Club iDEAL: Alice Kemp (UK) + Joke Lanz (CH) + Leif Elggren

Experimentell kväll i tre akter

Spelas

19 oktober 2024

Pris

180 kr

Längd

ca 2 timmar och 30 minuter

Beskrivning

iDEAL och Folkteatern presenterar tre akter där det fysiska och direkta möter djupt personliga i form av performance, ljudkonst och koncentration.

Alice Kemp använder en idiosynkratisk praxis som inkluderar experimentell musik, komposition, publika och privata performance, installationer, teckningar, video och skapande av objekt. Återkommande teman i hennes konst är trans, dröm och störningar av olika slag. Hon har samarbetat med skivbolag som Harbinger Sound. Tochnit Aleph och Fragment Factory och hon är del av Schimpfluch-kollektivet som har sin bas i aktionismen.

Joke Lanz startade projektet Sudden Infant 1989 med ett starkt intresse för oljud, komplexitet, okonventionella ljudkällor, turntablism och performance. Numera har detta blivit ett band som turnerar flitigt och har gett ut en rad skivor. Under sitt eget namn skapar han ofta en slags cabaret-liknande föreställning där humor och allvar är lika viktiga delar. Lanz är också en del av Schimpfluch-kollektivet.

Leif Elggren är självutnämnd kung, konceptuell bild- och ljudkonstnär, författare, förläggare och performanceartist. Hans konst är närvarande, utmanande, tankeväckande och ofta med ett humoristiskt mörker över sig. Han är ena halvan av performanceduon Guds Söner och driver skiv- och bokförlaget Firework Edition. Elggren har samarbetat med bland annat Shakespeare och Swedenborg.

Biljetter

lördag 19/10

19:30

Lilla scenen

Produktion

Foto

Martin Baumgartner

Andra föreställningar

Håll dig uppdaterad!

Missa inga nyheter, erbjudanden eller föreställningar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev.