Ossian Ward

Musiker på scen

Ossian Ward är musiker och producent, uppvuxen och verksam i Göteborg. Han har synts och hörts i en lång rad olika sammanhang och genrer på scener runtom i Sverige och utomlands. Han har de senaste åren etablerat sig som ett välkänt namn för den svenska jazzpubliken, bland annat genom sitt kreativa och lekfulla trumspel i trion Kallerdahl/Lindgård/Ward som 2021 fick utmärkelsen ”årets liveskiva” i tidskriften Lira för albumet ”Live at Unity”.

Som producent och bandledare har Ossians arbete med hiphop/jazzgruppen HOME collective sedan 2019 skapat många intressanta möten mellan rappare, sångare, musiker och publik. HOME collective har spelat runtom i landet, arrangerat livehiphopklubbar och släppt en skiva.

I sceniska sammanhang har Ossian kunnat höras på anrika Mölndalsrevyn, musikaluppsättningar på Högskolan för Scen och Musik, runtom i landet vikarierandes i Per Anderssons enmansföreställning ”Räkhäst” samt på Park Lane Shows krogshower 2021 och 2022.

Monsieur Venus, hösten 2024, utgör Ossian en enmansorkester som ackompanjerar berättelsen med akustiska och elektroniska trummor samt atmosfärisk elgitarr. 

Foto: Magnus Bergström