Hoppa till huvudinnehåll

Romantiken

av Johanna Malm och Olof Runsten.

Du. Vilken otrolig blick. Jag tror du också förstår att du och jag kommer behöva hända. Du är allt. Visst är jag allt för dig också? Du behöver inte svara. Vi behöver tydliggöra premisserna för vår romantiska överenskommelse. Jag navigerar ett oerhört komplicerat relationellt landskap.  Det är så viktigt för mig att du inte känner dig begränsad. Vi behöver ett gemensamt projekt, kanske ett djur? *skaffar djur*. Du kan inte projicera dina tillkortakommanden på mig. Jag känner mig kroniskt otillräcklig för dig. Jag behöver luft, en älv eller en bokskog. Jag vill kunna lita på min förmåga att göra upp eld. Jag måste göra det här själv.

Romantiken befinner sig i en ständig pendling mellan intimitet och autonomi där språket för att formulera och förstå romantiska relationer hela tiden omprövas. Röster och personligheter roterar för att tala sig fram till De Rimliga Relationernas heliga graal. I Romantiken är Du alltid på väg till något annat eller någon annan. Det som saknas verkar precis vara inom räckhåll, innan det drar sig undan. Du läcker och törstar och försöker täta hålen med fuckbois, fän, femme fatales och fjäll. Du tror att du ska kunna utvinna något ur andra, en värdefull metall som skulle kunna smidas till något otroligt. Kanske smida om dig själv.


Olof Runsten och Johanna Malm har arbetat ihop sedan 2015, deras verk har visats på bland annat Backa Teater, Turteatern, KINDL galleri (Berlin), Skogen och Fylkingen.

Gästspel

3 och 4 mars 2023 

Lilla Scenen

kl 19.30

Biljettpris 140-230 kr

Datum och tider

mar. 03 fre

19:30

Romantiken2

Romantiken

Lilla Scenen

mar. 04 lör

19:30

Romantiken2

Romantiken

Lilla Scenen
26-jan_maulenoumkhultum.jpg

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls våren av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort.