På scen

av Valerie Solanas
SCUM-manifestet är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Det här är inte ”stor konst”, ”djupa grejer” eller att ”sluka kultur”. Det här är en ”ishacka i patriarkatets arsle”. Orden är Valerie Solanas egna. Kom an bara.

Spelas till 21 maj 2022 Stora Scenen

Ett uruppförande av en av Lars Noréns sista pjäser
En grupp människor, oklart hur många, står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på scenen. Det finns inga väggar som stänger in dem. De kan ändå inte ta sig därifrån, och vet inte heller varför de befinner sig där. Med den scenanvisningen inleds denna pjäs av Lars Norén.

Göteborgspremiär 27 augusti 2022 Stora Scenen

Din digitala salong för global scenkonst.
Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Möt konstnärer, aktivister, musiker, dramatiker, filmskapare och pionjärer från hela världen, i en ny dimension av internationell scenkonst.

Fjärde Scenen – bara ett klick bort. Alltid öppet.

 

 

Fri entré
Publiksamtal med Andrea Paddington Edwards
I samband med ”SCUM-manifestet” bjuder vi, under några av föreställningskvällarna, in publiken till ett eftersamtal där skådespelaren Andrea Paddington Edwards berättar mer om bakgrunden till föreställningen. Det finns även stor möjlighet för publiken att ställa frågor.

Publiksamtal 11 och 18 maj Stora Scenen

Fri entré
I samarbete med Göteborgs Poetry Slam
Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter och författare. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren. Konferencier: Olivia Bergdahl

Spoken Word + Öppen scen 23 mars, 18 maj 2022 Musikens hus

Fri entré
En monologföreställning om transpionjären Michael Dillon
En monologföreställning om transpionjären Michael Dillon. Den första transmannen som tog testosteron och gjorde en falloplastik operation för att transitionera. Scenkonstverket rör sig mellan teater och performance och tar med publiken på en inre resa där linjär tid och binära kön upplöses.

Gästspel 19-20 maj 2022 Lilla Scenen

Bokrelease med läsning, mingel och gäst-DJ
"Göra mig förtjänt" är Alice Dadgostars andra roman. Under kvällen blir det dessutom musik av två gästande DJ:s: Frida Jonasson och Sara Synneby.

Bokrelease 21 maj 2022 Foajén

Fri entré
Konsert
Walk Through Fire är en obönhörlig sorgesång till livet. Från debutskivans black metal-influerade mid-tempo doom, till den musikaliskt becksvarta Hope Is Misery. Walk Through Fires musik är en resa, den är tröst, den är katharsis. Inleder kvällen gör Incipientium.

Konsert 28 maj 2022 Lilla Scenen

 

Musik och poesi i Foajén
Creative point är ett treårigt kulturprojekt som vill skapa Sveriges mest tillgängliga och välkomnande kulturscen för arrangörer och publik. Den 31 maj gästas Foajéscenen av Creative point. Det blir releasefest, det blir poesi och det blir musik - det blir magiskt!

Konsert och poesi 31 maj 2022 Foajén

Fri entré
Konsert
Fire! Defeat blandar sextiotalets hoppingivande energijazz med sjuttiotalets tunga riffrock men med en fräsch blick in i framtid och med en fast fot i nutiden. Senaste konserten på Folkteatern sitter fortfarande kvar i oss som var där; tungt, högljutt och varmt.

Konsert 2 juni 2022 Foajén

Konsert
Ensemblen från Chicago leds av multiinstrumentalisten och kompositören Joshua Abrams. Musiken leds av en marockansk guembri, och det är nordafrikanska rytmer som lägger grunden för bandets långa kompositioner. Här finns också plats för nutida musik, frijazz, krautrock och dansant minimalism.

Konsert 18 juni 2022 Foajén

Fri entré
Servering FOLK på folkteatern
DJ's, livekonserter, filmvisningar, releasefester ...
FOLK - naturvinsbar och matsal - har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar mm.

Under hela året i Foajén och baren

En serie digitala scener som speglar tillståndet i världen 2020.
Urgent Drama är en akutinsats. Lika snabbt som viruset sprider sig, ville vi fånga den nya situationen världen genomlever. Vi samlade in ett tjugotal korta scener från dramatiker över hela världen. / "Jag blir riktigt upprymd av ”Urgent drama” ... jag blir brydd, road och överraskad." Expressen

Se scenerna när och var du vill via Fjärde Scenen

Fri entré
Folkteatern 2021/2022
Allt som var självklart sattes på paus. Allt detta som ersatts med distans, skydd och restriktioner. All denna längtan. Efter ett år som inget annat startar vi om. Det finns ett liv efter detta. Och det börjar nu. Välkommen tillbaka!
Vad gäller på Folkteatern?
Den 9 februari 2022 hävdes äntligen restriktionerna och vi kan återigen välkomna er, publiken, till fulla salonger utan avstånd! Detta innebär också att vaccinationsbevis inte längre krävs för att besöka Folkteatern. Er trygghet och upplevelse är av största vikt för oss.
av August Strindberg
Hämt-teater levererad till ditt vardagsrum
Vårens exklusiva succé, som spelades på hemlig lokal för endast fyra i publiken, återuppstår i ny kostym och levereras hem till publiken på begäran och skapar tillgänglighet på helt nya nivåer.

Återkommer hösten 2022. Håll utkik!

 

Välj datum
tis
31
maj
18:00
Fri entré
lör
18
jun
21:00
Fri entré
lör
27
aug
19:00
Stora Scenen
tis
30
aug
19:00
Stora Scenen
ons
31
aug
19:00
Stora Scenen
tors
01
sep
19:00
Stora Scenen
fre
02
sep
19:00
Stora Scenen
lör
03
sep
19:00
Stora Scenen
tis
06
sep
19:00
Stora Scenen
ons
07
sep
19:00
Stora Scenen
tors
08
sep
19:00
Stora Scenen
fre
09
sep
19:00
Stora Scenen
lör
10
sep
15:00
Stora Scenen
Filtrera / Äldre arkiv

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär