Dennis Sandin

Regissör

Dennis Sandin utbildade sig till skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö och utexaminerades 1998. Åren därefter var han engagerad vid Riksteatern, Teater 23, Helsingborgs Stadsteater och Angereds Nya Teater. Sedan dess har han främst regisserat, och ett fyrtiotal föreställningar har det blivit runt om i landet:

Mellan 2003 och 2007 var han en av de drivande krafterna bakom Teater Terrier i Malmö. Där regisserade han en rad uppmärksammade föreställningar, bland annat Jag skulle ha ropat för länge sen (Thaliapriset och uttagen till Svenska Teaterbiennalen 2003), Anders Carlssons Checkpoint (Nöjesguidens pris 2004) och Dennis Magnussons Drömmer om att dö (som en svensk med hög cred) (uttagen till Svenska Teaterbiennalen 2006).

Senare år har Dennis regisserat bland annat 7:3 Återbesöket, Tre systrar och Tolvskillingsoperan på Uppsala Stadsteater, Kung Markatta på Teater Västmanland, Sommarnattens leende på Malmö Opera samt Karriär och Yarden på Malmö Stadsteater.

Tillsammans med dramatikern Dennis Magnusson har han skapat många föreställningar, bland annat Kikkiland på Göteborgs Stadsteater, Dylansällskapet på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Den enfaldige mördaren på Helsingborgs Stadsteatersamt De sista trollen, Zlatans leende och Jenny from Hörby på Malmö Stadsteater. På Göteborgs Stadsteater har Dennis även regisseratLars Noréns Natten är dagens mor.

Nu är Dennis aktuell med En vintersaga på Folkteatern.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär