Maja Kall

Scenograf / Kostymdesigner

Maja utbildade sig till scenograf på Statens Scenekunstskole i Köpenhamn 2010-2014. Innan dess hade hon studerat konst och design på bland annat Östra Grevie folkhögskola.

Med en bakgrund av installationer och utställningar har Maja de senaste åren främst jobbat som scenograf och kostymdesigner. Hennes arbete har bland annat synts i Trollflöjten på Göteborgs stadsteater 2019, Vi som fick leva om våra liv på Backa teater / Dramaten 2019 och Färgen från yttre rymden på Backa teater 2021.

Tillsammans med regissören Erik Holmström har Maja tidigare satt upp föreställningen Mamman på Teater Tribunalen och Automata på Orionteatern. Automata, som gjordes i samarbete med Malmö Dockteater, var en föreställning helt utan skådespelare och klassisk dramaturgi. Istället stod Dror Feilers musik, maskinerna och den rörliga scenografin för dramat. Våren 2018 gjorde Maja scenografi, kostymdesign och dockor till Doktor Faustus här på Folkteatern. Maja var senast aktuell som scenograf i Jane Eyre. Maja var senast aktuell hösten 2019 i Doktor Faustus, där hon gjorde scenografi, kostymdesign och dockor.

Våren 2022 är Maja aktuell med scenografi och kostymdesign till Moderna tider.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär