Maja Kall

Scenograf / Kostymdesigner

Maja utbildade sig till scenograf på Statens Scenekunstskole i Köpenhamn 2010-2014. Innan dess hade hon studerat konst och design på bland annat Östra Grevie folkhögskola.

Med en bakgrund av installationer och utställningar har Maja de senaste åren främst jobbat som scenograf och kostymdesigner. Hennes arbete har bland annat synts i Duva (regi Emil Brulin) på UngaTur, Transalvation (av Bo Hagen Clausen och Christoffer Berdal) på Warehouse 9 och i slutproduktionen Titanic (regi Sara Cronberg) på Malmö teaterhögskola 2016.

Tillsammans med regissören Erik Holmström har Maja tidigare satt upp föreställningen Mamman på Teater Tribunalen och Automata på Orionteatern. Automata, som gjordes i samarbete med Malmö Dockteater, var en föreställning helt utan skådespelare och klassisk dramaturgi. Istället stod Dror Feilers musik, maskinerna och den rörliga scenografin för dramat. Våren 2018 gjorde Maja scenografi, kostymdesign och dockor till Doktor Faustus här på Folkteatern. Maja var senast aktuell som scenograf i Jane Eyre.

Maja har gjort scenografi, kostymdesign och dockor till Doktor Faustus, som hade nypremiär hösten 2019.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär