Maria Johansson Josephsson

Skådespelare

Maria är frilansande sångerska och skådespelare inom flera olika stilar och genrer. Hon undervisar även i sång och tal samt arrangerar och skriver musik. Maria är utbildad sång- och körpedagog från Musikhögskolan i Örebro samt examinerad logonom från Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Maria har medverkat i bland annat Glada änkan på Folkoperan, Monsterkabinettet på Unga Klara, I Annas garderob på Göteborgs Stadsteater, Falla ur tiden på Dramaten samt operan Magnus-Maria i Mariehamn och på turné i Norden. Maria har ofta samarbetat med koreografen Tove Sahlin och regissörerna Suzanne Osten och Sara Giese, samt medverkat i ett flertal uppsättningar vid Örebro Länsteater och hos Svenska Kammarorkestern i Örebro. Nyligen har hon kunnat höras i föreställningen Fenix på Dramaten, Pampiga systrars symfoni med Göteborgs Symfoniker och Kungliga Filharmonikerna samt som barytonsolist i verket Carmina Burana på Hjalmar Bergman-teatern i Örebro.

Maria konserterar kontinuerligt med kontrabasisten Sebastien Dubé i deras ovanliga duo: kontrabas och sång. 2017 var de inbjudna till en festival i Tchaikovsky Concert Hall för konsert tillsammans med en symfoniorkester från Moskva.

Under 2019 turnerade Maria med Riksteatern i två produktioner hon själv skrivit musiken till: performanceverket It is as it is / Det är som det är och dans- och teaterverket Helheten.

Hösten 2020 är Maria Johansson Josephsson aktuell på Folkteatern i Monsieur Venus.

 

Foto: P. Hellberg

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär