ÖGAT

Anton Källrot,Ylva Olaison och Jonathan Silén.

Det kreativa produktionsbolaget ÖGAT bildades i Göteborg 2011 efter initiativtagarnas respektive utbildningar på skådespelarprogrammet vid Högskolan för Scen och Musik (Ylva Olaison och Jonathan Silén) och regiutbildningen på Filmhögskolan vid HDK-Valand (Anton Källrot). ÖGAT har producerat fiktionsfilm som visats på festivaler i Sverige och utomlands: Guldbaggebelönade långfilmen Det Moderna Projektet och kortfilmen Magnus är sexist.

ÖGAT har även producerat platsspecifik scenkonst under namnet Privatteatern. Ofta har föreställningarna spelats för endast en person åt gången, exempelvis Destination Okänd i samarbete med Världskulturmuseet och 7XBorås på Borås stadsteater. ÖGAT har även samarbetat med bland annat Teater Tribunalen, Dramaten, Göteborg Film Festival och Göteborgs dans- och teaterfestival.

Våren 2019 satte ÖGAT upp Kristian Hallbergs pjäs Och nu, vart far vi nu på Folkteatern; ett formexperimenterande hörspel som mottogs väl och spelades på turné i Västra Götalandsregionen. Våren 2021 satte ÖGAT upp Dödsdansen på Folkteatern.

ÖGAT är aktuella med Dödsdansen goes VR.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär