Club iDEAL: Russell Haswell (UK) + EVOL (ES) + Dungeon Acid

Ravekultur som spårat ur!

Club iDEAL
Club iDEAL

Spelas

27 januari 2024

Beskrivning

Det här handlar om artister som är verkande inom den mer experimentella delen av den elektroniska dansmusiken med inspiration från ravekulturen. Musik som befinner sig i de allra yttersta gränserna. iDEAL har sedan starten 1998 utforskat dessa gränsländer genom festivaler, klubb- och konsertkvällar samt som label. Denna kväll fokuserar de på acid housen som i slutet av 80-talet kom ur den växande ravekulturen med underjordiska dansfester. Artisterna de bjuder in har på olika sätt inspirerats ur den energin och tematiken som då uppstod, och de tar sig an det hela på lite olika sätt rent konstnärligt.

Biljetter

Produktion

EVOL

är Roc Jimenez de Cisneros från Barcelona och mejslar ner dansmusiken till minsta beståndsdel, och tar vara på vissa extremt specifika element från ravekulturen (som stycken för visselpipor, sirener och urspårade TB303-basslines). Detta kallar han rave synthesis. Hans framträdanden är ofta extremt fysiska.

Dungeon Acid

är Jean-Louis Huhta som sedan 80-talet varit aktiv som dj, musiker och kompositör och under detta namn gör han djupt experimentell acid och EAM. Huhta har också spelat med band som Anti Cimex, Stonefunkers och The Skull Defekts.

Russell Haswell

spelar modulsynth och effekter och gör ett slags ljudskulpturer som är extremt fysiska och går mot noise och mer extrem musik. Hans plattor släpps av bolag som Diagonal, Editions Mego och iDEAL.

Andra föreställningar

Håll dig uppdaterad!

Missa inga nyheter, erbjudanden eller föreställningar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev.