Lisbeth Johansson

Skådespelare

Lisbeth har varit aktiv som skådespelare i snart fyra decennier. Hon har spelat många dramatiska och komiska roller genom åren och tillhörde under lång tid den fasta ensemblen på Regionteater Väst, innan hon 2013 fortsatte som frilansande skådespelare. Samma år tilldelades Lisbeth kulturstipendium från Adlerbertska stiftelsen och Gnistan, och 2015 mottog hon Göteborgs stads kulturstipendium och Teaterförbundet/Trombs stipendium. 

Lisbeth har medverkat i ett flertal TV-serier och filmer, som t ex Morden i Sandhamn, SaltönSpringflodenBlå ögon, Gynekologen i AskimSommaren med släktenFyra år till, familjefilmen Isdraken samt Svansen i kläm för SVT Barn.

De senaste åren har Lisbeth synts bland annat på Adas teater i Göteborg (Mamma Zoya Belarus), på Ö2 Scenkonst i Stockholm (Efter Fedra), Borås Stadsteater, Strindbergs Intima Teater, Konstkollektivet Snö samt i egenproducerade uppsättningar. Dessutom har hon framträtt som ståuppkomiker på diverse klubbar i Sverige och var initiativtagare till Ståuppklubben Kristallklart på Stora Teatern i Göteborg.

Hösten 2023 medverkade Lisbeth i Ett drömspel på Folkteatern.

Foto: Ines Sebalj