Hoppa till huvudinnehåll
Jonas Sjöqvist

Jonas Sjöqvist

Skådespelare

Jonas är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Han gjorde scenskolepraktik på Folkteatern i Getingsommar och har sedan fortsatt på Folkteatern med roller i bland annat Simon och ekarna, Mordet på en fd komiker, Tre kärlekar, Shortcuts, som "Apollon" i Lars Noréns uppsättning av Orestien, Skalv, Heliga Johanna från slakthusen, Apatiska för nybörjare, Vinter och i Sofia Adrian Jupithers uppsättning av Lars Noréns Fragmente, som även spelades på flera teatrar runt om i Europa. Jonas har på senare år bland mycket annat även medverkat i Sanning c/o Folkteatern: Not Based on a True Story och Variation, Marie Antoinette, Hamlet, Madame Bovary, Misantroperna och Don Quijote.

2015/2016 medverkade Jonas i Tigern med Jupither Josephsson Theatre Company. Föreställningen turnerade i Sverige och Europa, och turnén avslutades med ett gästspel på Teaterfestivalen i Avignon. Under 2018 medverkade han i Jupither Josephsson Theatre Companys uppsättning av Lars Noréns Episod. Båda uppsättningarna regisserades av Sofia Adrian Jupither. Jonas har även medverkat i uppsättningen Historier om ett äktenskap som spelades på Nationaltheatret i Oslo och på Brageteatret i Drammen, Norge.

Jonas medverkade i Solitaire av Lars Norén och i regi av Sofia Adrian Jupither. Föreställningen har under våren 2022 turnerat i Norden och spelades i juli på teaterfestivalen i Avignon. Under hösten fortsätter turnén i både Sverige och Finland.

På film och TV har vi sett Jonas i bland annat SVT:s emmybelönade Sanningen om Marika, Komissarie Winter, Ängelby, Johan Falk och i Beck.

Jonas Sjöqvist medverkar Quasimodo våren 2023. 

 

Foto Mats Bäcker