Mikael Svanevik

Kompositör

Kompositören, musikern och producenten Mikael Svanevik har under många år gjort musik och ljudmiljöer till ett flertal tv-, radio-, webb-, dans- och teaterproduktioner. Han har arbetat på exempelvis Dramaten, Dansens Hus, Scenario och stadsteatrarna i Göteborg, Helsingborg, Stockholm, Malmö och Uppsala. Första arbetet med regissören Dennis Sandin var med Den enfaldige mördaren på Helsingborgs Stadsteater 2012 och de har sedan dess samarbetat i ett flertal uppsättningar, däribland Natten är dagens mor på Göteborgs Stadsteater och Tre systrar på Uppsala Stadsteater.

Mikael Svanevik har också gjort musik och ljud till ett flertal tv-produktioner för SVT/UR, t ex K-special, Kobra och Babel, dokumentärer samt ett flertal kortfilmer. Han har även gjort några radioproduktioner samt musik till ett flertal dansföreställningar av Claire Parsons.

Som musiker har Mikael Svanevik även turnerat med bland andra Urban Turban, Louise Hoffsten, Peter Wahlbäck och Wunderbaum samt gjort cd-produktioner med ovanstående som trumslagare och/eller producent.

Läs mer och lyssna

Mikael är nu aktuell som kompositör i En vintersaga.

 

Fotograf: Gustav Forsberg

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär