Nina Haber

Regissör, Skådespelare

Nina är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg 2008-2011. Därefter startade hon, tillsammans med Bianca Kronlöf och Elin Söderquist, teatergruppen Gruppen. Under det namnet har de skrivit, regisserat och spelat ett flertal föreställningar, så som Gruppen kartlägger den svenska teatern!, Gruppen och herrarna!, och Gruppen köper sig fri!. Förutom alla produktioner med Gruppen, har Nina även skrivit, regisserat och medverkat i såväl egna som andras produktioner. Exempelvis monologen Titta upp, jag tittar ner, som skrevs och regisserades tillsammans med Bella Oldenquist. Även de uppmärksammade uppsättningarna på Moment:teater i Stockholm: Rödluvan - Upprättelsen samt freakshowen Den babyloniska skökan och andra dåliga kvinnor i regi av Åsa Berglund Cowburn.

Nina har även arbetat på Göteborgs Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern och Örebro länsteater samt gjort inläsningar av ett flertal ljudböcker. På Folkteatern har Nina medverkat i Urgent Drama, Arvet, Misantroperna och Mitt arbete. Våren 2022 såg vi Nina i Underground, som även spelades på Way Out West samma år, och våren 2023 i Quasimodo.

Hösten 2023 och våren 2024 är Nina är aktuell som regissör och skådespelare i Nuckan, och som skådespelare i Bröderna Mozart på Folkteatern.

Foto: Cecilia Hedström