Charlotta Nylund

Scenograf, Kostymdesigner

Charlotta är utbildad bildkonstnär och har arbetat som scenograf och kostymdesigner sedan mitten av 90-talet. Hon har arbetat på ett flertal teatrar i Sverige, så som bland andra Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Backa Teater, Dramaten, Teater Halland och Riksteatern. Hon har även varit verksam i både Bergen och Tromsö i Norge.

Hon har arbetat med regissörer som Mattias Andersson, Lars Melin, Anna Sjövall, Frida Röhl, Maja Salomonsson och Mattias Brunn.

På Folkteatern har Charlotta gjort scenografin för VariationMöjligtvis har det inträffat en incident och Not Based on a True Story samt varit kostymdesigner för Not Based on a True Story och Möjligtvis har det inträffat en incident. Hon var även scenograf och kostymdesigner för Revisorn? samt gjorde kostymdesignen för elektromusikalen Folkbokförarna. Charlotta låg också bakom scenografi och kostymdesign för Den goda människan i SezuanDogvilleEn vintersaga och Madame Bovary. På senare år har hon stått för scenografi och kostymdesign i ArvetRövarna, Skönheten i kaos samt Bröderna Mozart våren 2024.

Charlotta är aktuell med kostymdesign för Onkel Vanja och med scenografi och kostymdesign för Bobby Fischer bor i Pasadena hösten 2024.