Lotta Wenglén

Kompositör och livemusiker

Skånebaserade Lotta Wenglén har genom åren spelat i otaliga band i Malmö, så som ba-ba-loo, Sunshine Rabbits, Up the Mountain, Det Döda Köttet och albumaktuella duon Blind Lake. Hon har släppt fem soloalbum på engelska och är i år aktuell med EP:n ”Alla andra ska dö”. Hon kallar själv musiken för palliativ pop och i de svenska texterna sjunger hon om död, brist och branta backar. Lotta Wenglén driver egen inspelningsstudio och skivbolaget Margit Music.

Lotta Wenglén har komponerat musik till flertalet pjäser producerade av exempelvis Scenkonstrion Kurage och Teater Tamauer (Mens 2015) och Stora Teatern/Vara Konserthus (För allas trevnad 2016). Här på Folkteatern komponerade hon musiken och var kapellmästare i Åsa Gustafssons show Bättre än så här blir det inte 2012 och 2014. På Teater Halland gjorde hon musik till Gesslemusikalen Halland Love Stories 2018. Hösten 2020 medverkade Lotta, tillsammans med Cecilia Nordlund, i Don Quijote på Folkteatern.

Våren 2022 är Lotta Wenglén aktuell, tillsammans med Cecilia Nordlund, på Folkteatern i Moderna tider.

Läs mer och lyssna: www.lottawenglen.com / www.blindlake.net


Om samarbetet mellan Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén:

Sedan de musikaliska vapendragarna Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén lärda känna varandra 2005 har de startat fem band ihop. Allt från färgsprakande discopunk till country, experimentell oljudspop och hårdrock. Tillsammans komponerar de musik för scenkonst, film och radio. För att nämna några: Ett drömspel av Erik Holmström för Helsingborgs Stadsteater, Skvalpet för Malmö Dockteater och flertalet uppsättningar för Teater 23.


Foto: Cecilia Nordlund

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär