Charlotta Nylund

Scenograf, Kostymdesigner

Charlotta är utbildad bildkonstnär och har arbetat som scenograf och kostymdesigner sedan mitten av 90-talet. Hon har arbetat på ett flertal teatrar i Sverige, så som Backa Teater, Elverket, Uppsala stadsteater och återkommande på Regionteater Väst. Charlotta har även varit verksam i både Bergen och Tromsö.

Hon har arbetat med regissörer som Mattias Andersson, Birgitta Englin, Lars Melin, Anna Sjövall, Frida Röhl och Mattias Bruun.

Charlotta har på Folkteatern gjort scenografin för Variation, Möjligtvis har det inträffat en incident och Not Based on a True Story samt varit kostymdesigner för Not Based on a True Story och Möjligtvis har det inträffat en incident. Hon var även scenograf och kostymdesigner i Revisorn? samt gjorde kostymdesignen för elektromusikalen Folkbokförarna. Charlotta låg också bakom scenografi och kostymdesign för Den goda människan i SezuanDogville, En vintersaga och Madame Bovary. På senare år har hon stått för scenografi och kostymdesign i ArvetRövarna hösten samt Skönheten i kaos våren 2023.

Våren 2024 är Charlotta aktuell med scenografi och kostymdesign för Bröderna Mozart.