löfte som svek
En personlig monolog om att mista någon man älskar. Hur går man vidare när tomheten är allt som blir kvar? Möt en berättelse om första kärleken, första besvikelsen och en längtan om att slå sig fri. Möt Kardo. / ”en emotionell kraft som inte går att komma undan.” DN

Nypremiär 24 november 2018 Lilla Scenen

 

av Kristian Hallberg
Ryktet hinner alltid ikapp dig.
Det spelar ingen roll hur mycket du anstränger dig och anpassar dig. Om du är en del av utanförskapet hinner ryktet alltid ikapp dig. Det här är tredje och sista delen i Kristian Hallbergs trilogi om identitet. Du är välkommen på radioteater och filmkonst. Försök passa in.

Urpremiär januari 2019. Spelas i Göteborg och VG-regionen.

Våra barn skjuter ihjäl varandra.
"Klipp han" är en inblick rakt in i verkligheten, i dödsskjutningarna som drabbar unga i landets utsatta områden. Hör berättelserna från de som är inblandade i skjutningarna. Hur blir man den som tar upp en pistol och skjuter ett barn i huvudet?

Göteborgspremiär 15 mars 2019 Lilla Scenen

Ett rum med fokus på samtiden
Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs teater, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, samtal, diskussioner, performance och dans.

Lilla Scenen hösten 2018

Vårt spelår handlar om svåra saker som galenskap, ondska, hämnd, maktkamp och svartsjuka men även fake news, dödsskjutningar och total arrogans. Inte helt olikt det som sker utanför teaterns väggar alltså. Välkommen in!

Spelåret 2018/2019 på Folkteatern!

Succén fortsätter ...
Boka din AW-grupp med bubbel, läckra tilltugg, personlig introduktion och teaterföreställning för Dogville.

Hösten 2018 i spelperioden 3 – 27 oktober

I samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival
Var får kulturen plats och var förs det konstnärliga samtalet i en tid av kryssrutor, sponsorjakt och statistikfokus? Dueller, diskussioner och debatter mellan spännande konstnärer (Måns Lagerlöf, Frida Röhl, Wahid Setihesh, Anna Takanen, Ragna Wei) och politiker från hela landet och olika partier.

Debatter 25 augusti 2018 Stora Scenen

Smygtitta innan premiär!
Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiären av Dogville. Se ett öppet rep - eller kanske ett nattrep med baren vid scenen.

Öppna rep / Nattrep 5, 14, 15 september 2018 Fri entré 

Kom och häng i huvudet på Folkteatern 14-17 augusti
Folkteatern erbjuder skönt eftermiddagshäng klockan 14-18 under Kulturkalaset 14-17 augusti. Du kan också följa med in bakom kulisserna och få en rundtur in i teaterns hjärta. Fredag kväll blir det överraskningar. Kom, bara kom!

Teaterhäng & rundtur 14-17 augusti 2018 Foajén Fri entré

av och med Leif Elggren
It Is Said That No King Is A King When A Child Is Watching är ett performance som innehåller teman som Leif Elggren har arbetat med under hela sin karriär egentligen. Här finns mycket, men också litet beroende på vilken ingång man har och hur man väljer att möta verket.

Premiärvisning 25 maj 2018 Fjärde Scenen

av Christiane Jatahy
Göteborgs dans- och teaterfestival
Den brasilianska film- och teaterregissören Christiane Jatahy skapar ett scenverk som utmanar tid och rum, där filmteamet filmar och klipper i realtid. Baserad på Fröken Julie av August Strindberg

Gästspel 19-20 augusti 2018 Stora Scenen

av Marina Popovic och Freya Sif Hestnes
Göteborgs dans- och teaterfestival
Den brasilianska film- och teaterregissören Christiane Jatahy skapar ett scenverk som utmanar tid och rum, där filmteamet filmar och klipper i realtid. Baserad på Fröken Julie av August Strindberg

Gästspel 23 augusti 2018 Lilla Scenen

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.
Sex kvällar i höst förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Filmvisning hösten 2018 Lilla Scenen

Dylan Carlson är gitarristen och magikern som gått från att göra distad och fundamental grunge med bandet Earth till dagens esoteriska, monotona och undersökande musik som innehåller spår från såväl country som hans tidigare verk. Han är utan tvekan en av dagens viktigaste förnyare av rocken.

Konsert 6 september 2018 Foajén

av Amer Hlehel
Ett palestinskt gästspel
Den internationellt prisbelönade föreställningen Taha får Sverigepremiär när den gästar Folkteatern som en del av sin världsturné. Taha är baserad på historien om den hyllade palestinske poeten Taha Muhammad Ali.

Sverigepremiär 7 september 2018 Lilla Scenen

av Frida Selander
En musikalisk föreställning
Hon är som ingen annan, Frida Selander, med en röst lika förförisk som uppriktig. Utifrån nya skivan "När du går på känsla är du alltid i tid" gör Selander en musikaliskt avskalad föreställning, som ensam artist med sin gitarr på scenen, där hon tillåter sig själv att fördjupa berättandet.

Gästspel 13 september 2018 Lilla Scenen

Keiji Haino (JPN) + John Duncan (US) + Nadine Byrne + Leif Elggren
iDEAL firar 20 år som skivbolag, konsertarrangör och energigivare. Detta firas med fyra kraftfulla framträdanden på Lilla Scenen på Folkteatern, och med en mycket speciell gäst i form av den mytomspunne japanen Keiji Haino.

Konserter etc 15 september 2018 Lilla Scenen

av Joakim Rindå och Ninna Tersman
Varmt drama om nödvändigheten att inte lämna varandra ifred
Hur träffade du din bästa vän? Eivor och Abdu möts i ett snöfall. Hon ber honom lämna henne ifred. Det gör han inte. Ett varmt drama baserat på verkliga berättelser. Ett gästspel från Riksteatern.

Göteborgspremiär 2 oktober 2018 Lilla Scenen

Film och samtal med konstnären Roxy Farhat
I samband med Roxy Farhats och Anusha Caroline Anderssons performance Kroppsminnen/Body Memories på Lilla Scenen 13 oktober visas denna kväll ett retrospektiv med andra verk och filmer av Roxy Farhat. Dessutom hålls ett samtal om det nya verk som Roxy Farhat producerar för Fjärde Scenen.

Film och samtal 12 oktober 2018 Lilla Scenen

Ett performance av och med Roxy Farhat och Anusha Caroline Andersson
De minns situationer som satt fysiska såväl som psykiska spår. Kroppen minns det som sagts och det som gjorts. Kroppen förblir inte en stum bärare av minnen utan ges här möjlighet till uttryck.

Performance 13 oktober 2018 Lilla Scenen

Systrarna Subkhalakshmi och Sornalatha Akkarai är violinister och sångerskor som har nått en publik som är slagna av deras själfullhet i samspel med kunnighet och livlighet. Denna kväll möter man trumslagaren Bengt Berger som under årtionden varit en bro mellan svensk och indisk musik.

Konsert 17 oktober 2018 Foajén

av Astrid Menasanch Tobieson
En föreställning om misstänksamhet, rädsla och civilkurage.
Det skymmer. Ett nattåg går genom Europa. Alla passagerare är påväg åt samma håll. Men när natten närmar sig, tar deras resa plötsligt en ny riktning. Vad händer med människan vars världsbild styrs av misstänksamhet? Kritikerrosad i både Sverige och Spanien, nu kommer Nattpassage till Folkteatern!

Göteborgspremiär 19 oktober 2018 Lilla Scenen

Haley Fohr är Circuit des Yeux. Hennes musik spänner från indie och folk till lite mer experimentella prylar, alltid med hennes djupa och fängslande röst i centrum. Det handlar om en unik balans mellan det högst personliga och det universella.

Konsert 13 november 2018 Foajén

Ett scenkonstverk om vår rädsla för det främmande
Xenophobia är en fristående uppföljning av föreställningen Suffering av Alkemisterna, som spelades på Atalante 2017. Här fortsätter Alkemisterna sin undersökning av polariseringen i samhället genom fysisk teater, rörlig bild och nyskriven text.

Urpremiär 16 november 2018 Lilla Scenen

Roadtrip i regionen temabild
En serie pjäser av Kristian Hallberg
En serie pjäser som kommit till genom oväntade möten som är fristående men länkar till varandra. De har urpremiär på Folkteatern och gör sedan nedslag i regionen.

Tre urpremiärer under 2016-2019

Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och vegetariska matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under 2018 i Foajén / Baren

Filtrering
tis
14
aug
14:00
Fri entré
ons
15
aug
14:00
Fri entré
tors
16
aug
14:00
Fri entré
fre
17
aug
14:00
Fri entré
sön
19
aug
19:00
Stora Scenen
mån
20
aug
19:00
Stora Scenen
tors
23
aug
16:00
Lilla Scenen
tors
23
aug
19:00
Lilla Scenen
lör
25
aug
13:00
Fri entré
ons
05
sep
19:00
Fri entré
tors
06
sep
21:00
Foajén
fre
07
sep
18:30
Lilla Scenen
lör
08
sep
18:30
Lilla Scenen
tors
13
sep
18:30
fre
14
sep
22:00
Fri entré
lör
15
sep
13:00
Fri entré
lör
15
sep
19:00
Lilla Scenen
lör
29
sep
18:00
Stora Scenen
tis
02
okt
18:30
ons
03
okt
18:30
ons
03
okt
19:00
Stora Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär