Hoppa till huvudinnehåll

Tillgänglighet

Vi strävar efter att ha en så god tillgänglighet som möjligt på Folkteatern. Här har vi samlat information om det som kan vara bra att veta när du kommer till oss. Publikvärdarna finns på plats och kan hjälpa dig när du är här. Om du har frågor som du inte får svar på här, hör av dig till biljettkassan på tel 031-60 75 75.

Folkteatern ligger vid Järntorget och hit tar du dig med spårvagnslinjerna  1, 3, 6, 9 och 11 samt busslinjer 60, 80, 760, 764, 765 och Blå Express. Hos Västtrafik får du mer information och kan planera din resväg: www.vasttrafik.se. Se karta under kontakt!

Vår garderob hittar du en trappa ner i foajén. Om du har svårt att gå i trappor, kan publikvärdarna hjälpa till med att hänga in ytterkläderna. Garderoben kostar inget och vi ansvarar för kläderna medan du ser föreställningen. Toalett för dig med funktionsnedsättning finns på entréplan och övriga toaletter finns i nedre foajén.

Stora Scenen och Lilla Scenen finns en trappa upp från entréplanet. Vi har en hiss som tar dig dit om du har problem att gå i trappor. Be gärna publikvärdarna om hjälp.

Folk - Järntorgets prisbelönta naturvinsbar och vegetariska matsal finns i teaterns foajé. Kom förbi innan föreställningen, i pausen eller någon annan dag. Restaurangen ligger i markplan och därför når du den lätt. Folk har öppet tisdag till lördag och serverar vegetariska små- och mellanrätter från hela Europa och ekologiska drycker. De har också hand om teaterns pausservering. Vill du boka bord eller har andra frågor om restaurangen, kontakta Folk

Vänd dig till publikvärdarna när du kommer till teatern så får du låna en personlig mottagare med hörlurar. Den kan även användas tillsammans med din egen hörapparat. OBS! Se till att vara i god tid om du behöver hjälp med detta.

För dig som använder dig av rullstol eller permobil finns särskilda platser i vår salong. Behöver du en sådan plats, meddela biljettkassan vid bokning. Har du en assistent med dig, får hen en fribiljett. När du kommer till föreställningen hjälper våra publikvärdar dig till rätta, men kom i god tid så de hinner lösa detta på bästa sätt. Du kanske till exempel behövar ta hiss upp till det plan där scenerna är. 

Alla syntolkningar på Folkteatern genomförs av certifierade syntolkar och vi syntolkar oftast våra egna föreställningar. Läs mer om syntolkning här: Synskadades Riksförbund tel 031-727 22 38. På respektive föreställnings sida informerar vi om när syntolkningen är. 

Folkteatern har taktila skyltar bland annat vid ingångarna till scenerna, vid toletterna och vid hissen för att underlätta för dig med synnedsättning att hitta rätt i lokalerna.

Folkteatern erbjuder ibland textade föreställningar på särskilda dagar. Vi textar på svenska främst för dig med hörselnedsättning. Ibland har vi föreställningar som är textade på andra språk. Vi har också teckentolkning av föreställningar vid vissa tillfällen. Vi lägger ut information om textning och teckentolkning på de aktuella föreställningarnas sidor. Läs mer på vår repertoarsida

Ditt besök

Ditt besök

När kan vi äta på teatern? Hur tar vi oss dit? Vi vill gärna ha en visning. Har ni konserter på teatern? Var finns garderoben? Här reder vi ut det mesta för att underlätta ditt besök hos oss.

Vår teater

Vår teater

Folkteatern är en röst som vill göra det demokratiska samtalet levande genom utmanande scenkonst. Teaterns scener och foajé är en levande mötesplats även för samtal, konserter, poesi, filmkonst med mera. Fjärde Scenen är vår digitala scen - bara ett klick bort!

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!